yabancı dil bilen insan

Konu sahibi son olarak 3163 gün önce görüldü
Niyeyse farsça ve arapçaya merak saldım bu ara
Tüm merakım ve bilgim bu kadar.

Üniversitede merak ettiğiniz herkesin yabancı diller ya da iibfden çıkacağına garanti veriyorum.

Ülkenin konjonktüründen de yararlanarak, hırs yaparak Arapça öğrendim. Her gün öğrendiğim kelimeleri not ediyor, tanıdığım Arapların yanımda Türkçe konuşmasına müsaade etmiyor ve dili geliştirmek için cümle içinde kullanmaya çabalayarak ihtiyacımı görecek kadar ilerledim. Ürettiğim ürünleri Ortadoğu'ya pazarladığım için bir hayli faydası oldu. Tabiki sadece konuşma düzeyinde. Kuran hocası bir arkadaşımdan da alfabeyi öğrendim ancak yazım dilinde iyi olduğum söylenemez. Kuzey Irak'taki müşterilerim ile Kürtçe anlaşıyor, yetmediği yerde de yarım yamalak İngilizcemi deniyorum. Dil deyip geçmemek lazım. Elfçe dahi öğrenirim, yeterki zaman, mekan ve koşullarım uygun olsun.

İngilizce'yi dünya dili olduğundan mecburî varsayarsak ve bunun dışında Farsça eğitimimde alacağımı aldığımı düşünerek bundan sonraki ilk hedefim Rusça'dır. Bunun için iyi bir kurs var mıdır bilmiyorum. Fakat Rusça'nın devamında Latince'den veya Arapça'dan birini de öğrenmeyi planlıyorum.

guncel bi bilgi size. mayista japonya seyahatim var. duruma gore yerlesme ihtimalim var. eger ki japonca ogrenirsem benden cekeceginiz var. oyle tokyo lehcesi de degil, bildigin kumamoto lehcesi olacak. anlayamazsiniz :kabadayı:

Süreyya bir çok dilden anlıyor ama Türkçe pek bilmiyor mesela. Buraya Türkçe yazıyor diyebilirsiniz ama buraya yazan kız kardeşi, Süreyya söylüyor kız kardeşi yazıyor. Kız kardeşini tıranzleyt olarak kullanıyor ve hepinizi kekliyor. :hppy:​

Süreyya bir çok dilden anlıyor ama Türkçe pek bilmiyor mesela. Buraya Türkçe yazıyor diyebilirsiniz ama buraya yazan kız kardeşi, Süreyya söylüyor kız kardeşi yazıyor. Kız kardeşini tıranzleyt olarak kullanıyor ve hepinizi kekliyor. :hppy:​

:D...

Sana latince yürüm dimi?
Daha havali.

M Ü M K Ü N S E !

tenor.gif

Geri