Willis Haviland Carrier

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
IMG_7294.jpeg

Modern klimanın mucidi olan, hemen hemen her inançtan kimselerin duasını alan yüce mühendis. Yeteri kadar değer görmediği kanaatindeyim ve bence ismi küresel çapta en güzel şekilde anılmalı. Örneğin olimpiyatlarda adı anılabilir, şampiyonlar ligi finali ona atfedilebilir vs gibi… Şu sıcaklarda kavrulan her Afrikalı, her Arap, her Adanalı, her yaşlı, her çocuk… ona teşekkür borçlu. İcadıyla cennetin gold master üyesi olduğuna eminim ama kanıtlayamam.

vantilatörün mucidi amerikalı mühendis schuyler skaats wheeler:

Klima olmadan yaz aylarına katlanmak bazı yerlerde mümkün değil ve gerçekten de hayat kurtaran bir buluş oldu.

Ağustos sıcaklarında kendisini bir kez daha rahmetle andık.

Tabii herkes aslında matbaa işi yapılırken, ortamdaki nemi düşürmenin yollarını aradığını bilmez.. aslında işi matbaa , nemden dolayı mürekkep dağıldığı için buna çözüm arar ve bu sayede şimdiki konfora ulaşıyoruz.. teşekkürler kardeşim, işimizin başındayız, rahat uyu.

Yine şu sıcaklarda aklıma düşmüş yüce insandır kendileri. Dışarısı kavruluyor ve ben arabamın içinde 20 derecede oturuyorum. Bunlar hep sayesinde. Minnettarım.

Dış mekan sisleme sistemleri de yaygınlaşsa harika olacak ve tabii ki klima mucizesi için minettarız.

Ünlü aktör Liam Neeson' a benzettim bir an. Ruhu için lokma dağıtılası, cumalarda bu büyük hayrı için dua edilesi, namaz çıkışında lokum dağıtılası mübarek insan. Yerli bir klima markası zamanında bir serisine Carrier ismini bile vermiştir. Adana' nın göbeğine heykeli dikilmeli kesinlikle dikilmeli.

Geri