Virüse karşı marketten aldığınız her şeyi yıkıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 983 gün önce görüldü
Siz marketten getirdiklerinizi nasıl dezenfekte ediyorsunuz? Yoksa Allah ne verdiyse deyip direk dolaba mı sıkıştırıyorsunuz?

Üç sudan geçirip çamaşır suyuna yatırıyorum.

Aldiklarimi bahcede bir kac saat bekletiyorum, sonra eve sokuyorum.Ugrasmam herseyi yikamaya calismakla.

Deterjanla yıkıyorum ben.

Kısa programlılarda yıkayıp, uzun uzun konuşuyorum kendileriyle.

Genelde abur cubur alcaksam çoklu olanları tercih ediyorum çünkü dış kabından sonra içlerinde ambalajlı olduklarından. Diğerlerine gelince aldığımızı hemen boşaltıyoruz paketlerini çıkarıyoruz:=)

Çamaşır makinesine atıyorum.

Ekmeği yıkamıyorum :)

Marketten aldigimiz butun urunleri bir kac saat balkonda bekletip dolaba oyle yerlestiriyoruz

"Açık havada bekletiyorum" diyen arkadaşlar. Bunu neden yapıyorsunuz?
Yahu virüs havalanınca ölen birşey mi :)

Sürekli olarak farklı kanallardan doğru/yalan tasnifi yapılmayan
gerekli gereksiz bilgi akışlarına maruz kalıyor millet. ‍

Tek bir poşet ayırıp diğer boşalttığım poşetleri ona yerleştiriyorum ve eve sokmuyorum poşetleri. Ürünleri teker teker siliyorum. Özellikle içecek kapaklarını çünkü el en çok oraya temas yapıyor.

Dolaba silip yerleştiriyorum. Zaman alıyor evet ama kontrolü elden bırakmamak adına ve en önemlisi zırt bırt alışverişe çıkmıyorum. Çünkü insan teması daha tehlikeli.

Açıkçası eskiden de marketten bir şey alınca üzerini bezle silerdim. Millet elini her yere değdiriyor, kıçını karıştırıp yoğurt kabını elleyeni gördüm. Alışkanlıklarım değişmedi. Yine siliyorum her şeyi, öyle koyuyorum dolaba.

Her şeyi değil tabi, havalandırma olayı tuhaf geliyo bana.

Geri