hardplayer
Üye
-
-
-
-
-
Windows 10 dün itibari ile rezerve eden kullanıcılarına ve diğer yüklemek isteyen bütün windows 7 ve windows 8.1 lisanslı kullanıcılarına bedava olarak sunuldu. kademeli olarak bütün kullanıcılara indirme olanağı sunulacak. şu anda ben hala bekliyorum.
Tamamen ücretsiz, uzun süre gerçekten ücretsiz mi diye birçok forumda ve resmi sitesinde araştırdım, evet ücretsiz. windows 7 veya windows 8 işletim sistemlerinin lisanslı kullanıcıları aynı key ile ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilecekler.
En iyi özelliği bana kalırsa başlat menüsünün geri gelmesi, windows 8 metro arayüz kullanıyordu, buna hiç alışamadım ve sevemedim, windows 7'deki başlat menüsü her zaman çok daha kullanışlı geliyordu. windows'da benim gibi düşünmüş ve geri getirmiş başlat menüsünü.
Microsoft edge, hepimiz internet explorer'ın yavaşlığından şikayetçiydik, hepimiz internet explorer'ı sadece chrome veya diğer tarayıcı programlarını indirmek için kullanıyorduk. windows bu kötü ismi temizlemek için ve daha iyi bir deneyim sunmak için microsoft edge adlı yeni tarayıcıyı geliştirdi. (henüz windows 10 almadığımdan hızı hakkında görüş belirtemeyeceğim fakat tasarımı şık gibi)
Windows mağazası, windows 8'de zaten var olan mağaza bir miktar daha geliştirilmiş, windows 7 kullanıcıları için çok güzel bir deneyim olacaktır.
Cortana, henüz türkçe desteği olmasa da ingilizcesi iyi olan kullanıcılar için çok işlevsel olabilecek bir sanal asistandır, sesli komutlarınızı algılayabilir. dil desteği için windows'un çalışmalar yaptığını sanıyorum.
Windows 10 ile hayatımıza girecek yenilikleri kendimce özet geçmeye çalıştım, yükleyen, kullanmaya başlayan arkadaşlar görüşlerini yazarsa çok güzel olur.