Virgulu nokta yapma sorunu

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Soyle bir sorunum var; notepad ile gelen raporlari excele yapistirdigimda excel virgulden noktaya cevirmiyor ctrl f yaptigimda . Rakamlari euro olarak isaretledigimde ise virgulu oldugu gibi aliyor.

Yardimci olursaniz cok cok sevinirim.

CTRL F ile bu error veriyor;

Su sekiller olmuyor mesela format cellste ;

Bunu yaptiigmda euro yapiyor ama virgulu oldugu gibi aliyor

Bunu yaptigimda virgulu yok ediyor ama nokta da koymuyor

Bunu yaptigimda nokta koyuyor ama bu seferde rakam miktari degisiyor 2 sifir atiyor arkasina

Ne kadar gündelik sorunlarımız var. Bu çok iyi bişey. Sorunları bireyselleştirin. Böylece çözecek kişi siz olursunuz. Sorunları toplumsallaştırmak, çözüm için başkalarından medet ummaya sebep oluyor. Tembelleştiriyor insanı.

Ne kadar gündelik sorunlarımız var. Bu çok iyi bişey. Sorunları bireyselleştirin. Böylece çözecek kişi siz olursunuz. Sorunları toplumsallaştırmak, çözüm için başkalarından medet ummaya sebep oluyor. Tembelleştiriyor insanı.

2 gundur ugrasiyorum zaten her yolu denedim, yorum yaptigini gorunce cozum icin geldin sandim sevincim kursagimda kaldi:(

Çözüm sunamadım sana Nilüfer ama konu yukarıda kalsın diye upladım.. :d

Dertlere derman jose gelir aksama cozer bence , yani ins umudum var .)

Decimal places değerini 2 yap
Use 1000 seperatör aktif olsun

İlk tahminim göndericinin veriyi korumaya aldığı yönünde ..

Bu ihtimal devre dışıysa
Bul ve Değiştirden bütün virgülleri noktaya çevirme ihtimalini değerlendirdin mi bunu soracağım.

Birde tüm değerleri formülle 1000 le çarparak belki virgülden kurtarıp noktalı hale getirebilirsin.

Tüm bunlar olmazsa yeniden yardım etmeye çalışacağım.

İlk tahminim göndericinin veriyi korumaya aldığı yönünde ..

Bu ihtimal devre dışıysa
Bul ve Değiştirden bütün virgülleri noktaya çevirme ihtimalini değerlendirdin mi bunu soracağım.

Birde tüm değerleri formülle 1000 le çarparak belki virgülden kurtarıp noktalı hale getirebilirsin.

Tüm bunlar olmazsa yeniden yardım etmeye çalışacağım.

Gonderici bi program otomatik ayarli mailime yolluyor ama notepad ile aciliyor sadece. Yani notepad uzerinden mi dene diyorsun bu islemi ?

Ve evet notepad uzerinden ctrl a ctr f yapinca hepsi degisti ve o sekilde kopyalayip yapistirdim. Cok tesk ederim birsey daha ogrenmis oldum sayende .) .

İşe yaramasına sevindim.
Bizde mağazaların stok ve satış verilerini çektiğimiz proğramlardan excel e aktarmada çok yaşıyoruz bu sorunu.
Hep o proğram da derli toplu duran sayılar şekilden şekile giriyor excele geçtiğinde.
Bir şekilde çözülüyor tabi ..

Geri