wordpress kurulumu resimli anlatım cpanel

Konu sahibi son olarak 2612 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlari günümüzde en cok kullanılan bir yazılım olan wordpress'in kurulum anlatımlarını resimli bir şekilde www.forumbahane.net farkıyla sizlere sunucağım. Anlatım biraz uzun fakat en kolay şekilde anlatımı ayarlamaya calıştım..

1. Cpanel'imize giriş yaptıktan sonra
71jyh3.jpg

2. Gerekli alanı kendimize göre doldurup Create Database diyoruz.
3581jwl.jpg

3. İşlem başarı ile gerçekleştirilmiştir
smile.gif
Go back diyoruz.

2mzcuh2.jpg

4. Kendimiz için belirlediğimiz Kullanıcı adı ve şifreyi yazdıktan sonra Create User diyoruz.
4rqgs5.jpg

5.Kullanıcımız başarılı ile oluşturuldu sanırım. Go back diyoruz..
16h92zm.jpg

6.Yukarıdaki işlemleri başarı ile geçtiyseniz sıradaki işleme geçelim. Bu yapacağımız işlemle MYSQL için Kullanıcımızı yetkilendireceğiz. Resimdeki çeltiğe dikkat edin.
wink.gif
Add User To Database diyoruz..

117soba.jpg

7. Kullanıcı ve MYSQL yetkilendirmesi tamamlanmışsa aşağıda ki ekran gelir. Go back diyoruz
smile.gif

kf4lli.jpg

8. Yukarıdaki işlemler sorunsuz yaptığınız var sayarak devam ediyorum. eğer herşey sorunsuz olarak bitmişse aşağıda ki ekran gelir. Hadi WORDPRESS kuralım artık
smile.gif

2zirg40.jpg

WORDPRESS KURULUMU BAŞLIYOR...

Wordpress'in en son güncel Türkçe sürümünü indirebileceğiniz adresi aşağıda verdim. Anlatımı hazırladığımda 2.8.3 versiyonu en güncel sürümdü.

En son güncel sürümü indirebileceğiniz adres : http://www.wordpress-tr.com/indir/

1. Dosyaları ftp'ye yükledikten sonra www.siteadi.com
yazdığımızda gelmesi gereken ekran aşağıda gösterilmiştir. Konfigürasyon dosyası yarat diyoruz.
2eathmd.jpg

2. Burada bize yapacağımız işlemleri kısaca anlatmış dikkatlice okursanız zaten ilk etapda oluşturduğumuz bilgileri bizden istediğinden bahsediyoruz. Devam edebiliriz! diyoruz..
2cmngcp.jpg

3. İlk etapda Cpanel'den oluşturduğumuz MYSQL adımız kullanıcı adı ve şifremiz burada lazım olacak gerekli bilgileri gerekli alanlara yazıyoruz ve Gönder diyoruz..
15pl7it.jpg

4. Eğer bilgileri doğru şekilde girdiyseniz Şimdi Kuruluma başlayabiliriz! diyoruz ve sonraki sayfaya geçiyoruz.
117eis3.jpg

5. Blog başlığımızı ve mail adresimizi yazıyoruz. Hemen altındaki kutucuğada ufak bir çeltik atıp Wordpress'i Kur! diyoruz..
hx2m8i.jpg

6. SON ADIMDAYIZ.. Şimdi bize yetkili adını ve şifresini verdi bu şifreyi değiştireceğiz ama yinede kaydedin gerekebilir.
r1gdg3.jpg

7. Giriş dedikten sonra karşımıda Wordpress admin panelimiz gelecek resimde de belirttiğim gibi kırmızı ile belirtilmiş alandan şifrenizi değiştirebilirsiniz.
i6freo.jpg

Geri