Vertigo İçin Doktor Hastane Önerisi

Konu sahibi son olarak 358 gün önce görüldü
Merhabalar, 1.5 sene önce askerdeyken stresten vertigoya yakalandım.
Ara ara geçiyor tamamen 4-5 ay sonra tekrarlıyor kendini ama ayaktayken neyse ki olmuyor kafamı yastığa koyduğum gibi sağa sola döndüğüm gibi başlıyor çok kısa sürüyor 5 10 saniye ve bitiyor.
Kaç kere gittim o an bakmaları gerekirken 2 ay sonraya dix için randevu verdiler o zaman da geçti zaten dönmem bir şey yok dediler böyle böyle dememe rağmen...
Verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Atlas Terapi'yi araştırın. Ölene kadar bana dua edersiniz

Bende de menier var, kulak içine iğne yoluyla bir tedaviden bahsetmişti doktorum ama cesaret edip yaptırmadım. Atak geldiği dönemde keşke yaptırsaydım diyorum neyse ki senede birkaç defa yokluyor:d

Videolardan epley manevrasini öğrenin. Ataklar aninda yatakta kendiniz yapabilirsiniz.

Kafeini azaltın.
Susuz kalmayin.
Uzun süreli yukarı yada aşağı sabit pozisyonda bakmayın. Başınız telefon, bilgisayar yada televizyona karşıdan baksın.
Sert dönmemeyi alışkanlık edinin.
Alçak yastıkta yatmayın.
Ataklar arasında şikayet olmasa da Mississippi üniversitesinin de linkte açıkladığı göz koordinasyonu egzersizlerini yapın.

Betahistin içeren ilaçlar akut ataklarin tedavisinde etkili olabilir. Doktor önerisiyle kısa süreli kullanım (5 gün) fayda sağlar.

Son düzenleme:
Geri