word bilenler yardım

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
3jdN8O.png

sarı ile işaretlediğim kısmı word'de nasıl yapıyoruz. :/

Yanlış hatirlamiyorsam ekle diye bir seçenek olmalı ordan tablo ekleye tıklayıp sıra sütun falan istediğin şekli verebiliyorsun.

Insert tikla, ordan Text box, yaziyi yazdiktan sonar ust tarafta cevirme isareti var sola dogru cevir.

beyler önceki sorunu hallettim şuna da bi bakın.

metnin alt başlığını metin devamına yerleştirmeye çalışırken başlık bir sonraki sayfaya geçiyor. şöyle anlatayım.

1. XXXXX (ana başlık)

1.1. XXXXX (alt başlık)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (metin)
1.1.1. XXXXX( alt başlığın alt başlığı)

yani 1.1.1.'i metinin altından devam etmesini isterken giriş kısmındaki başlık kısmından ayarlama yaptığımda o kısım direkt bir sonraki sayfanın başlığı konumuna geçiyor.

ne yapmam lazım. :/

Fazla bilgim yok ama.. Çalışman genel olarak hazırsa başlıklara başlık 1, başlık 2, başlık 3 seçeneğini aktif hale getir. Giriş kısmındaki içindekiler bölümünü de manuel olarak hazırla.. sıkıntı olmaz. ben hep öyle yapıyorum. Sonradan konuda düzenleme yapsan bile otomatik olarak içerik kısmını güncelle seçeneğini tıkladığında sayfa numaraları denk geliyor.

bu wordden olurmu abi ya?
libre office'de diye biliyorum ben :o

yazım kuralı olarak sizin üniversite ayrı bir format oluşturmuş sanırım. çünkü apadan ayrı takılıyor o kapak. :D

bu arada sayfa düzeninden sütunları dene. bir de sayfa kenarlıklarını deneyebilirsin. başka da bilmiyorum. kolay gelsin. :p

aay aayy ayyy büyümüş de bitirme tezleri yazmaya başlamış. doktora tezleri yazdığın günleri de görürüz inşallah şekerim
1229642o3xt6zfh5z.gif

Bundan sonra bu tarz sorunlari ilk once benimle paylasirsan sevinirim:dyg:
Madde isaretlendirme stilini sectikten sonra; alt basliga geldiginde (yani 1.1 numaralandirmasini istedigin basliga) cok duzeyli liste dugmesine tiklatip liste duzeyini degistir kismindan istedigin stili secerek yapabilirsin.
Ya da alt basliklara girinti ekledikten sonra (1.1.1 olmasini istedigin maddeye 2 kez girinti eklemelisin) numaralandirma yapabilirsin.
Anlamadigin yer varsa sor:dyg:

mathilda sana belgeyi uploadlayıp göndersem bahsettiğin ayarlamayı yapıp geri gönderebilir misin. çünkü anlamadım. ahdhsjaj

Geri