Tarif VİŞNELİ LOKUM

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
VİŞNELİ LOKUM
0x0-bes-cayina-davetlisiniz-1779118438462 - 2026-05-19T215318.133.webp

MALZEMELER
bullet.jpg
1 su bardağı su
bullet.jpg
2 su bardağı şeker
bullet.jpg
1 çay bardağı nişasta
bullet.jpg
1 çay bardağı vişne suyu
bullet.jpg
Çay kaşığının ucuyla limon tozu
bullet.jpg
1 paket Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Vişne suyunu, nişastayı ve limon tuzunu karıştırıyoruz. Şekerle suyu kaynatıyoruz, içine vişne sulu karışımı döküyoruz. Kaynayınca altını kısıp 25 dakika çırpıyoruz. Yağlı kağıdı birkaç damla sıvı yağla yağlıyoruz. Karışımı üzerine döküp yayıyoruz. Kağıdın yanlarından toparlıyoruz ve sarıyoruz, iki saat kadar soğutuyoruz. Hindistan cevizine bulayıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Kestiğimiz kısımları da Hindistan cevizine buluyoru

Bi kez denedim lokum yapmayı ama galiba şeker miktarını tutturamadığım için olmamıştı

Çok şeker var, lokum gereksiz bişey bence ya.

Ev yapımı narlı lokum yedim o yedikleriniz lokum değil arkadaşlar olsa olsa.. neyse demeyeyim ama lokum değil bilin yani ahaha

SEVERİM AMA SÜREKLİ YİYEMEM

Bu günlerde tatlı olan her şeyi bitene kadar yiyebilirim. Sizi de yiyebilirim. O derece. Artık şekerim varmış. Yeni aile hekimimiz söyledi. Eskisi hiç böyle kötü şeyler söylemezdi. Maalesef o nedenle de istediğim gibi yiyemiyorum.:(

Bu günlerde tatlı olan her şeyi bitene kadar yiyebilirim. Sizi de yiyebilirim. O derece. Artık şekerim varmış. Yeni aile hekimimiz söyledi. Eskisi hiç böyle kötü şeyler söylemezdi. Maalesef o nedenle de istediğim gibi yiyemiyorum.:(
Bende de var şeker hastalığı var bundan dolayı böbrek yetmezliği hastasıyım şekere dikkat edin 😔 benden söylemesi 😔@ismail 89

Geri