Windows 7 Mükemmel Hızlandırma
1. Adım : GEREKSİZ PROGRAMLARI KALDIRMA
Arkadaşlar öncelikle hızlandırmaya temizlik ile başlıyoruz . Başlat’ı açıp , program kaldır yazıp , program kaldırma ekranını açıyoruz . ve Ordaki gereksiz , kullanmadığımız programları kaldırıyoruz .
2. Adım : BAKIM PROGRAMI OLMADAN OLMAZ !
Arkadaşlar bakım programı olmadan PC kullanmayın . Bunun için en iyi bakım programı olan Advantec System Cleaner programını sitemizden sınırsız lisanslı ve türkçe olarak indirebilirsiniz . Buyrun Link . Programı kurduktan sonra PC mizi taratıyoruz . Otomatik onar kutucuğunu işaretleyip , bilgisayarımızı otomatik onarıyoruz .
3 . Adım GEREKSİZ UYGULAMALAR
Arkadaşlar windows’taki gereksiz uygulamalar PC yi en çok kasan unsurlardan birisidir . Bu gereksiz uygulamaları kapatmak şart Başlat’ı açıp Hizmetler yazıyoruz . Hizmetler ekranını açıyoruz ve aşşağıdaki ayarları uyguluyoruz . Hizmet’e sağ tıklayıp özellikler kısmından , Başlangıç türü yazısı altında ayarlamayı yapabilirsiniz .
# Akıllı Kart – “Devre Dışı”
# Akıllı Kart Kaldırma İlkesi – “Devre Dışı”
# Çevirimdışı Dosyalar – “Devre Dışı”
# Etkileşimli Hizmetler Algılaması – “Devre Dışı”
# Internet Bağlantısı Paylaşımı (ICS) – “Devre Dışı”
# IP Yardımcısı – “Devre Dışı”
# Media Center Extender – “Devre Dışı”
# Windows Media Center Alıcı Hizmeti – ” Devre Dışı ”
# Windows Media Center Zamanlayıcısı Hizmeti – “Devre Dışı”
# Microsoft iSCSI Başlatıcısı Hizmeti – “Devre Dışı”
# Net.Tcp Bağlantı Noktası Paylaştırma Hizmeti – “Devre Dışı”
# Netlogon – “Devre Dışı”
# PnP-X IP Veri Yolu Listeleyicisi – “Devre Dışı”
# Sertifika Yayma – “Devre Dışı”
# SNMP Yakalama – “Devre Dışı”
# SSDP Bulma – “Devre Dışı”
# Tablet PC Giriş Hizmeti – “Devre Dışı”
# UPnP Aygıt Ana Makinesi – “Devre Dışı”
# Uygulama Yönetimi – “Devre Dışı”
# Uzak Kayıt Defteri – “Devre Dışı”
# Yazdırma Biriktiricisi – “Devre Dışı” (Yazıcınız Varsa Kalsın , Veya ” Elle”)
# Yönlendirme ve Uzaktan Erişim – “Devre Dışı”
# Telefon – “Devre Dışı”
# WebClient – “Devre Dışı”
# Sunucu – “Devre Dışı”
# Windows Update “Elle” ( Güncelleme yapmak istemeyenler Devre Dışı yapabilir )
# Windows Media Player Ağ Paylaşımı Hizmeti – “Devre Dışı”
# Windows Hata Raporlama Hizmeti – “Devre Dışı”
# Sistem Olay Bildirim Hizmeti – “Elle”
# Uzak Masaüstü Hizmetleri – “Elle”
# Taşınabilir Aygıt Numaralandırma Hizmeti – “Elle”
# Bluetooth Destek Hizmeti – “Devre Dışı” ( Bluetooth özelliği olan Laptop’larda ” Elle ” yapınız )
# İkincil Oturum Açma – “Devre Dışı” ( İki oturum kullanıyorsanız , yada kullanacaksanız kalsın )
# Faks – Devre Dışı
# Windows Olay Görüntüleyici – “Devre Dışı”
# Windows Olay Toplayıcısı – “Devre Dışı”
# Uzaktan Erişim Otomatik Bağlantı Hizmeti – “Devre Dışı”
# Uzaktan Erişim Bağlantı Yöneticisi – “Devre Dışı”
# Uzak Masaüstü Yapılandırması – “Devre Dışı”
# Uzak Masaüstü Hizmetleri Kullanıcı Modu Bağlantı Noktası … – “Devre Dışı”
4. Adım : DİSKİNİ BİRLEŞTİR , BİLGİSAYARINA CAN VER !
Arkadaşlar Disk Birleştirme çok önemli bir unsurdur . Hız isteyenler için mutlaka ayda 1 yapılması gereken bir işlemdir . Bunu sitemizden ücretsiz olarak indireceğiniz bir programla en iyi şekilde yapabilirsiniz . İşte en iyi disk birleştirme programı . Sitemizden indirip kurun , kurduktan sonra ” Defrag ” yazan butonun yanındaki oka basıp ” Free Space Optimization ” butonu ile diskinizi birleştirin . Ardından Simple Defrag ve diğer butonlarada basın ekstra hız alın .
5. Adım : GEREKSİZ GÜVENLİK YAZILIMLARI
Arkadaşlar birçok gereksiz güvenlik programı kurup PC nizi kasmayın . Bir tane yeterlidir . Ancak o kullandığınız bir adet program çok önemli %100 koruma yapıp , bilgisayarınızı kasmaması şart . Bunun için tavsiye ettiğimiz Eset 4.7 Businnes Edition sitemizden Ücretsiz , Full Versiyon ve Türkçe olarak indirebilirsiniz , Link . Bu program bilgisayarı çok iyi korur ve kasmaz . Tüm güvenlik yazılımlarını kaldırdıktan sonra bu programı kurun . Kurduktan sonra bilgisayarınızı Smart Trama yani Tüm Tarama ile tarayın .
6.Adım : KASA TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ
Arkadaşlar Ana Kartınızın üstü çok kirlenmiş olabilir , işlemci ve ekran kartı tozlanmış , kirlenmiş olabilir . Bunların temizlenmemesi sonucunda bilgisayarda yavaşlama , mavi ekran ve çökmeye kadar gidebilir . Kasanızı yavaş ve sakin bir şekilde açın , Saç kurutma makinenin varsa onunla , o yoksa parmaklarınızı kullanarak donanımları fazla sürtmeden temizleyin . Sonra kasanızı tekrar birleştirin .
1. Adım : GEREKSİZ PROGRAMLARI KALDIRMA
Arkadaşlar öncelikle hızlandırmaya temizlik ile başlıyoruz . Başlat’ı açıp , program kaldır yazıp , program kaldırma ekranını açıyoruz . ve Ordaki gereksiz , kullanmadığımız programları kaldırıyoruz .
2. Adım : BAKIM PROGRAMI OLMADAN OLMAZ !
Arkadaşlar bakım programı olmadan PC kullanmayın . Bunun için en iyi bakım programı olan Advantec System Cleaner programını sitemizden sınırsız lisanslı ve türkçe olarak indirebilirsiniz . Buyrun Link . Programı kurduktan sonra PC mizi taratıyoruz . Otomatik onar kutucuğunu işaretleyip , bilgisayarımızı otomatik onarıyoruz .
3 . Adım GEREKSİZ UYGULAMALAR
Arkadaşlar windows’taki gereksiz uygulamalar PC yi en çok kasan unsurlardan birisidir . Bu gereksiz uygulamaları kapatmak şart Başlat’ı açıp Hizmetler yazıyoruz . Hizmetler ekranını açıyoruz ve aşşağıdaki ayarları uyguluyoruz . Hizmet’e sağ tıklayıp özellikler kısmından , Başlangıç türü yazısı altında ayarlamayı yapabilirsiniz .
# Akıllı Kart – “Devre Dışı”
# Akıllı Kart Kaldırma İlkesi – “Devre Dışı”
# Çevirimdışı Dosyalar – “Devre Dışı”
# Etkileşimli Hizmetler Algılaması – “Devre Dışı”
# Internet Bağlantısı Paylaşımı (ICS) – “Devre Dışı”
# IP Yardımcısı – “Devre Dışı”
# Media Center Extender – “Devre Dışı”
# Windows Media Center Alıcı Hizmeti – ” Devre Dışı ”
# Windows Media Center Zamanlayıcısı Hizmeti – “Devre Dışı”
# Microsoft iSCSI Başlatıcısı Hizmeti – “Devre Dışı”
# Net.Tcp Bağlantı Noktası Paylaştırma Hizmeti – “Devre Dışı”
# Netlogon – “Devre Dışı”
# PnP-X IP Veri Yolu Listeleyicisi – “Devre Dışı”
# Sertifika Yayma – “Devre Dışı”
# SNMP Yakalama – “Devre Dışı”
# SSDP Bulma – “Devre Dışı”
# Tablet PC Giriş Hizmeti – “Devre Dışı”
# UPnP Aygıt Ana Makinesi – “Devre Dışı”
# Uygulama Yönetimi – “Devre Dışı”
# Uzak Kayıt Defteri – “Devre Dışı”
# Yazdırma Biriktiricisi – “Devre Dışı” (Yazıcınız Varsa Kalsın , Veya ” Elle”)
# Yönlendirme ve Uzaktan Erişim – “Devre Dışı”
# Telefon – “Devre Dışı”
# WebClient – “Devre Dışı”
# Sunucu – “Devre Dışı”
# Windows Update “Elle” ( Güncelleme yapmak istemeyenler Devre Dışı yapabilir )
# Windows Media Player Ağ Paylaşımı Hizmeti – “Devre Dışı”
# Windows Hata Raporlama Hizmeti – “Devre Dışı”
# Sistem Olay Bildirim Hizmeti – “Elle”
# Uzak Masaüstü Hizmetleri – “Elle”
# Taşınabilir Aygıt Numaralandırma Hizmeti – “Elle”
# Bluetooth Destek Hizmeti – “Devre Dışı” ( Bluetooth özelliği olan Laptop’larda ” Elle ” yapınız )
# İkincil Oturum Açma – “Devre Dışı” ( İki oturum kullanıyorsanız , yada kullanacaksanız kalsın )
# Faks – Devre Dışı
# Windows Olay Görüntüleyici – “Devre Dışı”
# Windows Olay Toplayıcısı – “Devre Dışı”
# Uzaktan Erişim Otomatik Bağlantı Hizmeti – “Devre Dışı”
# Uzaktan Erişim Bağlantı Yöneticisi – “Devre Dışı”
# Uzak Masaüstü Yapılandırması – “Devre Dışı”
# Uzak Masaüstü Hizmetleri Kullanıcı Modu Bağlantı Noktası … – “Devre Dışı”
4. Adım : DİSKİNİ BİRLEŞTİR , BİLGİSAYARINA CAN VER !
Arkadaşlar Disk Birleştirme çok önemli bir unsurdur . Hız isteyenler için mutlaka ayda 1 yapılması gereken bir işlemdir . Bunu sitemizden ücretsiz olarak indireceğiniz bir programla en iyi şekilde yapabilirsiniz . İşte en iyi disk birleştirme programı . Sitemizden indirip kurun , kurduktan sonra ” Defrag ” yazan butonun yanındaki oka basıp ” Free Space Optimization ” butonu ile diskinizi birleştirin . Ardından Simple Defrag ve diğer butonlarada basın ekstra hız alın .
5. Adım : GEREKSİZ GÜVENLİK YAZILIMLARI
Arkadaşlar birçok gereksiz güvenlik programı kurup PC nizi kasmayın . Bir tane yeterlidir . Ancak o kullandığınız bir adet program çok önemli %100 koruma yapıp , bilgisayarınızı kasmaması şart . Bunun için tavsiye ettiğimiz Eset 4.7 Businnes Edition sitemizden Ücretsiz , Full Versiyon ve Türkçe olarak indirebilirsiniz , Link . Bu program bilgisayarı çok iyi korur ve kasmaz . Tüm güvenlik yazılımlarını kaldırdıktan sonra bu programı kurun . Kurduktan sonra bilgisayarınızı Smart Trama yani Tüm Tarama ile tarayın .
6.Adım : KASA TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ
Arkadaşlar Ana Kartınızın üstü çok kirlenmiş olabilir , işlemci ve ekran kartı tozlanmış , kirlenmiş olabilir . Bunların temizlenmemesi sonucunda bilgisayarda yavaşlama , mavi ekran ve çökmeye kadar gidebilir . Kasanızı yavaş ve sakin bir şekilde açın , Saç kurutma makinenin varsa onunla , o yoksa parmaklarınızı kullanarak donanımları fazla sürtmeden temizleyin . Sonra kasanızı tekrar birleştirin .