Vergi artışları sürüyor; KDV yüzde 18'den 20'ye çıktı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
hayatımın hiçbir diliminde maddi sıkıntı yaşamadım, ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünmedim, telefonun bozulursa yenisini alabilir miyim telaşında olmadım, giyecek-yiyecek-içecek vb. şeylerde hiç gözüm kalmadı. ailem harici, bunları çalışarak, tek başına yapabildim, yapabiliyorum. kurunun yanında yaş da yanması bir yana, zaruri ihtiyaçlara bile bu derece zam, bu derece vergi vermek benim canımı acıtıyor. tüm bunlara hesap kitap yapmadan, boğazından, osundan busundan kısıp da ulaşmaya çalışan tüketicilere üzülüyorum. şimdi kime neye söveyim, kimi suçlayayım; sonuç değişmiyor ki, değişmeyecek. kendi kendimize olduğumuz yerde debelendik, durduk. yine olan tüketiciye, halka oldu. sokayım böyle hükümete de muhalefete de. hadi, afiyet olsun.

ülkenin tek gelir kalemi vergi olunca böyle şeyler çok şaşırtıcı olmuyor.
asgari ücretten tutun da, emekli maaşlarına kadar ödenen zamların bir karşılığı yokken, bunları finanse etmek için vergiye sarılmak çok normal.
kuru veya yaş fark etmiyor, sorunun sonucunun sorumluluğu istemesem de benim ve benimle birlikte gelecek neslimin üzerine yükleniyor.

Vergilerin artışında bir mahsur görmüyorum. Fiyat artışlarımız ise nedense çok orantısız. Dolar 10 Cent yükseldiğinde fiyatlar 10% artıyor. Dolar 1 dolar arttığında fiyatlar 100% yükseliyor. Dolar da düşse, Petrol de düşse, fiyatlar yerinde sayıyor. bu kadar orantısız gelirin vergilendirmesi de düşük kalmamalı.

Bence az bile.

ismail sen az buluyorsan %55 öde abi.
tutan yok.

Vergilerin artışında bir mahsur görmüyorum. Fiyat artışlarımız ise nedense çok orantısız. Dolar 10 Cent yükseldiğinde fiyatlar 10% artıyor. Dolar 1 dolar arttığında fiyatlar 100% yükseliyor. Dolar da düşse, Petrol de düşse, fiyatlar yerinde sayıyor. bu kadar orantısız gelirin vergilendirmesi de düşük kalmamalı.

Bence az bile.
Enflasyon nedir? Fiyat artışına nasıl etki eder? Fiyatlar sadece dolara endeksli artmıyor. Dolar+enflasyon

Bence az bile.
İsmail, fiyat artışı ne kadar olursa vergi de o kadar artar. 100 liralık ürüne 18 TL KDV ödersin örneğin. Satıcı fiyatı 200 lira yaparsan 36 TL ödersin. Yani olayın fiyat artışlarıyla direkt bir bağı yok. Fiyat artınca da o oranda vergi ödenmeye devam ediyor. Doların 10 cent artması diye ekonomik bir söylem duymadım. 1 dolar 1 dolardır. 10 cent 10centtir. Orantısız bir gelirin varsa ihbar et kendini. Devletine yardımcı olmuş olursun.

@glu oooohh videosu paylasmadım ama paylaşmışım kabul edebilirsin.
Ölmüş eşek kurttan korkmaz.
Bizim stresimiz bu günler yaşanmasın diye idi.
Ama tecavüz gerçekleşti.
Elbette akp li dayı bir etkilenirse bu krizden ben 10 etkileniyorum.
Ziyanı yok.
Çünkü ben şu an sadece vergi vermek için yaşama moduna girdim.

Varsay tımarlı sipahiler köye geldi. Artık bir değil iki çuval buğday vereceksiniz vergi olarak dedi. Ne yapalım, vermeyelim mi. Bolu beyi miyim ben. Dadaloğlu muyum.

Nasıl olsa kast sistemi içinde bir alt basamağa indim. Orası için çok zenginim. Önceki lig çok zordu. Ev al araba al tatile para ver özel okulda çocuk okut rafine zevkler hobiler edin...
Ama alt lig şahane. Köye git yağını salçanı al, bim a101 millet bahçesi ev seksi.. ohhh. Bedava. Kira da vermiyorum. Otağtepe gibi bi çomar yuvasında türk kahvesi bile icebilirim kendimi şımartmak için.

Sokaktan geçen vatandaş dese anlarım da ana muhalefet partisinin gençlik kolları yapınca bunu siyaset yapmak sanıyorlar. Utanç verici bir tivit;

@glu oooohh videosu paylasmadım ama paylaşmışım kabul edebilirsin.
Ölmüş eşek kurttan korkmaz.
Bizim stresimiz bu günler yaşanmasın diye idi.
Ama tecavüz gerçekleşti.
Elbette akp li dayı bir etkilenirse bu krizden ben 10 etkileniyorum.
Ziyanı yok.
Çünkü ben şu an sadece vergi vermek için yaşama moduna girdim.

Varsay tımarlı sipahiler köye geldi. Artık bir değil iki çuval buğday vereceksiniz vergi olarak dedi. Ne yapalım, vermeyelim mi. Bolu beyi miyim ben. Dadaloğlu muyum.

Nasıl olsa kast sistemi içinde bir alt basamağa indim. Orası için çok zenginim. Önceki lig çok zordu. Ev al araba al tatile para ver özel okulda çocuk okut rafine zevkler hobiler edin...
Ama alt lig şahane. Köye git yağını salçanı al, bim a101 millet bahçesi ev seksi.. ohhh. Bedava. Kira da vermiyorum. Otağtepe gibi bi çomar yuvasında türk kahvesi bile icebilirim kendimi şımartmak için.
Bak seçim dönemi epey bir insan ülke ekonomisini, seçmenlerin sosyo ekonomik durumunu ve bu seçmenlerin parti dağılımları ile ilgili veriler paylaştı. Epey bir sendika bu konu üzerine çalışıp veriler ortaya koydu. Ben de bir kısmını bu forumda paylaştım. Bunu birtakım muhalif vatandaşlara anlatamadım. Senin stresin haybeye. Çünkü senin o kaygısını güttüğün gelecek seçimin kaderini belirleyen insanların çok büyük kesimi için hiçbir anlam ifade etmiyor. Başta sosyal yardımlar olmak üzere, yaşam biçimi ve toplumdaki yerinin kanıksanmasından ötürü insanlar seninle aynı kaygıyı gütmüyor ve hiçbir zaman da gütmeyecekler. Sen daha fazla kaygılanarak, daha fazla anlatarak ve kendini daha fazla yırtarak bu insanlara erişemezsin. Benim kızdığım, sinirlendiğim husus götünde donu olmayan heriflerin "Benim tuzum kuru" edebiyatı yapıp "Ohhhh" falan çekmeleri. Bu zamlar sana bana işliyor. Öteki şükür der, kader der bir akşam sen sersefil işten dönerken bir bakmışsın herif kahveye kurulmuş sosyal yardım parasıyla 101 atıyor. Beriki de eve gidip ne yapacak? Kendi kendini yalandan tatmin edip kendini, hayatının o kadar da bok gibi olmadığına ve kendinin de sefil bir bok parçası olmadığına ikna etmek için tuzu kuru edebiyatı yapacak.

Ben senin demek istediğini anlıyorum. Senin şahsın özelinde bir şey söylemiyorum bunu da bu noktada belirteyim. İnsanlar içine düştüğümüz vaziyeti inkar ederek bu işten sıyrılabileceğini sanıyor veya kendisinin daha o kötü günleri yaşamadığını düşünüyor.

Sokaktan geçen vatandaş dese anlarım da ana muhalefet partisinin gençlik kolları yapınca bunu siyaset yapmak sanıyorlar. Utanç verici bir tivit;

Şu an ekonomi seçim döneminden çok çok çok daha mı kötü? Ulan zaten seçim döneminde de ekonomi berbattı. O durumda dahi seçimi kazanamayan utanmazlar daha ne kadar utanmayacaklar gerçekten merak ediyorum. Basiretsiz ve beceriksiz herifler. Tabii partinin yağlı köşelerini tutup o köşenin ballı kaymaklı imkanlarıyla yaşayınca böyle oluyor. Kepaze herifler.

Valla ben en kötü senaryoya (Toyota pikap arkasında doçka) bile hazırım mental olarak bu topraklar için @glu

Yani oyna, devam.

• Alkış
Tepkiler: glu
Şu an ekonomi seçim döneminden çok çok çok daha mı kötü? Ulan zaten seçim döneminde de ekonomi berbattı. O durumda dahi seçimi kazanamayan utanmazlar daha ne kadar utanmayacaklar gerçekten merak ediyorum. Basiretsiz ve beceriksiz herifler. Tabii partinin yağlı köşelerini tutup o köşenin ballı kaymaklı imkanlarıyla yaşayınca böyle oluyor. Kepaze herifler.
Komiktir, bir iki milletvekili çıkıp erken seçim çağrısı yaptı. Sanki haftaya seçim olsa kazanacaklarmış gibi. Lakin muhalefette öncekine daha kötü bir dönüşüm var şu an. Zafer Partili bir elemanı danışman olarak atadılar. Örgütsel kadroların yönetici kadroları hemen hemen rejimle uyumlu halde. Bu kadar zam yağmurunda gelen tek tepki şu;

sence utanırlar mı? en önemli seçimimiz, belki de son seçimimiz de sonra kalkıp hiçbir şey olmamış gibi hayat devam ediyor de. yazık hepimize.

i3pr3dm.jpg

birilerinin coni moni toni diye yaftaladığı ve yalaklık mektebinden hallice insanları en önemli kurullara bir maşa misali atadığı şu günlerde, kabine toplanadursun biz de geleceğiz. dolar misali, kaldırıp geleceğiz efendiler...

allaskina su spami kaldirin ya

Geri