Virus mu bakteri mi daha tehlikeli?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
En genel hattıyla viruslar daha tehlikeli diyebiliriz.
Spesifik olarak aşırı patojen bakteriyel enfeksiyonlar da var ama en basitinden çoğu bakteriyel enfeksiyonun antibiyotik gibi bir çaresi var.Hoş gelişen dirençlerden yakında o da kalmayacak ya neyse...
Virusa baktığınız zamansa basit bir influenza (grip) yı öldürebilecek tek bir ilaç yok. Anti viral ajanlar sadece replikasyonu yavaşlatıyor ya da belli oranda durduruyor.

Bakteriler vücudumuzu çoğunlukla konak olarak kullandıklarından ve tek hücreli olduklarından virüsler kadar tehdit olamazlar...
Bakteti en fazla bulunduüu bölgeyi.istila eder ve enfeksiyonel durumların ortaya çıkmasına neden olur. Doğru antibiyotik ile bu sorun uygun doz ile aşılır. Bakterileri bazı zaman ve dönemlerde işimize yarayan durumlardada kullanırız.

Virüs ise cansız bir parazittir. Dolayısıyla bitki yada hayvanlardan veya bakteriletinize nuguz etmek suretiyle vücudunuza yerleştiğinde tam bir istilacı olurlar... Tedavisi var densede malesef yok.
Antibiyotikler yayılmalarını engeller, virüs ilaçları ve aşılar ise direnci.arttırmak sureti.ile vücudun virüsle savaşmasını ve virüse karşı direnç kazanmasını sağlarlar... Ben diğer detayları ve tedavi protokollerini biraz paravan gören biriyim bu yüzden anti virüs ilaçların tedavi edici özellikleri beni ğek ikna etmiyor...

Aşıların vicut direncini arttırma yöntemi vücuda zayıf yada ölü antijenler zerk edilmek suretiyle vücudun antikor üretmesini sağlayarak direnç artımında bulunurlar...

Grip aşısı olmasamda olmanızı tavsiye ederim...

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Antibiyotiklerin virus üzerindeki yayılma da dahil etkisi 0.
Tamamen cansız olduklarını iddaa etmek te doğru değil.

Bu konuda sana katılmıyorum Murat
Evet Tamamen cansız değillerdir lakin cansız kabul edilirler bakterilerde tek hücreli olarak.

Örneğin Aıds hıv virüsü yavaşlatmada ve yayılım hızını düşürmekte penisilin kullanılır bu Kıovıg gibi ajanların tedaviye zaman kazndırmasını sağlar. Antibiyotik olmadan Kıovig ve benzeri ajanların Aıds virüsüne karşı şansını bana hangi enfeksiyon uzmanı anlatabilirki?

Bu virüslerin bakterilerden milyon kat tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirmez tabiki...

Bu konuda sana katılmıyorum Murat
Evet Tamamen cansız değillerdir lakin cansız kabul edilirler bakterilerde tek hücreli olarak.

Örneğin Aıds hıv virüsü yavaşlatmada ve yayılım hızını düşürmekte penisilin kullanılır bu Kıovıg gibi ajanların tedaviye zaman kazndırmasını sağlar. Antibiyotik olmadan Kıovig ve benzeri ajanların Aıds virüsüne karşı şansını bana hangi enfeksiyon uzmanı anlatabilirki?

Hiv insana bir şef yapmaz zaten.
Immun depresif etkisinden sebep en ufak enfeksiyonda pert olursun.
Penisilin hiv yuzunden gelisen bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılıyordur.
Virus üzerinde etkisi olamaz.
İnternette okuduğunuz her şeye inanmayın.

Hiv insana bir şef yapmaz zaten.
Immun depresif etkisinden sebep en ufak enfeksiyonda pert olursun.
Penisilin hiv yuzunden gelisen bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılıyordur.
Virus üzerinde etkisi olamaz.
İnternette okuduğunuz her şeye inanmayın.
İnternetten okumuyorum mesleğim. :)
Yine katılmıyorum. Virüsler yayılım için bakterileride kullanırlar.. Bişey yapmaması vixüd direncinizi süşürüp nüks etmeyeceği anlamına gelmiyor...

İnternetten okumuyorum mesleğim. :)
Yine katılmıyorum. Virüsler yayılım için bakterileride kullanırlar.. Bişey yapmaması vixüd direncinizi süşürüp nüks etmeyeceği anlamına gelmiyor...

Mesleğim derken Virolog musunuz?
Ben bakteriyofajlar yoktur demedim zaten çarpıtmayın.Bir virusu öldüren replikasyon mekanizmasını bozan tek bir antibiyotik yok penisilin de dahil.
Saf, virusun kendisinden bahsediyorum.
Mesleğinizde çok yanlış kişilerden ders almışsınız o zaman.
Virolojiye girişte hoca bonus puan olsun herkes yapsın diye sormuştu hatta bunu.

Bence virüs o daha cool duruyor:D tartışma bitmiştir

Mesleğim derken Virolog musunuz?
Ben bakteriyofajlar yoktur demedim zaten çarpıtmayın.Bir virusu öldüren replikasyon mekanizmasını bozan tek bir antibiyotik yok penisilin de dahil.
Saf, virusun kendisinden bahsediyorum.
Mesleğinizde çok yanlış kişilerden ders almışsınız o zaman.
Virolojiye girişte hoca bonus puan olsun herkes yapsın diye sormuştu hatta bunu.
Çarpıtmak için yazmadım.Forumlarda beraber akıl yürütünce konular daha anlamlı olur... Sadece beraber konu hakkında yazıyoruz. Amacım sizi yalancı çıkarmakta değil, aksine yazdığınız her şeyin altına imzamı atıyorum. Sadece biraz daha farklı düşünüyorum.
Virolog değilim...) iyikide değilim :)

Bilgi - İnanç - Eylem

Çarpıtmak için yazmadım.Forumlarda beraber akıl yürütünce konular daha anlamlı olur... Sadece beraber konu hakkında yazıyoruz. Amacım sizi yalancı çıkarmakta değil, aksine yazdığınız her şeyin altına imzamı atıyorum. Sadece biraz daha farklı düşünüyorum.
Virolog değilim...) iyikide değilim :)

Bilgi - İnanç - Eylem

Bunun sencesi bencesi yok.Akıl yürütülcek,istişare edilecek yanı da yok.
Yazdığınız şey çok yanlış.
Hala pek çok insan başta grip olmak üzere pek çok viral enfeksiyonda bilinçsizce antibiyotik kullanabiliyor bu yazıları okuyup.
Bunlar benim "bence"m değil.
Bilimsel ispatlı tezler.

Bunun sencesi bencesi yok.Akıl yürütülcek,istişare edilecek yanı da yok.
Yazdığınız şey çok yanlış.
Hala pek çok insan başta grip olmak üzere pek çok viral enfeksiyonda bilinçsizce antibiyotik kullanabiliyor bu yazıları okuyup.
Bunlar benim "bence"m değil.
Bilimsel ispatlı tezler.

Gribal enfeksiyonlar için antibiyotik vermiyoruz. Antibiyotik kullanımının türkiyede nekadar amacının dışına çıktığınıda görüyoruz. Hastanelerinizde viral enfeksiyonların çoğunu atlatmak için antibiyotik kullandıran doktorlardır, eczacılar değil...

Sencesi bencesi yok doğrudur, Lakin tedavi sürecinde bir çok komplikasyonlar görülebiliyor. Verdiğiniz bilgi saf virüs için geçerlidir. Lakin virüs bulaştığında saf olmaktan çıkabiliyor...

Bana teorikte değil pratikte bir komplikasyonsuz virüs vakası gösterebilirmisiniz. Eczanede elime gelen reçetelerden ben hiç görmedim. Hastanede var ve hastane kendi eczaneainden tedavi ediyor ise bunu bilemem...

Bilgilendirmeniz için teiekkürler. Konuyu yeniden ve bilgimide yeniden gözden geçiririm...

Bilgi - İnanç - Eylem

Geri