Vinç operatörlerinin maaşı 150 bin TL oldu

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
İnşaat sektöründe ara eleman bulma zorluğu, özellikle depremin etkisiyle artıyor. Mavi yaka çalışanlara olan talep patlaması, kule vinç operatörlerinin aylık gelirlerini 150 bin liraya kadar çıkardı. Şirketler, soruna çözüm bulmak için yabancı işçi arayışında.

Halk TV'nin haberine göre, inşaat sektöründe ara eleman bulma sorunu, özellikle depremin etkisiyle birlikte artarak devam ediyor. Mavi yaka çalışanlar arasında yaşanan talep patlaması, kule vinç operatörlerinin aylık kazançlarını 150 bin liraya kadar çıkardı.

Deprem sonrasında inşaat sektöründe yaşanan hareketlilik, mavi yaka çalışanların maaşlarında gözle görülür bir artışa neden oldu.

Özellikle kule vinç operatörleri, aylık gelirlerini 150 bin liraya arttı.

Şirketler, soruna çare bulmak için yabancı işçi arıyor.

Kaynak

vinc-operatoru_910041492.jpg

2013te trafik kazasi yapmistim karakolda ifade veriyodum
karsimizdaki masada da is kazasina karismis biri ve sirket avukati oturuyodu
sirket avukati soru soruyodu isci de evet diyodu
adamin suratina bakinca durumdan ne kadar rahatsizlik yasadigi belli oluyodu

olen adamin kafasinda baret vardi degil mi
evet
kimse ona gorev vermedi kendi insiyatifiyle oraya gitti degil mi
evet
kendi kendine dustu cevresel bi etki yoktu degil mi
evet
vs, vs,

bu sekilde adama ifade verdirdiler
olenin ailesi varmis colugu cocugu karisi anasi babasi varmis kimin umrunda

ben bu diyaloga sahit olmus biri olarak simdi bana milyon verseler o vince nasil cikayim
basima bir sey gelirse bana aileme kimse sahip cikmaz dusuncesi beni bu agir islerden uzak tutuyo

İhtiyaç varsa ve işi yapacak fazla kimse yoksa geliri artacaktır o mesleğin. Misal vinç operatörünün 150 bine çalıştığı o şantiyede inşaat mühendisi 20 bin bile alamaz. Burada yıllarca dedik okul okumayın meslek öğrenin diye.

İşsizliğin bu kadar arttığı bir ortamda nasıl olur da yabancı işçi aramaya başlarlar?

Görseldeki kule vinç değil, tavan vinci. Diğer bir segmenti de(aynı mantıkla çalışan) portal vinçtir. O konuda kalifiye eleman problemi olduğunu sanmıyorum.

Kule vinç konusunda kalifiye elemanların çoğu yurtdışına gitmeyi tercih ediyor. Dolarla maaş alıyorlar. Özellikle Arap ülkelerinde yoğun talep oluyor. Operatörlerin sadece bir kısmı deprem nedeniyle tokilerde. Onun dışında piyasada doğru düzgün inşaat zaten yok. Neyin talebi bu anlamış değilim.

Geri