verilen sözün tutulmaması

Konu sahibi son olarak 2916 gün önce görüldü
Söz verip tutmazlar , muhakkak bir bahaneleri vardır
9d095094587e3f1dc1184909d0883d81.jpg

Oluyor bazen, eğri oturup doğru konuşmak lazım. Benim de sözümü tutmadığım olmuştur ve olmayada devam edecektir şüphesiz. Her zaman alınan sözün tutulmayacağını hesaba katmak gerekir diye düşünüyorum.

işler değişince unutulan sözler de bu gruba giriyor sanırım.

açıklamalar anlamsızdır, bir kez tutulmamıştır söz, çok da şeapmamak gerekir
çocukken çok üzülürdüm sonra inanmamaya başladım
tabi hala inandığım oluyor ama cidden çok da şeapmamak lazım

Sözünü tutmuyorsa sen de on tutma, sal gitsin

Verilen sözler tutulmaz genelde ve tutulan sözler de iplenmez! Olay budur.

İmzam gibi .P
Koyverin gitsin öztürkçesi .

Mücbir sebepler haricinde bahanesi olmayan davranıştır. Bir de bunu alışkanlık haline getirenler vardır. :)

Sıradan olağan alisilageldik bişey
Beklenti içinde olmak kabahat artık
'Sen de inandın mi'
'Söz vermesi yetti mi sana'
'Çok safsın'

Bu konuya minnacık da olsa yazmak istiyorum
"O güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler .."
Y.Kemal

İnsanlık hali bazen hepimiz verdiğimiz sözleri kasten ya da bilinçsiz tutmayabiliyoruz.

Gerçekten çok aşırı acil bir durum, beklenmedik bir olay olmadığı takdirde, sonrasında "Ama ..." ile başlayan bir hiç bir cümleyi dinlemediğim durum.. Verilen söz tutulmamıştır ve olay orada bitmiştir.. Net.. İnsanlar tutabileceği sözleri vermeliler..

Verdiğim sözleri tutmayarak karşıdakinin inançlarını yıkıyorum çok zevkli oluyor. Sözüme inak olmaz, ay ne kadar da adiyim.​

Sebep - Sonuç ilişkisine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Verilen bir söz, belirli sebepler doğrultusunda tutulmamış olabilir. Fakat, tutulmayacağı anlamına gelmez.

Günümüzde pek çok kez karşılaştığımız durumdur. Özellikle iş yaşantısında, maaşa zam sözü verilir, tutulmaz. Prim sözü verilir, tutulmaz.

Bir arkadaş ile buluşmak için söz verilir. O gün geldiğin de, muhakkak ya birisi ölür ya kardeşi hastalanır; o söz yine tutulmaz.

Bu tip durumlardan nefretim geldi artık. Bu yüzdendir ki, açık ve net olmak ilk tercihim olmuştur.

Ben söz vermemeye özen gosteriyorum cunku tutmica mi biliyorum.hihi.

Geri