Virüs hakkında yardım. (Durum çok vahim)

Konu sahibi son olarak 3473 gün önce görüldü

Sevgili arkadaşlar yaklaşık bir saat önce şirket mailime 1 mail geldi türkcell den ödenmemiş fatura vs diye. Unuttuğum fatura mı var acaba diyerek tıklamış bulundum.
Geçmişler olsun dedim :(
Sonrasında görseldeki mesaj geldi. Ne yapmam gerektiği hakkında bilgisi olan var mı ?
Hiç bir dosyaya erişim yok şu an.

Sayende bende dikkat edeyim her linke tıklamayayım bari,umarım düzeltirsin en kısa sürede :tatlı:

Geçtiğimiz hafta Turkcell bu konuda virüs uyarısı yapmıştı. Kendin çözmekle uğraşmak yerine şirketin IS&T departmanıyla görüşmen daha doğru olacaktır.

olabilir.üzülmeyin.

bir ek bilgi.

pc nizde hard disci ikiye bölerek c ve d şeklinde bulundurun.ve tüm bilgilerinizi d diskine saklayın.virüs girse,dosyalar silinse bile d diski silinmez veri kaybolmaz.

Geçtiğimiz hafta Turkcell bu konuda virüs uyarısı yapmıştı. Kendin çözmekle uğraşmak yerine şirketin IS&T departmanıyla görüşmen daha doğru olacaktır.

Ben pc vs gibi konularda çok bilgi sahibi değilim zaten bilgi işlemcilere söyledim. Uyarıyı kacırmışım demekki. Yarın bakılacak artık ben kısa yoldan bu sorunu halledebilecek bilgisi olan biri varsa diye akıl danışmak istedim. Umarım kurtarılır dosyalarım.

Ben pc vs gibi konularda çok bilgi sahibi değilim zaten bilgi işlemcilere söyledim. Uyarıyı kacırmışım demekki. Yarın bakılacak artık ben kısa yoldan bu sorunu halledebilecek bilgisi olan biri varsa diye akıl danışmak istedim. Umarım kurtarılır dosyalarım.

Tabii ki, nihayetinde gün içerisinde o dosyalara ihtiyacınız vardır fakat şirkette kullandığınız mail serverına göre virüsün dağılma ihtimali de var. IS&T'nin böyle ciddi bir konuda yarın bakarız demesi de ayrıca absürd olmuş.

Tabii ki, nihayetinde gün içerisinde o dosyalara ihtiyacınız vardır fakat şirkette kullandığınız mail serverına göre virüsün dağılma ihtimali de var. IS&T'nin böyle ciddi bir konuda yarın bakarız demesi de ayrıca absürd olmuş.

Yok onlar demedi oyle birsey ben yarın bakarız dedim. Yayılma ihtimalini bile bilmiyorum hiç anlamam çünkü. :(

parayı vereceksin çaresi yok
ransomware'e karşı çok dikkatli olmalısınız

1000-2000 tl veren varmış doğru mu acaba ?
Parayı vermeden kurtulamayacak mıyız yani ?
dosyaların encrypt edildi, şifrelendi
bu durumu diski ikiye bölmek falan da kurtarmaz söyleyeyim
hiç bir firma size exe dosyası indirtmez, lütfen yemeyin böyle şeyleri, mailden gelen exe dosyaları indirmeyin, gönderenin adresine bi bakın

ödersen dosyalarını geri alırsın çünkü bunu yapacak ki güven sağlasın (güvenilir dolandırıcı :)) yani dosyaları geri alacağını bilmelisin ki para veresin, internette para verilse de dosyaların alınamadığı söylentisi olursa kimse para vermez çünkü. ama önce bi pazarlık yap

wow virüse bak araştırma boşuna satın alıp mutlu bir hayat yaşa felan demiş hayırdır ya :D millet nasıl para kazanıyor ya :D

dosyaların encrypt edildi, şifrelendi
bu durumu diski ikiye bölmek falan da kurtarmaz söyleyeyim
hiç bir firma size exe dosyası indirtmez, lütfen yemeyin böyle şeyleri, mailden gelen exe dosyaları indirmeyin, gönderenin adresine bi bakın

ödersen dosyalarını geri alırsın çünkü bunu yapacak ki güven sağlasın (güvenilir dolandırıcı :)) yani dosyaları geri alacağını bilmelisin ki para veresin, internette para verilse de dosyaların alınamadığı söylentisi olursa kimse para vermez çünkü. ama önce bi pazarlık yap

Keşke olaya bu kadar gercekçi yaklasıp moralimi iyice bozmasaydın :(
neyse sagol bilgilendirdiğin için.

Son zamanlarda yayıldı bu durum dikkatli olun. Porsuğun dediği gibi hiç bir şirket exe formatlı indirme linkleri vermez. Genelde pdf kullanırlar ama siz yinede mail kaynağını her zaman kontrol edin özellikle bilgisayarında önemli, kıymetli dosya bulunduran arkadaşlar.

Geri