Wine bowl of your father

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
tumblr_n51y0sSb2O1s7lu9eo1_1280.jpg

Gündüz çekilen acıları ertelemek kolay gibidir. Akıp giden hayata ve insanlara sadece bakarak bile biraz olsun oyalanmak mümkündür gündüz. Akşam kendi telaşıyla geldiği için başka şeylerle uğraşmaktan kendine pek zaman bulamayabilirsin. Gecenin hüznü de kendisiyle müsemma, biraz romantik ve hafif megaloman bir hüzündür.
Peki ya sabaha karşı.. Beş gibi..

Adam 15 satırlık özlü sözlü bayram mesajı yazmış seriye bağlamış atmış. Çok samimiyetsiz geliyo arkadaş. iki cümle yaz bayramımı kutla, adımın baş harfini de küçük yaz ona bile razıyım. Daha samimi daha içten. Minareden atlarım, bayramınızı kutlarım. Öptüm çok.

Depreşsin körelmiş duygularınız. Bunun için izleyemeniz yeterli. Sonra da dalın yaşayamadığınız hayallere. Belki hayaller de gerçekleşir çok çaba sarf ederseniz.

[YOUTUBE]watch?v=RE8xQCkwMzQ[/YOUTUBE]​

Geçen hazırlandık doğum günü kutlıyacağız. Afillide bişeyler yaptık. Etrafı süsledik, resimli pasta aldık, eski fotoğraflarımızı astık, limonatayı bile evde yaptık. Geldik doğum günü yazısına. Ben diyorumki birthday onlar diyorki birtday. Benim gibi soyları taaaa bilmem kaçınci King Mark'a dayanmadıkları için cahil cühelalar bilmiyolar. En son "gidin içecekleri pastayı getirin pis köylüler yazıyı ben hallederim" dedim.

r8Bf22r.jpg

Bu gün tam 5 senelik parmak arası terliğim yırtıldı :(

Sabah kardeşimi okuluna uğurladıktan sonra eve doğru adımlarken baktım bizim arkadaşlar bir şeyler taşıyorlar. Normalde hiç oralı olmam ama bu sefer gidip yardım edesim geldi. "Napıyonuz hacılar" diye giriş yaptım, yardıma muhtaç olanlara erzak kolisi vs. taşıyorlarmış. "Oooo combo sevap alırım bi dal" dedim. Zaten fazla da bir şey kalmamış gibi gözüküyordu. Taki duvarın arka tarafını görene kadar. Neyse dedim artık başladık bir hayır işlemeye devamını getireceğiz. Derken derken son demlerinde İzmir'den severek aldığım, o İzmir'in bunaltıcı sıcağında beni Convers denen dandik ayakkabıdan kurtaran terliklerim... Yırtıldılar :(

Terlik yırtıldıktan sonra çaktırmadan eve doğru gideyim dedim. İkisini de çıkardım son bir defa vedalaştım ve çöpe attım. Yalın ayak mahalleden aşşağı doğru gidiyorum. Bir de sigara yaktım. Gelen geçen ayaklarıma bakıyor tabi. Zaten üzerimde eşofmanlarda kirlenince tipik çöp toplayıcı kıvamında yürüyorum. Köpekler de beni çöp toplayanlardan sanıp havlıyorlar. Ulan hadi üstüm başım pis, ayaklarımda bir şey yok, saçlarım da dağınık arkadaş gözümde 170 TL'lik gözlük var ondanda mı anlamadın da havlıyorsun. Oyşt moyşt derken Bim'e girdim. Ufak tefek şeyler aldıktan sonra kasaya doğru ilerledim. Kasadaki kızın tepkisi aynen şu oldu "ayyy noldu ayaklarına" Lan noldu ayaklarıma? Ben de bir şey oldu sandım farketmeden cam felan kesti heralde diye ayaklarıma bakıyorum bir şey yok. "Nolmuş ayaklrıma" dedim. "Ayaklarınız çıplak" dedi. Çarpıcan azının üstüne iki tane. "Yok çıplak değil, ayak görünümünde ayakkabı o dedim" bir ara inanır gibi oldu :D Velhasıl kelam o gün görmemem gereken de bir ton kız gördüm, onlar da beni gördüler. Ahh parmak arası terliklerim yokluğunda neler oldu bir bilseydin :(

65 yaş üstüne artık İETT bedava olmuş. Arkadaş eyvallah, güzel, çok güzel. Yaşlılarımıza sahip çıkalım, olmadı dedeye de sahip çıkalım. Adam 2 durak gidecek 15 dk otobüs bekliyor. Birde öyle havalı havalı nüfus cüzdanını gösterişi varki amcaların :D KGB ajanı edasıyla.

Yer verirsin şurda ineceğim der, vermezsin gelir tepende dikilir. Öğle vakti otobüsler mobil Darülaceze gibi. Hele birde omurilik derneğinin bir reklamı var oy ben başımı alıp nerelere gidem. Arkadan veriyolar acıklı müziği sosyal mesajda cabası vallaha o anda kasisden geçince birisi kalp krizi geçirecek diye korkuyorum.

Amcalarım teyzelerim burdan size sahip sesleniyorum "yürüyün yürüyün eklemlere romatizmaya iyi gelir."

Aslında farkındayım hayatımdaki sahte varlıkların, istesem bir anda temizlemesini de bilirim.

Ama bunca sahteliğin, benim samimiyetime ihtiyacı var.

Mevlâna

Geri