Vicdan Azabın Olmalıyım

Konu sahibi son olarak 2397 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Senin hakkını helal etmediğin biri hiç oldu mu, Bolahenk?
Benim hiç olmamıştı. Bu sabaha kadar olmamıştı. Kandırılıp, kullanıldığım, maddi ve manevi sömürüldüğüm çok oldu ama hiç kimseye hakkımı helal etmediğim olmamıştı.
Bolahenk, bir insanın bedenine tecavüz edebilirsin, ruhuna tecavüz edebilirsin... Malına, düşüncelerine, hayallerine tecavüz edebilirsin... Fakat dualarına etmemelisin.

Birine yalan söyleyip, onun yalanlar üzerine dua etmesini sağlıyorsan bu seni en basitinden yalancı bir insan yapar. Biraz eşeler isek şeref yoksunu, bencil ve omurgasız yapar. Dua birbirimiz üzerindeki hakkımız ise daha da derine inersek bu seni kul hakkı yemiş bir insan yapar. Kul hakkı yiyenlere ise nerenin müjdelendiğini sen çok iyi biliyorsun, Bolahenk.

Umarım bir gün, kalbimi iyileştirir, bugün etmediğim hakkı da helal ederim. Dilerim ki ben bu hakkı helal edebilecek olgunluğa erişene kadar ölmesin.
O zamana kadar vicdan azabın olmak dileğiyle...
Öpüldün Bolahenk.

vicdanı olan acıtmaz zaten

vicdan azabı cekebılecek mertebeye eren , donup hatayı tamır eder

Hira Lahmacun var ying mi?

Yang AntepLi, Yang.

Dualar biliyorum uyutan ama gece yarısı ansızın uyandırıp pencere kenarında sokağa bakıp seni düşündüren. Zamanın geçmediği, zamanın göçtüğü dualar.

Peki ya zamansız dualar esekherif? Onlarla nasıl başedeceğiz hiç bilmiyorum.

Ne diyordu şiir? Bir dua samimiyetinde bir amin sicakliginda sevdim seni. Ne dedi şair'in in şiir'i ? Vicdanının sesi olayım hiç susmayan.

Hüzünle dinledim @Ay. Hüzünle de okudum şairin dizelerini. Ne de ince bir yerden yakaladın.

vicdanı olan acıtmaz zaten

vicdan azabı cekebılecek mertebeye eren , donup hatayı tamır eder

Sen de haklısın Cigdem. Lakin, vicdan azabı olmayı dilemekten fazlası gelmiyor şu an için elimden.

Son düzenleme:
Senin hakkını helal etmediğin biri hiç oldu mu, Bolahenk?
Benim hiç olmamıştı. Bu sabaha kadar olmamıştı. Kandırılıp, kullanıldığım, maddi ve manevi sömürüldüğüm çok oldu ama hiç kimseye hakkımı helal etmediğim olmamıştı.
Bolahenk, bir insanın bedenine tecavüz edebilirsin, ruhuna tecavüz edebilirsin... Malına, düşüncelerine, hayallerine tecavüz edebilirsin... Fakat dualarına etmemelisin.

Birine yalan söyleyip, onun yalanlar üzerine dua etmesini sağlıyorsan bu seni en basitinden yalancı bir insan yapar. Biraz eşeler isek şeref yoksunu, bencil ve omurgasız yapar. Dua birbirimiz üzerindeki hakkımız ise daha da derine inersek bu seni kul hakkı yemiş bir insan yapar. Kul hakkı yiyenlere ise nerenin müjdelendiğini sen çok iyi biliyorsun, Bolahenk.

Umarım bir gün, kalbimi iyileştirir, bugün etmediğim hakkı da helal ederim. Dilerim ki ben bu hakkı helal edebilecek olgunluğa erişene kadar ölmesin.
O zamana kadar vicdan azabın olmak dileğiyle...
Öpüldün Bolahenk.

Hiracığım
Allah kimsenin hakkını zayi etmez.
Dualarimdasin :(

bırakıp gitme dedim
beni terketme dedim
vicdansız sabuha
vicdansız saaaaaaaaaabuhaaaaa !

Hiracığım hakkında hayırlı olanı diliyorum ve daha önceki başlıkta konuştuğumuz gibi kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Öyle bir an gelir ki o insan yaptığı haksızlığın bedelini, hiç de ummadığı bir anda ödemek zorunda kalır ve o an hatırlar, bir zamanlar kime ne yapmıştı...

Lütfen kendini üzme, hak yerini bulur, dualarımız seninle, sevgiler...

Hiracığım hakkında hayırlı olanı diliyorum ve daha önceki başlıkta konuştuğumuz gibi kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Öyle bir an gelir ki o insan yaptığı haksızlığın bedelini, hiç de ummadığı bir anda ödemek zorunda kalır ve o an hatırlar, bir zamanlar kime ne yapmıştı...

Lütfen kendini üzme, hak yerini bulur, dualarımız seninle, sevgiler...

Leftyciğim... teşekkür ederim. Kesinlikle kalmaz :)
Dua bir çok şeyi çözer... bir çok şeyi. Mucizesinden asla şüphem olmadı. Dualarına dahil ettiğin için çok teşekkür ederim.
Gönlüm dualar sayesinde huzurlu :)

Hz Nuh ; Gemisine aldığı hayvanlar arasında iki karınca varmış. Hz Nuh bu karıncaları alıp bir şişenin içine bırakıyor, ayak altında eğilmesinler diye. Yanlarina 2 tane bugday tanelerini bırakıyor, karınca ey allahın gönderdiği ve elçisi, sen 2 tane buğday niye bize verirsin, Hz Nuh cevap verir ; Yolumuz uzun açlıktan ölmeyin diye size birer tane buğday verdim, karınca cevap verir ; ey allahın gönderdiği bilmezmisin ki o yüce kudretli olan allah herkesin rizkina ne düşerse onu verir, al 1 tane buğday biz biri ile karnımızı duyururuz. Hz Nuh bunun üzerine 1 buğday tanesini çıkarır, ve allaha dua eder. Allahım yarattığın her canlının rızkını veren sensin, senin kudretin ile anca doyar ve mutlu oluruz, der duasını bitirirken, karınca seslenir hey allahın gönderdiği Hz Nuh sen hak yolundayken oğlun karın senin yolundan yürümediler, tufan da bile oğlun yağan katrelerle gitti, insan oğlu rabbini bilseydi adem'i yaratan allaha ihanet etmezdi. Hz Nuh cevap verir ; hepimizi yaratan birdir, tek korkum ruh'umun bedenime ağır gelmesidir yoksa hesap mahşer kurtuluştur.

Xander, siz hep yorumlar yapın benim yazılarım :) Teşekkür ederim :)

Nedir bu şimdi? Beddua mı?

Allahın Cezası, dualarım başına “bed” eklemeyeceğim kadar değerlidir benim. Fakat, sizin yorumunuzu okuyunca yazıya bir baktım, beddua olarak algılanabilecek bir yazı olmuş.
Niyetim hem sitem, hem de Allah’a havaleydi. Yazıda da belirttiğim gibi, bir gün hakkımı helal edebilecek olgunluğa ulaşmak istiyorum. İşte o gün sitemimden vazgeçeceğim.

Dua kadar, beddua da insanin kalbinden ama isteyerek ama istemeyerek dokulebilir. Sonuc itibariyle Âllah seni bir sekilde sinava tabii tutar bu da imtihanin olur ama dayanamaz ve kendine yenilirsin, kotu soylemler, sitemler edebilirsin bunda sorun yok. Ama insanin kalbindeki kisiye beddua etmesini tasvip etmiyorum. Hayat ondan ibaret degil, ondan once yalnizdin ondan sonra da oyle olabilir.
Daha dune kadar tirnagin kirilsa ben burada acirim dedigimiz insanlari beddualara sigdirmamaliyiz, bu oluyorsa eger iki tarafta da hata ararim.
Soylediklerim genel, tabi ki ne yasadiginizi bilemem, ama tecrube ile konustugumu bilmenizi isterim.

Dua kadar, beddua da insanin kalbinden ama isteyerek ama istemeyerek dokulebilir. Sonuc itibariyle Âllah seni bir sekilde sinava tabii tutar bu da imtihanin olur ama dayanamaz ve kendine yenilirsin, kotu soylemler, sitemler edebilirsin bunda sorun yok. Ama insanin kalbindeki kisiye beddua etmesini tasvip etmiyorum. Hayat ondan ibaret degil, ondan once yalnizdin ondan sonra da oyle olabilir.
Daha dune kadar tirnagin kirilsa ben burada acirim dedigimiz insanlari beddualara sigdirmamaliyiz, bu oluyorsa eger iki tarafta da hata ararim.
Soylediklerim genel, tabi ki ne yasadiginizi bilemem, ama tecrube ile konustugumu bilmenizi isterim.

Hiçbir ilişkide hata tek tarafın değildir. Asla hatasız olduğumu savunmuyorum. Maalesef, sizin olayları bir de onun tarafından duyma imkanınız yok :) Şu sıralar benden de objektif bir analiz duyma imkanınız yok çünkü henüz olayları sindirebilmiş değilim :)
İkili ilişkiler hakkında çok sevdiğim bir söz var Rüzgar. Bir onun penceresinden olan var, bir diğerinin penceresinden olan var, bir de gerçekten olan var diye... söylediğiniz tam olarak da bu aslında.

Kalbimdeki kişiye beddua etmeye gelince... 31 yıldır yeryüzündeyim ve dediğim gibi daha önce hiç ama hiç kimseye hakkımı helal etmediğimi söylemedim/düşünmedim. Bundan sonra söylemeye de niyetli değilim. Canlarını yakarak ödeşmek için bir şeyler yaptım ama hiç can-ı gönülden Allah’ından bulsun demedim. Velhasıl kelam, sebebi ne olursa olsun, hatalı ya da hatasız, gönlümde olan birisine değil bu sözler :) Affedilemeyen bazı davranışlar, gönülden kolayca gönderilmesine sebep oluyormuş. Ben de yeni öğrendim.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri