Votka Vişne

🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
Acaba iyi midir diye endişelenmek hissetmek yüzünde, ona deymiş rüzgarı.
Aynı anda aynı şarkıyı dinlemek, kolay değil durdurmak içinde patlayan yangını.
Her sabahın telaşı olur bir hayale sarılmak.
Mesela özlemek ne garip değil mi?
Sevip sevip de dokunamamak.

2Y8WYv.jpg

Öyle zaman olur ki, odada yalnızken bile yok oluverir insan
Bunun nedenleri çoktur
Kişi yaşarken bile ölebilir.

Franz Kafka​

pmBQ3L.jpg

Tarih, takvim bahane. Neyi beklediğini unutacak kadar beklediğin ve sonunda beklediğin şeyin olmadığını fark ettiğin gece, en uzun gecedir...​

4ZbJ77.jpg

Dünya insanlardan OLUŞAN dikenli bir teldir. Yeryüzünde bir saniye bile yaşasan yaralanırsın.

-Başka Topraklarda Rüzgar Sert Eser.​

PYMXP6.jpg

Dünyanın en fakir Cumhurbaşkanı olarak bilinen Uruguay Cumhurbaşkanı Jose Mujıca der ki;
''Ben insanların geceleri yatacak bir saçak altı bile bulamadıkları bir dünyada, başkalarının 500 metrekarelik malikanelerde yaşamasını anlamıyorum. Evsizler için ev, suyu olmayanlar için su lazım, ekmek lazım. Sen böyle bir dünyada özel uçağım olsun, oraya buraya gideyim diyorsun. Eğer herkes daha fazlasını isterse, birgün kimseye birşey kalmayacak. Küresel ısınmadan bahsediyoruz ama doğaya saldırmaya ve çöp üretmeye devam ediyoruz.'' ''Eski ruhani tanrımızı kendi ellerimizle kurban ettik ve artık market tanrının tapınağındayız. Bu yeni tanrı; ekonomimizi, politikamızı, alışkanlıklarımızı, yaşamlarımızı düzenliyor ve bizlere faiz oranları ve kredi kartları ile mutluluğun yeni adresini veriyor. Öyle anlaşılıyor ki bizler, yalnız tüketme için yaratılıyoruz ve artık tüketemediğimiz zaman derin hayal kırıklığına uğrayarak kendimizi yok ediyoruz.'' ''Bana fakir denmesi yanlış, ben tutumlu bir insanım. Asıl fakirler sürekli yaşamdan talepleri olan ve elde ettikleriyle yetinmeyen insanlardır. Ben elimde hafif bir bavulla dolaşıyorum. Bu bana istediğim yaşamı sürdürmek için yeterli zamanı veriyor. Asıl özgürlük yaşamak için kazandığın zamandır.''​

D83P8m.jpg

Bir kadının dudaklarında değildir aşk.
Bedeninde hiç değildir.
Aşk,kadının göz kapaklarındadır.
Kadın,göz kapaklarında saklar o adamı.
Ne kadar yanarsa yansın canı,ağlayamaz bazen.
Sımsıkı yumar gözlerini.
Adam hep orda kalır.
Kadın,asla bırakmaz adamı.
Kadın,asla vazgeçmez ondan.

Özdemir Asaf.​

LYDQEJ.jpg

Sen bana yangın ol efendim, ben sana rüzgar
Tutuşsun gün, yansın geceler, zamanımız dar
Sen bana geç kaldın, ben sana erken
Soyunsun gün, sarsın geceler, vaktimiz varken​

LYlZ7b.jpg

Geri