Windows 10 Kulaklık ve Hoparlör Aynı Ses Anda Gelmeme Sorunu ( Çözüldü )

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Windows 7 'deyken böyle bir problem yoktu kasanın önündeki kulaklık jaklarını çıkarmadan ses aygıtları kısmından istersem hoparlörden istersem de kulaklıktan dinleyebiliyordum. Ama şuan hoparlörden ses gelmesi için kasanın önündeki kulaklık jaklarını çıkarmam gerekiyor bunun bir çözümü var mı?

Sorunu yukarı da yazmıştık,çözümü de kimseyi uğraştırmadan yine bu mesajın içerisinde vermiş olayım mesajların içerisinde aramaya gerek kalmasın ^^

Windows'u ara kısmına tıklayıp ( altta kırmızı ile işaretlediğim kısım )

afd331c36019451a8f9d4098bbed6264.png

Çıkan kutucuğa Aygıt Yükleme Ayarları Yazıyoruz. ( Kırmızı kutucuk ile işaretlediğim kısıma tıklıyoruz )

695686bfc7c5486ab39f3b95aabb30d7.png

Karşımıza çıkan menüde Hayır seçeneğini seçiyoruz.

25a08f2ce7334eb3924cf58a2bb2979c.png

Daha sonra anakartınızın modeline göre olan driverı bulup indiriyoruz ve kuruyoruz.Bilgisayarımız yeniden başlatma talebi ile karşılaşacak, yeniden başlatıyoruz ve açılınca sağ alt kısmındaki Hoparlöre sağ tıklıyoruz ( kırmızı ile işaretlediğim yerlerden istediğimizde kulaklık istediğimizde hoparlörden ses gelmesini sağlayabiliyoruz. )

bf2d13f863ed49ef9012781a25d1f40e.png

Eğer otomatik driver kurulumunu Aygıt Yükleme Ayarlarından kapatmadıysanız.

şuradan donotspy indirip daha sonra da çalıştırıp
pXc-coding » Download

disable automatic driver update seçip apply diyip , tekrardan anakartımıza uygun indirdiğimiz driverı kuruyoruz. Bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra her şey tamam, sorunumuz çözülmüştür.

Bu sorunu çözmede yardımcı olan @Bal Porsuğu 'na teşekkür ederim ^^

sağ altta hoperlör'e sağ tıkla en alttaki sorunu gider de ve son olarak önüne seçenek gelecek oradan dilediğin jak çıkışını seç tamamdır. bu sorun şuan herkes de var ne yazık ki 2. olarak realtek hd audio kurarak halledebilirsin

windows 10 diye işletim sistemi mi olur zaten xd

imza: emekli xp ciler derneği başkanı mathi akjsgjasdklh

sağ altta hoperlör'e sağ tıkla en alttaki sorunu gider de ve son olarak önüne seçenek gelecek oradan dilediğin jak çıkışını seç tamamdır. bu sorun şuan herkes de var ne yazık ki 2. olarak realtek hd audio kurarak halledebilirsin

Realtek kurulu fakat onda da son sürümde aygıt ve jak ayarlama kısmını bulamadım

windows 10 diye işletim sistemi mi olur zaten xd

imza: emekli xp ciler derneği başkanı mathi akjsgjasdklh

Windows 10 çok iyi ama şu kulaklık ve hoparlör olayı sinirimi bozuyor :liv:

Realtek yüklü mü? Windows 7 veya 8'de Realtek üzerinden iki ses çıkışını da kullanabiliyorsun.

Edit: Yorumları sonradan gördüm.

Belki de Windows 10'da bu özellik desteklenmiyordur. Hiç kullanmadığım bir seçenek.

Realtek in eski sürümünde
[YOUTUBE]LUd0M0OSTOQ[/YOUTUBE]

Bu videodaki gibi yapıp sorunu çözüyorduk ama
şuan ki sürümü alttaki resimdeki gibi bulamadım bir türlü videoda anlatılan kısımı

1365d6cf0c3d40d981210a4718f2d449.png

fikrim yok, masaüstü bilgisayarımdan da 1500 KM uzaktayım, deneyemiyorum
anakart sitesine girip en güncel driverları kurmayı dene

Dediğimi yap sağ alttaki ses simgesine sağ tıkla sorunları gider de ve dilediğin jak'ı seç tamamdır

Dediğimi yap sağ alttaki ses simgesine sağ tıkla sorunları gider de ve dilediğin jak'ı seç tamamdır

e975bc2fd840491499cded495e644758.png

A4tech dediği genelde kayıt kaparken kullandığım kulaklık onu mikrofon olarak kullanıyorum diğeri de zaten kulaklığı aktif ediyor direk, hoparlörü aktif etmiyor.

aygıt yöneticisinden ses aygıtlarının driver üreticisine bi bakar mısın, microsoft mu yazıyor?
anakartın neydi? msi h110m pro-vd miydi?

Birini kullanırken diğerini devre dışı bırak.

Arama kısmına Ses Kartı yaz > Ses kartı ayarlarını değiştire bas > Çıkan yerde hangisini kullanacaksan onu etkin bırak diğerine sağ tıklayıp devre dışı bırak.

driveri microsoft kurmasın, ses aygıtlarını kaldır ve sürücülerini de sil, windowsun kendi driver kurmasına engel ol

aygıt yükleme ayarları yaz başlata ayarları şu şekilde değiştir
sshot-4.png

asus'un kendi verdiği driveri kur
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/Realtek_Audio_Win7-81-10_V6017576.zip

sorununa çözüm olur mu bilmiyorum denemekte fayda var

Dediğin gibi yapıp kaldırdım sürücüleri sonra verdiğin linkteki rarı indirdim Asussetup.exe çalıştırdım realtek sürücülerini kurdu, Kulaklık ve Hoparlörü ayrı ayrı olarak tanıdı sorun kalmadı derken bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekli dedi

Bilgisayar yeniden başlatılınca

369d0576f4ff4837b5cbd624d5731bf5.png

Bu şekilde gözüküyordu sonra altta gördüğü gibi sürücü yüklemeye başladı

0c15c299a6c44f488fdc7dfb39b61b46.png

Sonra yine bu hale döndü

40be8822232445bf86e4ff57f51c2643.png

Deliricem ya :@

Dediğin gibi yapıp kaldırdım sürücüleri sonra verdiğin linkteki rarı indirdim Asussetup.exe çalıştırdım realtek sürücülerini kurdu, Kulaklık ve Hoparlörü ayrı ayrı olarak tanıdı sorun kalmadı derken bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekli dedi

Bilgisayar yeniden başlatılınca

369d0576f4ff4837b5cbd624d5731bf5.png

Bu şekilde gözüküyordu sonra altta gördüğü gibi sürücü yüklemeye başladı

0c15c299a6c44f488fdc7dfb39b61b46.png

Sonra yine bu hale döndü

40be8822232445bf86e4ff57f51c2643.png

Deliricem ya :@

tekrar bak microsoft sürücüleri mi kurulmuş? iptal edememişsin sanırım kendi kendine kurmuş yine

Geri