Vişneli Ekmek Kadayıfı

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pasta-Tatlı-Reçel-Marmelatlar
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
visneli-ekmek_kadayifi.jpg

1 adet hazır ekmek kadayıfı.
1 kilo toz şeker.
1 litre vişne suyu.
1 kilo vişne.
kaymak.
Hazırlınısı

• İlk olarak tencereye 1 litre vişne suyu ve 1 kilo vişne konup 1 kilo toz şeker ile birlikte pişirilerek şerbeti hazırlanır.
  • Hazır ekmek kadayıfı içme suyu ile iyice ıslatılıp biraz bekletilerek kabarması sağlanır.
  • Kabarınca alt kısmından şerbetini daha kolay çekmesi için bıçakla çarpı yapılır.
  • Tepsiye alınıp ocağa konur. Üzerine yavaş yavaş hazırlanan sıcak vişneli şerbet yedirilir. Pişme süresi boyunca tepsinin kenarında biriken şerbetten kepçeyle alıp üzerine bırakmanız gerekir. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Pişince dilimlenerek sunum tabağına ters çevrilerek dilimlenir ve üzerine kaymak bırakılır.
  • Vişneli kadayıf sunuma hazırdır.

diğer vicdansız tatlı da bu olsa gerek :l

Guzel gorunuyor denesem mi .p

C-707 cihazımdan gönderildi

yapmasını mı, yoksa almasını mı deneyeceksiniz :l almasını denemek de garip olsa gerek :l

Tabiki yapmayi : )

C-707 cihazımdan gönderildi

Bittim açlıktan, neler yazdığımı kahvaltıdan sonra tekrar gözden geçireceğim, şu an yutkunarak yazıyorum :l

Bu saatte böyle şeyler gostermeyin yahu mutfakta kız kardeşim şu an poğaça yapıyor üstelik :))))

Annemin dayısı şehrin en afilli restaurantını işletirken sırf vişneli ekmek kadayıfını tatmak için giderdim. Çok iyi bir aşçı idi ayrıca. Şimdi ne usta eller kaldı ne de o güzelim mekan. Anneannem ve annem sayesinde tadıyoruz şimdilerde bu enfes tadı.

Rüyamda vişne reçeli sürüp yiyordum. Nasıl aç yattıysak artık...

Geri