WhatsApp'tan sesli arama nasıl yapılır ?

Konu sahibi son olarak 2605 gün önce görüldü
Dünya’nın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeniliklerine devam ediyor. Facebook tarafından satın alınmasının ardından yapacağı hamleler merakla beklenilen şirket büyük bir bomba patlatmaya hazırlanıyor. Popülerleşmesiyle birlikte özellikle GSM operatörlerinin baş belası olan uygulama getireceği yeniliklerle GSM firmalarının başını daha çok ağrıtacağa benziyor.

Yurtdışından gelen bilgilere göre Whatsapp yeni güncellemesi ile internet üzerinden sesli arama ve bu aramaları kaydetme özellikleri getirecek. Sadece GSM operatörlerinin değil, Viber, Skype, Tango, Hangouts gibi internet üzerinden sesli arama özelliğine sahip uygulamaların kullanıcısı sayısına da darbe vurmaya hazırlanan Whatsapp ‘ı rakiplerinden ayıran en büyük özellik ise bu konuşmaları kayıt edebilme seçeneği olacak.

Bu güne kadar 3.parti uygulamalar ile yapılması mümkün olan aramaların kayıt işlemi bu yeni güncelleme ile Whatsapp’da normal bir özellik olarak yer alacak. Ancak bu özelliğin her yerde kullanıma geçmesi imkânsız gibi gözüküyor. Sebebi ise telefon görüşmelerinin kayıt edilmesi birçok ülkenin hukuk sistemine göre yasadışı. Bu ülkelerin başında Amerika geliyor. Amerikan yasalarına göre bir telefon görüşmesini, görüşmeyi yapan iki tarafında rızası olmadan kaydetmek yasalara aykırı. Birçok ülkede bu işlem yasal olmasına rağmen ciddi problemler barındırıyor çünkü bu ülkelerde telefon görüşmeleri yasal kanıt olarak sunulabiliyor. Örneğin İsrail’de bir iş ortağınız sizi arayıp bana 10 bin dolar borcun var der ve sizde telefonda evet derseniz, bu kayıt mahkemeye yasal delil olarak sunulabilir ve başınıza büyük dertler açılabilir.

Bu yeni özelliğin en büyük problemlerinden biri de şüphesiz ki son günlerde teknoloji dünyasına damga vuran bulut sistemi olacaktır. Konuşmaların kayıtlarının telefonda depolanması kullanıcı için hayli zor ve yer kaplayan bir işlem olacağı için, Whatsapp ‘ın her zamanki gibi bu işlem için bulut teknolojisini kullanacağını tahmin etmek zor değil. Asıl soru bulutun içinde milyonlarca kişinin özel telefon görüşmeleri güvende olacak mı?

Yaklaşık 600 milyon aktif kullanıcıya sahip Whatsapp ‘ın bu yenilikleri ne zaman kullanıcılara sunacağı bilinmiyor. Sesli arama özelliğinin birçok kullanıcı tarafından memnuniyet ile karşılanacağına eminim ancak aramaların kayıt edilebiliyor olması ileride şirkete ve kullanıcılara büyük dertler açabilir gibi duruyor.

Güncellenecektir

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp, hatırlayacağınız üzere 16 miyar dolara Facebook tarafından satın alınmıştı. Gerçekleştirilen bu satın alım sonrası çeşitli tasarımsal değişiklikler haricinde yenilik görememiştik.

Fakat kısa zaman önce mavi tik işaretlerini kullanıma sunan ve bu işaretler ile satın alım sonrası ilk ciddi yeniliğinini gerçekleştiren şirketin durmaya niyeti yok.

Gelen haberle göre tarayıcı sürümü üstünde çalıştığını öğrendiğimiz WhatsApp, tarayıcı sürümünü hayata geçirdiği takdirde en büyük dejavantajını da ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

WhatsApp'ta Telefon konuşması Devri

Şirketin Facebook'a satılmasının ardından, sözü geçen en büyük yenilik ise şüphesiz sesli arama özelliğiydi. Kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği bu özellik ortaya çıkmış olabilir.

Sızan ekran görüntülerinde oldukça sade ve kullanışlı bir arayüz kullandığını gördüğümüz WhatsApp, kullanıcılarını memnun etmeyi başaracak gibi görünüyor. Ekran görüntülerinde gördüğümüz üzere konuşmayı Bluetooth kulaklıklara aktarma ve aramaya mesaj yoluyla cevap verme gibi özellikler de olacak.

Böylesine popüler bir servisin sesli arama özelliği sunması gelecekte GSM Operatörlerini üzmesi muhtemel. Bu yıla yetişmesi zor olan güncellemenin 2015'in başlarında kullanıma sunulmasını bekliyoruz.

Milliyet

W69jj4.jpg

Bu özellik geldi güncelledim whatsapp'ı ama iphone'larda yokmuş sadece android telefonlarda varmış.
zaten güncellediğiniz anda farkediyorsunuz yeni arayüz,aramalar,sohbetler sekmeleri geliyor.
aramayı kullanan varsa bizi de bilgilendirebilri mi ses kalitesi falan nasıl :)

Dün kardeşimle konuştum viberden falan daha iyi kasmior en azindan

Güncelleyen tüm arkadaslarim bende denedi resmen ses biraz gec gidiyo sanki normal arama daha iyi bosverin whatsappi.d

Ses herşey çok güzelde.
Aramayı kapatamıyorsun sinir bozucu .s
Yada ben beceremedim bilmiyorum.

Önüne gelen sesli arıyor, hiç güzel değil.

Önüne gelen sesli arıyor, hiç güzel değil.

Benim arayanım 5 eli geçmiyor.
Bende arayım diyorum telefonu komple kapatmak zorunda kalıyorum.
Kapanmıyor bu sorunu nasıl halledicem bilmiyorum.

ben neden güncelleyemedim hala bunu :T:

Bilemedim ki Pi arayanın mı kapatması gerekiyor acaba geçen kardeşim aradı, kapattı o ama :/

Daha denemedim akşam denerim artık

WhatsApp kullanmıyorum artık. Olsa bile hiç işim yok da WhatsApptan mı arayacağım. Telefondan ararım. Kim uğraşacak.

iphone kullanan yok mu onda oluyor mu ? :D

valla gecen kaldırmıstım skype var ordan yapılır arama ıste whatsapp artık benı cekemıyor kendıne .p

Geri