Warner Bros.'tan Yeni "Yüzüklerin Efendisi" Filmleri Geliyor!

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Warner Bros. Pictures, “Yüzüklerin Efendisi” film serisine yenilerini ekliyor!

Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, yeni kurulan stüdyo liderleri Mike De Luca ve Pam Abdy'nin sevilen J. R. R. Tolkien kitaplarına dayanan "birden çok" film yapmak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Projeler, WB etiketi ve New Line Cinema aracılığıyla geliştirilecek.

Peter Jackson tarafından yönetilen ilk “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi dünya çapında yaklaşık 3 milyar dolar hasılat elde etmişti; aynı şekilde Tolkien'in "Hobbit" kitabını ele aldığı devam üçlemesi de bu hasılatlarla eşleşmişti. Peter Jackson yeni filmler için düşünülürken henüz hiçbir film yapımcısı projelere bağlı değil.

Ayrıca, Peter Jackson, serinin ilerlemesine ilişkin vizyonlarını duymak için onlarla daha fazla konuşmayı dört gözle beklediğini dile getirmiş.

Yüzüklerin Efendisi Filmleri de Keşfedilmemiş Maceralar Arıyor

Warner Bros. çatısı altında yeni filmleri geliştirecek New Line Cinema’nın ise Yüzüklerin Efendisi ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği henüz netlik kazanmadı. Peter Jackson’ın anlaşma sonrası yaptığı açıklama hayranları heyecanlandırsa bile ünlü yönetmenin gelecek projelerde yer alıp almayacağı bilinmiyor.

New Line Cinema, Orta Dünya mitosunun daha önce keşfedilmemiş köşelerinden ilham almayı hedefliyor. Dolayısıyla Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yeniden çevrimi, kısa vadede gündemde görünmüyor.

Andy Serkis Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmlerinde Yer Almak İstiyor

Gollum’a kelimenin tam anlamıyla hayat veren Andy Serkis, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Yüzüklerin Efendisi film projelerine dahil olmak istediğini belirtti.

Tolkien’in Orta Dünya güzellemesini hala tam olarak keşfedilmemiş bir maden olarak gören Warner Bros., ”geçmişi onurlandıracakları, geleceğe bakacakları, prodüksiyon kalitesi ile parmak ısırtacakları” filmlere yeşil ışık yaktı.

Stüdyonun niyeti markayı Star Wars benzeri, sürekli genişleyen bir yola sokmak. Bunun için de hiyerarşinin tepesine Peter Jackson’ı oturtmak istiyor. Ünlü yönetmen de bu konuya sıcak bakıyor ve yazar partnerleri Fran Walsh ve Philippa Boyens ile neler yapabileceklerine dair konuşmalara başlamış bile. Her şey yolunda gözüküyor ama henüz taraflar arası bir anlaşma olmadığını da belirtelim.

Peter Jackson’ın proje lideri olması halinde yeni Orta Dünya filmlerinde rol almaya hevesli bir isim var; Andy Serkis! Her rolüyle göz dolduran yetenekli aktör, BroBible podcastine konuştu: ”Peter, Fran ve Philippa benim ikinci ailem gibi ve onlarla pek çok projede birlikte çalıştım. Şunu söylemem gerek, onlar çalışabileceğiniz en mükemmel ve iyi insanlar. Eğer onların yapacağı başka Orta Dünya projeleri olacaksa ben de yer almak isterim. Bu özel dünya beni hiç terk etmedi.”

image-8.png

Elijah Wood’un Yeni ‘Yüzüklerin Efendisi’ Hakkında Endişeleri Var

Warner Bros. yeni filmler için hazırlanıyor

Yüzüklerin Efendisi’nin yıldızı Elijah Wood, Warner Bros.’un Yüzüklerin Efendisi serisine yeni filmler geliştirmesi hakkında endişeleri olduğunu ifade etti.

J.R.R Tolkien‘in kitaplarına dayanan efsane seriyi genişletmeyi düşünen filmin yapım şirketi Warner Bros, önümüzdeki birkaç yılda Yüzüklerin Efendisi serisinin yeni filmlerinin vizyona gireceğini açıkladı. GQ dergisine röportaj veren 42 yaşındaki aktör genel olarak bu fikri desteklediğini söylerken endişesileri olduğunu da kabul etti.

Haberi duyduğunda “Heyecanlandım ve büyülendim” diyen Wood sözlerine şöyle devam etti: “Şaşırdım. Neden şaşırdığımı bilmiyorum çünkü tabii ki daha fazla film olacaktı. Bu tabii ki çok para kazanma isteğinin temelinde yatıyor. Yöneticiler toplanıp, ‘Harika sanat yapıtları yapalım’ diye karar vermiyorlar. Tekrar söylemek gerekirse, kimseyi suçlamıyorum çünkü tabii ki ticaret yapıyoruz. Ama büyük sanat ticaretten çıkabilir. Bu iki şey birbirinin dışında değil.”

Senarist ve yapımcıların Tolkien‘in eserine saygı ve heves ile yaklaşmalarını umduğunu belirten Wood “Umarım bu, sonraki filmler ne olursa olsun, nihayetinde her şeyi ileriye taşıyacak olan şeydir” dedi.

Gişede toplam 2,9 milyar dolar ve 17 Oscar kazanan üçlemenin yönetmeni Peter Jackson ve yapımcıları da yeni projelerin içinde yer alıyor.

Geri