Vodafone.net SüperADSL #Siz Hangi Devirde Kaldınız

Konu sahibi son olarak 3678 gün önce görüldü
Hangi devirde olduğumuzu size yazım biraz uzun olsa da anlatacağım sevgili sözlük ve bu sözlüğün üzerinde bulunduğu Forumsal'ın değerli üyeleri, öncelikle bu yazımın da forum kurallarına uygun olduğunu defalarca kurallarınızı okuduktan sonra karar verip yazıyorum. Siz size gerekli olan yerleri varsa lütfen düzeltmekten çekinmeyiniz diyerek yazıya başlıyorum.

Vodafone Net’i 2015 başlarından bu yana kullanıyorum 2 senelik taahhütümün ilk 1 senesi bitti son 1 senesi de 2017’nin başında doluyor. İnternetlerinde ilk sene hiç sıkıntı yaşamadım düzen ne şekilde ilerliyor ise o şekilde devam etti, son 1 sene içerisinde iletişim de bilgi eksikliği, bağıran müşteri temsilcileri ve kendilerinden kaynaklı olduğunu düşündüğüm hat kesintileri bir diğer adıyla surata telefon kapatılmalarıyla karşı karşıya geldim ne zaman arasam, bana cahil bir müşteriymiş edası ile konuşup ki olabilir bilmediğim şeyler de var ve bunları da inkar etmiyorum da splitter ve modem’i ve bu araçların işleyişini, bozulma sürelerini herkes bilmeli değil mi tahmin bile yürütülebilir , kendilerinin bana satmış oldukları değeri dahi o kadar etmeyecek 250 TL lik tutarı olan Huawei HG532S marka / model modemin bozulmuş olacağını söylüyorlar ki kendi modemimizi de takıp kullanabilme gibi bir durumumuz mevcut bunu yaparsanız da o modemdendir deniyor.Bunlar bir yana kampanya da yer alan 120 liralık iptal bedelinin kendileri tarafından ödeneceği söyleyen sözleşmeye de uymayıp, defelarca faks ve mail yollamamıza rağmen faksın ellerine düzgün ulaşmadığını, maillerin de gelmediğini söylüyorlar dolayısıyla TTNET’ten ayrılırken TTNET’e de ceza bedeli ödemek zorunda kaldım fakat görüyorum ki TTNET’ten ayrılmakla çok büyük bir hata yaptım. 120 lirayı da sineye çekmek zorunda kaldım, aktif olarak işinde gücünde olan bir insan olduğumdan dolayı kimseyi şikayet edecek ve hakkımı arayacak zamanım da dolayısı ile yoktu.Kendilerine ping testlerimi yaptığımı, hat değerlerine baktığımı bir sorun olmadığını, iç ve dış hatlarımın kontrollerini yaptığımı / yaptırdığımı belirtmeme rağmen üretecek bir bahane bulamayıp sürekli olarak suçu Türk telekom’un dış hat yapılanmasına ve iç hattımda ki kablolama sıkıntısın da olabileceğini belirtiyorlar. Nitekim Vodafone’un açtığı ve yönlendirdiği kayıt tarafından dış hatlarımın kontrolünü gerçekleştirmek üzere adresime bir saha ekibinin yönlendirildiği mesajını aldım. Hangi gün gelineceğini yada gelindiği ile ilgili bir bilgi verilmediğinden dolayı Vodafone’a geri dönüş yaptım ben daha aramasan yapmış olduğum arıza kaydıyla ilgili bir bilgi de edinemeyecektim, meğersem benim arıza kaydım kapatılmış ve çoktan çözülmüş kime göre neye göre çözülmüş ? tekrar sorduğumda da çözüldü yanıtını aldım dış hattım da bir sorun yokmuş kendilerine defalarca binaya her ay Türk Telekom saha ekiplerinin gelip bakım yaptıklarını belirtmeme rağmen son olarak iç hattım da problem olabileceğini söyledi.Bir elektrikçi çağırıp ona yaptırmam daha uygun olurmuş, ben kendim zaten Elektrik/Elektronik işleriyle ilgileniyorum ve uğraşıyorum bir kablolama sistemini yapabilmek benim için zor değil gidipte bu işten dahi anlamayan, yaptığının yapacağının garantisi olmayan bir adama neden para vereyim de sen bu işi yapacaksın diyeyim ? Şimdi soruyorum sizlere 1 sene içerisinde herhangi bir sıkıntı olmadan kullandığım internetin 1 sene sonra böyle bir sıkıntı yaşatması neye göre, kime göre mantıklı ? dahası benim alamadığım bir hizmet için sakin bir şekilde müşteri temsilcileri ile konuşup bana posta koyar gibi bağırarak, çağırarak konuşmaya kimin hakkı vardır bu hakkı onlara kim vermekte ? Şuan halen internetimde ara ara kopmalar ve ping dalgalanması yaşıyorum internetimi belirli bir düzen de kullanamıyorum birde bu yetmezmiş gibi indirme yaptığımdan kaynaklı olarak hızımın 3Mbps olduğunu ve kopma sorunun ana kaynağının buradan geldiği söyleniyor, sene olmuş 2016 herşey artık internet üzerinden online olarak yapılıyor aldığınız yazılımdan, ürünlerin güncelleştirmelerine kadar herşeyi internet üzerinden yapıyorsunuz. Paket içerisinden çıkar Driver İnstallation CD/DVD’ler artık eskilerde kaldı. Bir başkası interneti bu amaçla değil farklı amaçla kullanır fakat ben kendi kullanım amacıma ve bütçeme uygun olan bir tarifeye geçiyorum buna kim ne diyebilir, kim ne karışabilir ? Ben kimsenin eteğine yapışıp bedelini ödemediğim bir hizmetin bana verilmesini istemiyorum. Fatura ödeme tarihini bile saati saatine gerçekleştirdiğim bir gün dahi aksaklık yaşatmadığım Vodafone bana hizmetini sunarken köstek ama bedelini alırken destek oluyor. Kimseye tavsiye etmiyorum 6 ay dolduktan sonra da başka bir internet servis sağlayıcısına müracaat edeceğim. Geçmeden önce kullanıcı yorumlarına baksaydın diyen arkadaşlar da olacaktır illa ki onlara bu hizmeti ilk çıktığında bağlattığımı ve o zamanlar bırakın kullanıcı yorumlarını daha hizmeti bile bilmeyenlerin olduğunu söylemek istiyorum. Telekom ekipleri bakım yapıyorlarmış. Binaya da adam geldiğini söylüyorlar babamın bina yöneticisi olduklarından da haberleri yok zaten bu saha ekipleri geldiklerinde de yöneticiye haber verip yetkisi olduğu kendi kutularını açıp bakımlarını yapıyor o gün özellikle ben de yanındaydım, ne gelen oldu ne giden. Yaşlı insanlara bağırıp çağırdığı yetmiyor müşteri temsilcilerinin, birde hamile bayanlara dahi bağıra çağıra konuşuyorlar. Saygıda kusur etmiyorum kesinlikle kendilerini Allah’a havale ediyorum. Müşteriyi yoldukları yetmiyor, hem sinir hastası ediyorlar hemde müşteriyi ödediği parayla rezil edip, ödediğim 52,90 kr’a 50 kere telefonda hakaret ediyorlar hani sözde bu görüşmeler kayıt altına alınıyor dinleniyordu bırakın hepsi hikaye ben hayatımın pişmanlığını Vodafone’da yaptım bunlardan kurtulmak için her yolu çareyi denedim. Tüketici haklarına gitseniz hizmet verildiği gerekçesi ile zaten bakmıyorlar. Çünkü hizmetin ne zaman sıkıntısız işleyiş sürdüreceği ne zaman sıkıntısız işleyiş sürdüreceği de belli olmuyor. Hiç kimseye önermiyorum yanından dahi geçmemeyi düşünmüyorum Ola ki büyülerine kapılıp ikinci kez madur duruma düşmeyeyim diye. Ben kendi adıma Vodafone’dan fazlasıyla dersimi aldım, umarım okuyup sizde ders alırsınız ve benim gibi madur olmazsınız gene de sizin bileceğiniz iş tabiî ki bu firmaların her türlü insana ihtiyaçları var ama işini bilen, haklı olduğu konularda sonuna kadar giden, bilgili müşteriye ihtiyaçları yok çünkü onları zaten kaybetmek istiyorlar açıkça söylemek gerekirse ‘’SALAK’’ müşteri arıyorlar. Kendinizi bu konuma getirmeyin, getirtmeyin ben bunun üzerine giderdim ancak önceki yorumlarda da dediğim gibi işi gücü olan bi insan konumuna geldim herşey eskide kaldı uğraşacak inanın vaktim yok. Zaten bir kişiyle de firmalara hiçbir şey olmaz özellikle bu yabancı firamalar benim ülkeme gelip benim topraklarım da beni madur ediyorlar ya diyecek bir şey dahi bulamıyorum. Uzun bir yazı oldu zaten daha önceden içimde ne biriktirmişsem yazmış Word tabanında kaydetmiştim. Şimdi bugün kü aramamın da etkisiyle içimdeki kini ve nefreti döktüm en azından Word’e bu da onları son arayışım olacak artık isterlerse yaksınlar isterlerse hizmetlerini vermesinler 6 ay bekleyeceğiz. Beni üzen durum bu firmanın internetini hala kullanıyorum hakkım da var. Kurumsallıktan tamamen çıkmış durumdalar öyle ki ne müşteri temsilcilerinin bir oryantasyon eğitimi var nede pazarlama stratejisi ne de müşteriye doğru yaklaşım politikası ben böyle bir firma görmedim.

Saygılarımla,

SonKraL

Geri