Virüsten Sonra Nasıl Bir Dünya Olacak?

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Hep virüs ve yayılışı konuşuluyor ama geleceğe bakmak lazım. Virüsten sonra nasıl bir dünya olacak, hangi sektörler öne çıkacak, nerelere yatırım yapılmalı gibi türlü sorularla meşgul olmak lazım.

91659660_869634856885478_8326479885019119616_n.jpg

Son düzenleme:
Benim yaşamsal kaygilarim var, virüsten sonrası için hiç bir fikrim yok :)

ViRrüs bittikten sonra cızırtılı radyo frekansı ile sağ kalanlar birbirini bulmaya felan çalışacak..ben diyim Karadeniz civarı güneş tepedeyken kız kulesi sahilinde olacağım

Ünivde bir hocamız ileride herşey bilişim odaklı olacak, mekanlar önemini kaybedecek,okullar uzaktan eğitim, şirketler telekonferans vs. öngörüde bulunmuştu. Bize o zaman ütopik fikirler olarak gelmişti. Şimdi durum onu gösteriyor. :)

Bu psikoloji ve ekonomiler kolay kolay düzelmez.

Hayat alışkanlıklarımız kötü yönde değişecek. İnsanlar arası ilişkiler en düşük seviyeye inecek.

Para kaynaklarını sanırım artık daha doğru noktalara yönlendirmeyi öğreneceğimiz bir döneme giriyoruz. Örneğin; futbol ya da silahlanma için harcanan çok büyük paralar şu aşamada ne işimize yarayacak? Bu alanlara para ayrılabilir elbette fakat fazlasının bir anlamı olmadığı ortaya çıkmıştır diye tahmin ediyorum.

Minimalist yaşam tarzı artık daha değerlenecektir ve insanlar doğayı korumanın önemini geç de olsa fark edecektir diye umuyorum.

Bilim, en fazla kaynak ayrılan alan olacaktır.

Virusun tedavisini bulsalar bile oyle 2-3 ayda duzelecek bir durum yok. Ekonomi kendini toplayana kadar bir sure daha virusun acisini cekecegiz. Virus yuzunden dunya ekonomisi alt ust oldu bunu toparlamak kolay olmasa gerek.

Hiç bir şey değişmeyecek, her şey eskisi gibi olacak. İnsan değişken canlı, bulunduğu ortama ayak uydurur (zorunlu da olsa) o yüzden bu salgın bitme noktasına geldiğinde öncesinde ki yaşamına dönecek herkes.
Ütopik düşünmeye veya fantazi kurmaya gerek yok, bundan önce daha beter salgınlar atlatıldı bugünlere gelindi.
Ben yine öncesinde olduğu gibi boktan bir hayat yaşayacağım bu garanti..

Uzun vadede kestirim yapmak için çok sayıda değişkeni olan bir dünyada yaşıyoruz. Kısa vadede silah sanayine yapılan yatırımların sağlık sektörü ve tarıma yöneleceğini düşünüyorum. Birçok ülke bu dönemde tarımda kendi kendine yetme politikası uygulamaya çalışıyor, bu başlangıç olacaktır.
Bilişim sektörünün eski hızında ilerleyeceği belli zaten.

kağıt param
done dolaşa
senin cebine girmiştir
şeyi artık romantik gelmeyecek

Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Uzun süre bir çok sorunla boğuşacaz. Ve ülkenin işi çok zor.

Bir süre değişik olacak ama yine unutacağız hepsini.

Geri