Vatan Sana Canım Feda (Tüm Şehit haberleri ve olaylar burda)

Konu sahibi son olarak 2633 gün önce görüldü
PKK'nın katlettiği 24 kişi anılıyor

1861000.jpg

Van'ın Bahçesaray ilçesinde 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen 14'ü çocuk 24 kişi ilçede ilk defa düzenlenecek töreninle anılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren ilçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, ilçede 18 Temmuz 1993 yılında çok büyük bir acının yaşandığını belirterek, hiç bir terör örgününün yapamayacağı şekilde büyük bir vahşetin yaşandığını söyledi.

İlçe halkının Sündüs Yaylası'nda yaşanan vahşeti hiç bir zaman unutmayacağını ve vahşetin halkın içinde saklı kaldığını anlatan Yıldız, şunları söyledi:

“Çünkü bu vahşet bilinen vahşetler gibi değil. Sündüs Yaylası'nda, geçimini çobanlık yaparak sağlayan insanlarımız vardı. Bir akşam vakti 7 terör örgütü PKK üyesi, bir tane anne karnında olmak üzere 14 tane çocuğu ve 10 tane kadını hunharca bir yere toplayıp kurşuna dizerek şehit ettiler. İnsanlığın kabul etmediği bu vahşeti hiçbir terör örgütünün yapmadığını biliyoruz.

Dünyada bunun eşine rastlanmamıştır. 13 yıl sonra bu yıl bir organizasyon geliştirelim dedik. Ülkemiz terörden çok çekti. Özellikle doğu bölgemizdeki insanlarımız. Biz halkımızın içindeki bu acıyı yansıtmak istedik. Sündüsle ilgili bu yıl ilk defa bir anma töreni düzenlenecek. Onları unutmadığımızı göstereceğiz. Türkiye'yi bölmeye çalışan bir örgütün yaptığı bu vahşice katliamı dünyaya göstermek istiyoruz.”

“ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN KAFASINA BİLE
KURŞUN İSABET ETMİŞTİ”

Sündüs katliamı sonrası olay yerine ilk giden belediye başkanı Naci Orhan ise katliamdan yaralı olarak kurtulan Ahmet Sevgili'nin ilçe merkezine gelip kendilerine haber vermesinin ardından olay yerine gittiklerini söyledi.

Orhan, “Olaydan 4-5 saat sonraydı. Oradaki manzarayı gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Kiminin eli, kiminin kafası gitmiş, kiminin yüzünün yarısı yok. İnsanlar parçalanmıştı” dedi.

Olay yerinde gördüğü ve hiç unutamadığı manzarayı anlatan Belediye Başkanı Orhan, “Hiç unutamadığım bir şey var. Hamile olan bir bayanın 2-3 üç kurşun karnından girmiş ve çıkışta hamile kadının karnını parçalamıştı. Kadının karnındaki bebek dışarı çıkmıştı. Kafası dışarı çıkan bebeğin bile beynine bir kurşun isabet etmişti. Bu vahşet verici görüntüler hep hafızalarımızdadır” şeklinde konuştu.

Orhan, 24 cesedi atlara yükleyerek ilçeye getirdiklerini ve ertesi gün sabah tekrar katliamın olduğu yerden bir torba dolusu insanların kulak, el, parmak, tırnak, burun gibi parçaları topladıklarını da sözlerine ekledi.

“DUYDUĞUM ÖFKEYLE İKİ TERÖRİSTİ YAKALADIM”

Katliamda annesini ve 3 kardeşini kaybeden geçici köy koruyucusu T.S katliam sırasında askerde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Askerden terhis olmama 10 gün vardı ve katliam haberini aldım. Katliam sonrası köye geldiğimde annemi, ağabeyimi ve 2 kardeşimin öldüğünü gördüm. Çok acı verici durumla karşılaştım. Diğer ölenlerde yakın akrabalarımdı. Katliamda bütün ailemi kaybettim. Dağda örgüt üyelerinden bir kişiyi ölü, bir kişiyi de sağ yakalayarak güvenlik güçlerine teslim ettim” dedi.​

Siirt Eruh'ta PKK saldırısı: 8 şehit 16 Temmuz 2006

1864587.jpg

Siirt'in Eruh ilçesinde meydana gelen PKK saldırısında 7 asker bir korucu şehit oldu.

Siirt’in Eruh ilçesi kırsal kesiminde dün gece güvenlik kuvvetleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 7’si asker, 1’i korucu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Eruh ilçesine bağlı Dağdöşü köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, dün saat 22.00 sıralarında kalabalık bir grup teröristle sıcak temas sağladı. Burada çıkan çatışmada 7’si asker, 1’i korucu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Karanlıktan yararlanarak dağlık kesime doğru kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon bölgesine Şirvan, Eruh, Pervari ve Siirt’ten de takviye askeri timler sevkedildi.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte Kobra helikopterleri PKK’lıların kaçtıkları yöne doğru olan alanı yoğun biçimde bombaladı. Sikorsky helikopterleri de, teröristlerin kaçış güzergahlarını kesmek amacıyla stratejik bazı noktalara özel eğitimli komando timleri indirdi. Çok sayıda korucunun da katıldığı operasyon aralıksız sürüyor.

Bayrak inmez Vatan bölünmez

dunyaninenbuyukucanbayragi9rd.jpg

Bayrağımız Namusumuzdur

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü!
Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü;
ışık ışık dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum senin destanını yazacağım..
Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacagım
Senin selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım!
Dalgalandığın yerde ne korku ne keder,
Gölgende bana da bana da yer ver
Sabah olmasın gün doğmasın ne çıkar?
Yurda ayyıldızının ışığı yeter.
Savaş bizi karlıdağlara götürdü gün kızıllığında ısındık
Dağlardan çöllere düşürdüğü gün gölgene sığındık
Ey şimdi süzgün rüzgarda dalgalı
Barışın güvercini,savaşın kartalı
Yüksek yerlerde açan çiçeğim,
Senin altında doğdum,senin altında öleceğim..
Tarihim,şerefim,şiirim,herşeyim..
Yeryüzünde yer beğen;
Nereye dikilmek istersen seni oraya dikeceğim!..

trlarge3bu.gif

Bayraklari Bayrak Yapan ÜstÜndekİ Kandir,
Toprak EĞer UĞrunda Ölen Varsa Vatandir”

Rize İli Pazar İlçesi Şehitleri ( Yiğidin harman oldugu yer)
Jandarma Çavuş Resul AKSOY
raksoy.jpg

Mehmet ve Hatice AKSOY 'un 5. çocuğu olarak 1965 yılında Rize 'de doğdu. İlk ve Ortaokulu Kalkandere 'de okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 30.09.1986 tarihinde Yüksekova 'dan Şemdinli 'ye giderken pusuya düşürülmesi sonucu şehit olmuştur.

Piyade Binbaşı Ömer AKTUĞ
oaktug.jpg

1949 yılında Rize-Çamlıhemşin 'de dünyaya gelen Ömer AKTUĞ, İlk ve Orta öğrenimini Şavşat 'ta yaptıktan sonra Erzincan Askeri Lisesi'ni kazandı. 1966 yılında Erzincan Askeri Lisesi'ni bitirerek Kara Harp Okulu'na girdi.
1966-67 ve 1967-68 yıllarında Harp Okulu'nu "iyi" derece ile tamamladıktan sonra 1969 yılında 22. dönem Subay Kursu'nu başarı ile bitirerek Sivas Er Eğitim Tugayı'nda Teğmen olarak göreve başladı.
Daha sonra Kars-Sarıkamış 'ta görev yaptı. Bu sürede Isparta-Eğridir de komando eğitimi, Ankara 'da paraşüt kursu ve İstanbul da dalış eğitim kurslarına katıldı.
1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs-Lefkoşa 'da görev yaptı. Bu görevini tamamladıktan sonra İstanbul - Çekmeköy ve daha sonra Kırklareli-Vize ' de görev yaptı.
En son görev yeri Hakkari-Şemdinli 'de binbaşı rütbesi ile görev yapmaktayken 1987 yılında bölücü teröristlerle girişilen silahlı çatışmada şehit oldu. Mezarı İstanbul-Edirnekapı Şehitliği'ndedir.

Jandarma Er Orhan BAYNAZOĞLU
obaynazoglu.jpg

Şehit Jandarma Eri Orhan BAYNAZOĞLU Rize ili Pazar ilçesi Irmak Köyü'nde 12 Temmuz 1966 tarihinde doğdu. Baba adı Hasan, ana adı Havva 'dır.
Şehit Jandarma Eri Orhan BAYNAZOĞLU 06 Aralık 1987 tarihinde Mardin-Derim Kellek mevkiinde yasadışı unsurlarla çıkan çatışmada şehit olmuştur. Mezarı Irmak köyü'ndedir.
Şehidimiz evli olup, 11 yaşında Elif isminde bir kız çocuk babasıydı.

Jandarma Komando Er Cavit KÖROĞLU
ckoroglu.jpg

Kazım ve Fatma KÖROĞLU'nun tek çocuğu olarak 07.12.1967 tarihinde Rize-Fındıklı'nın Kıyıcık Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu Kıyıcık İlkokulu'nda okudu. Fındıklı Ortaokulu'ndan ayrıldı. Askere gidinceye kadar serbest çalıştı.
Tunceli il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 25.10.1988 tarihinde Çemişkezek-Toros Köyü'nde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Er Cumalı AYÇİÇEK
caycicek.jpg

Hasan ve Safiye AYÇİÇEK 'in çocuğu olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 16.05.1970 tarihinde doğdu. İlkokulu Ardeşen Cumhuriyet İlkokulunda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 11.04.1991 tarihinde Bingöl-Yaylıdere-Kalkan Mezrası mevkiinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı

Jandarma Er İdris DEMİRBAŞ
idemirbas.jpg

İshak ve Emine DEMİRBAŞ 'in çocukları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul mezunudur. 26.02.1991 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Diyarbakır-Silvan 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Hakkari-Çukurca 3/118 Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. Çayırlı Sınır Tabur Komutanlığı emrinde görevli iken 25.10.1991 tarihinde teröristlerle yapılan çatışma sonucunda şehit olmuştur. Mezarı Çayeli'nin Yeşiltepe Köyündedir. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Çavuş Nedim KÜÇÜK
nkucuk.jpg

Yusuf ve Emine KÜÇÜK 'ün oğulları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. Ortaokul mezunudur.
27 Şubat 1991 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiş olup, temel eğitimini tamamladıktan sonra Eruh ilçesi Jandarma komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. Burada askerlik görevini yapmakta iken 01.02.1992 tarihinde Eruh Tünekpınar Jandarma Karakol Komutanlığı'nın kuzeydoğusunda bulunan Kürsitepe 'den yuvarlanan çığın Tünekpınar Jandarma Karakol hizmet binasına düşmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı İzmit'in Derince ilçesindedir.

Jandarma Er Halil SADIKOĞLU
hsadikoglu.jpg

1971 yılında Rize de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Melahat'tır
Siirt il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 01.02.1992 tarihinde Şirnak-Tünekpınar Jandarma Karakoluna çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Sütlüce Köyündedir.

Jandarma Onbaşı Muhammet ŞEREMET
mseremet.jpg

Ali ve Fatma ŞEREMET'in oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 1971 yılında doğdu. Liseyi bitirmeden ayrıldı.
Silopi-Şirnak 2. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 18.02.1992 tarihinde Şirnak-Silopi Akteke Karakolu yakınlarında erzak götüren aracın mayına çarpması sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Piyade Er Nurettin KADIOĞLU
nkadioglu.jpg

Şehit Piyade Er Nurettin KADIOĞLU, Rize ili Pazar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 15.04.1971 tarihinde doğdu. Baba adı Mehmet, Anne adı Gülizar. İlk okulu Pazar Cengiz Topel İlkokulu'nda okudu.
Şehit Piyade Er Nurettin KADIOĞLU 02.07.1992 tarihinde Şirnak ili, Güçlükonak ilçesi, Taşkonak mevkiinde çıkan çatışma sonucu şehit olmuştur. Bekar olarak şehit olan Nurettin KADIOĞLU 'nun mezarı Cumhuriyet Mahallesi'ndedir..

Jandarma Er Hızır KARAOSMAN
hkaraosman.jpg

Rize ili, Güneysu ilçesi, Selamet köyü'nde 07.09.1971 tarihinde Necati ve Fatma KARAOSMAN 'in beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Selamet Köyü İlkokulunda, Ortaokulu Rize Merkez Zihni Derin Orta okulunda bitirdi. Rize Lisesi 2. sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar serbest çalıştı ve nişanlandı.
1991 yılında askere gitti. Hakkari-Şemdinli 1/118 Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda jandarma eri olarak görev yaparken 30 Ağustos 1992 tarihinde Alan Jandarma Sınır Komutanlığı bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu.

Piyade Er Yakup BIYIK
ybiyik.jpg

Aslan Cabir ve Emine BIYIK'ın dördüncü çocuğu olarak 15.03.1971 tarihinde Rize ili Güneysu ilçesinin Güneyli Köyü'nde doğdu. İlkokulu Güneyli Köyü İlkokulu'nda bitirdi. Güneysu Ortaokulunun 2. sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 29 Eylül 1992 tarihinde Şemdinli-Derecik Köyü bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Aziz YILDIZ
ayildiz.jpg

Rize ili Güneysu ilçesinin Adacami Köyü'nde 23.10.1971 tarihinde Mehmet ve Mihriban YILDIZ'ın onuncu çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Adacami İlkokulu'nda okudu. Askere gidinceye kadar çay fabrikalarında işçi olarak çalıştı.
1971/4 tertip olarak acemi eğitimini yapmak üzere Manisa Kırkağaç Komando Taburu'na gitti. Şirnak ilinde Fındık 6. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda Jandarma Komando eri olarak askerliğini yaparken 22 Ekim 1992 tarihinde Fındık 'ta çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Muharrem EKŞİ
meksi.jpg

Cemal ve Fatma EKŞİ'nin 7. çocuğu olarak Rize'nin İkizdere ilçesi Demirkapı Köyü'nde 15.08.1972 tarihinde doğdu. İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Askere gidene kadar inşaat işçisi olarak İstanbul 'da çalıştı.
1972/1 tertiple acemi eğitimi için Manisa Kırkağaç Komando Taburu'na gitti. Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 28.10.1992 tarihinde sınır ötesi harekata katıldı. Kuzey Irak'ın Pirbela bölgesinin kuzeyinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur

Jandarma Er Alaattin KÖSEOĞLU
akoseoglu.jpg

22.05.1970 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Subaşı Köyü'nde doğdu. Babasının adı Muhsin, annesinin adı Sebahat'tır. İlkokulu Pazar ilçesinin Subaşı köyü'nde okudu.
1972/2 tertip Jandarma eri olarak askere gitti. Tunceli ili'nin Nazimiye ilçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli iken 02 Kasım 1992 tarihinde izinden dönerken Taht köprüsü mevkiinde teröristlerin yol kesmesi neticesinde otobüsten indirilerek şehit edilmiştir. Şehit olduğunda bekardı.

Piyade Komando Er Hızır SANDALLI
hsandalli.jpg

İsmail ve Hacere SANDALLI'nın 3. çocuğu olarak 01.09.1971 tarihinde Rize'nin Merkez Kırklartepe Köyü'nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, Ortaokulu Yiğitler Köyü Taşköprü Atatürk İlköğretim Okulu'nda bitirdi. Liseyi Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
1971/4 tertiple acemi eğitimi için Hendek-Adapazarı'na gitti. Midyat 2. Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 13.10.1992 tarihinde sınır ötesi harekatta Kuzey Irak Şhive bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur.

Jandarma Er Yüksel ÇAKAR
ycakar.jpg

01.04.1971 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Kesikköprü Köyü'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Naciye'dır. İlkokulunu Pazar ilçesinin Kesikköprü Köyü'nde okumuştur.
1971/4 tertip jandarma eri olarak 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Devrek-Zonguldak 'a acemi birliğine gitti. Acemi eğitimi'nden sonra Mardin il Jandarma Komutanlığı'na bağlı Dallıağaç Jandarma Karakol Komutanlığı'nda vatanı görevini yaparken 01 Şubat 1993 tarihinde saat 15: 00 da terhisi nedeni ile Karakol 'dan alınıp, konvoy halinde Nusaybin ilçe merkezine getirilirken Yandere köyü mevkiinde yasadışı PKK örgüt mensuplarınca konvoy 'un pusuya düşürülmesi ile şehit olmuştur.

Jandarma Onbaşı Doğan DAĞCI
ddagci.jpg

Yusuf Ziya ve Emine DAĞCI'nın çocuğu olarak Rize'nin Çayeli ilçesinde 1972 yılında doğdu. Lise Mezunudur.
26 Ağustos 1992 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Lice Jandarma Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. 24 Haziran 1993 günü Lice'nin üçdamar Köyü'nde PKK terör örgüt mensuplarıyla girilen silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Aşıklar Köyü'ndedir.

Piyade Er Erol ŞAFAK
esafak.jpg

Rize ilinin merkez Sütlüce köyü'nde 1972 yılında İbrahim ve Hatice ŞAFAK'ın birinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Zincirliköprü Köyü İlkokulu'nda okudu. Fındıklı Ortaokulu'ndan ayrıldı. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
Dargeçit-Çelik Jandarma Karakol Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 2 Temmuz 1993 tarihinde bu bölgede çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Muhammet YÜCE
myuce.jpg

İbrahim ve Seyyare YÜCE'nin çocukları olarak 1972 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul mezunudur.
26.08.1992 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Manisa-Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Ergani Jandarma Komando Taburu 3. Bölük Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur.17.08.1993 tarihinde Dicle İlçesi'nin İsmail Boğazı mevkiinde arazı taraması operasyonu sırasında teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Çayeli'nin Karaağaç Köyü'ndedir.

Jandarma Er Mürsel BASA
mbasa.jpg

12.05.1972 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Akmescit Köyü'nde doğdu. Babasının adı Sami, annesinin adı Lilifer'dir. İlkokulu Akmescit Köyü'nde, Ortaokulu 'da Pazar Ortaokulu'nda bitirmiştir.
05.06.1993 tarihinde 1973/2 tertip jandarma eri olarak 2nci Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı Bornova/İzmir 'e, acemi birliğine gitti. Acemi eğitiminden sonra Bingöl il Jandarma Komutanlığı Yayladere ilçesi Güneşli Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görev yaparken 10 Eylül 1993 tarihinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Hilmi BOZDİ
hbozdi.jpg

Fevzi ve Mine BOZDİ'nin oğulları olarak Rize'nin Pazar ilçesinde 30.09.1972 tarihinde doğdu.
Bingöl il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken Bingöl-Adaklı ilçesi yakınlarında içinde bulunduğu aracın pusuya düşürülmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda evliydi...

Piyade Er Ali İSLAMOĞLU
aislamoglu.jpg

1972 yılında Rize 'de doğdu. Babasının adı Hamdı, annesinin adı Mahmure'dir.
Midyat 2. Komando Alayı, 1. Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken, 16 Ekim 1993 tarihinde Şenyayla-Esenlik bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Kurtuluş Köyü'ndedir.

Jandarma Komando Er Oktay TÜRÜT
oturut.jpg

Rize ili Merkez Ambarlık köyünde 1972 yılında Halim ve Hatice TÜRÜT 'ün üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Ambarlık İlkokulunda okudu. Ortaokulun birinci sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar marangoz olarak çalıştı.
Diyarbakır-Silvan Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 28.01.1994 tarihinde Diyarbakır-Kulp ilçesi Naygültepe mevkiinde çıkan çatışma sonucu şehit oldu.

Yedek Subay Öğrenci Ekrem OKUTAN
eokutan.jpg

Cevdet ve Vasfiye OKUTAN'ın oğulları olarak 23.04.1962 tarihinde Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Merkez İlkokulu, Fatih Ortaokulu ve Ardeşen Lisesi'ni bitirdikten sonra Yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nin Matematik bölümünde bitirdi.
235. dönem olarak askere gitti. Tuzla Piyade Okulu'nda yedek subay adayı iken 12.02.1994 tarihinde Tuzla tren istasyonuna konulan bombanın patlaması sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda evliydi ve bir kız çocuğu vardı.

Jandarma Mekanize Komando Er Ersin GÜNER
eguner.jpg

Cemal ve Şadiye Güner 'in dördüncü çocuğu olarak 1973 yılında Rize 'de doğdu. İlkokulu İstanbul-Beykoz Çubuklu İlkokulunda bitirdi. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
Siirt-Eruh ilçe Jandarma komutanlığı 'da askerliğini yaparken 30 Nisan 1994 tarihinde operasyona giden birliklere erzak ikmali için giderken Erenkaya-Beyaz Kapı mevkiinde aracın yola yerleştirilmiş mayına çarpması sonucu şehit oldu.

Piyade Er Kadir SUAL
ksual.jpg

Recep Ali ve Şükriye SUAL'ın oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 01.01.1972 tarihinde dünyaya geldi. İlkokulu Bayırcık İlkokulunda okudu.
1972/4 tertip askere gitti. Sarıkamış 9. Piyade Tümeni 57. Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12.05.1994 tarihinde Ağrı-Tendürek Dağı'nda icra edilen operasyon sırasında çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Onbaşı Hüseyin GÜR
hgur.jpg

Bayram ve Güllü GÜR 'ün 8. çocuğu olarak 07.01.1973 tarihinde Rize'nin İkizdere ilçesi Ballı Köyü'nde doğdu. İlkokulu Trabzon 'un Of ilçesi Pınaraltı Köyü'nde bitirdi. Askere gidene kadar Rize'nin Atmeydanı Mahallesi Ortaalan Camisi'nde müezzin olarak çalıştı.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 16.05.1994 tarihinde Bingöl-Yedisu ilçesi kırsal kesimde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Topçu Çavuş Bekir ALTUNBAŞ
baltunbas.jpg

Mehmet ve Hamdiye ALTUNBAŞ 'ın çocukları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu.
28 Şubat 1993 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere İzmir-Bornova 57. Topçu Er Eğitim Tugay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Bilgekışlası 16. Zırhlı Tugay Topçu Taburu 1. Bölük Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. 27.05.1994 tarihinde saat 19:00 'de 16. Zırhlı Tugay Topçu Taburu 1. K/M OBÜS bataryasında görevli iken Layayran mezrası yakınında Bedir Ezan Tepe de yasa dışı örgüt mensuplarının açtığı ilk ateş sonucu ağır yaralanmış olup, hastaneye kaldırılırken yolda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekar olan Bekir ALTUNBAŞ 'ın mezarı Büyük Caferpaşa Mahallesi'ndedir.

Jandarma Komando Er Aydın BODUR
abodur.jpg

Hikmet ve Sevim BODUR 'un oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 26.02.1973 tarihinde doğdu.
Siirt-Eruh 3/3 Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 03.06.1994 tarihinde Siirt-Eruh-Kevarasusin mevkiinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Piyade Er Cemal TÜFEKÇİOĞLU
ctufekcioglu.jpg

Ahmet ve Lütfiye TÜFEKÇİOĞLU'nun 2.çocuğu olarak 01.01.1971 tarihinde Rize'nin Kalkandere ilçesinde doğdu. İlkokulu Rize Kurtuluş ilkokulu'nda bitirdi. Ortaokulu İstanbul Acıbadem Ortaokulu'nda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Kars Çakmakkışla 14. Mekanize Piyade Tugayı 1. Mekanize Piyade Taburu 1. Bölükte askerlik görevini yaparken 13.06.1994 tarihinde Kars-Kağızman Kuloğlu bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda nişanlıydı.

Piyade Er İbrahim MERAL
imeral.jpg

Rize ili Merkez Kurtuluş Köyü'nde Eyüp ve Nihal MERAL'ın dördüncü çocuğu olarak 1973 yılında doğdu. İlkokulu Kurtuluş Köyü İlkokulu'nda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Kağızman 7. Mekanize piyade tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12 Temmuz 1994 tarihinde Kars-Kağızman-Değirmendere bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Kemal İSMAİL
kismail.jpg

1974 yılında Rize 'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatma 'dır.
İstanbul Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken 11.08.1994 tarihinde Iğdır-Aralık ilçesi Adetli Köyü'nde pusu ve tıkama görevi icra ederken roketli saldırı sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Ambarlık Köyü'ndedir.

Jandarma Komando Er Murat ÇALIŞKANER
mcaliskaner.jpg

Rize ili Merkez Yiğitler köyünde Niyazi ve Neriman KABİL 'in birinci çocuğu olarak 1974 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Yiğitler köyü ilkokulu'nda, ortaokulu Taşköprü Atatürk Ortaokulu'nda okudu. Askere gidene kadar ticaretle meşgul oldu.
1974/1 tertiple acemi eğitimi için Manisa-Kırkağaç'a gitti. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken 11 Ağustos 1994 tarihinde Iğdır ili Aralık ilçesi Adetli köyünde PKK terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Er Sefer Emre METE
semete.jpg

İsmail ve Gülcemal METE'nin 4.çocuğu olarak 1972 yılında İstanbul-Erenköy de doğdu. İlkokulu Faik Reşat Onat İlkokulu'nda, Ortaokulu Göztepe Ortaokulu'nda Liseyi Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nde okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 13.08.1994 tarihinde Hakkari Jandarma Komutanlığı Örnek Karakolu'nda silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı İstanbul-Göztepe 'dedir.

Jandarma Komando Er M. Ali YILMAZ
mayilmaz.jpg

Hulusi ve Asiye YILMAZ 'ın tek çocuğu olarak 1973 yılında Kalkandere'nin Kızıltoprak Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu Cevizlik mahallesi'ndeki Cumhuriyet ilkokulu'nda okudu. Ortaokulu KAlkandere Lisesi'nin Orta bölümünde bitirdi, Lise birinci sınıftan ayrıldı. Askere gidene kadar Gebze'de alüninyum döküm işçiliğinde çalıştı.
Beytuşşebap 5. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 5 Eylül 1994 tarihinde Beytuşşebap ilçesi Kelmehmet dağı mevkiinde PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda evli olup bir erkek çocuk babası idi.​

Tezkeresine 20 gün kala şehit oldu

15:2005 Haziran 2006 / Pazartesi

Tezkeresine 20 gün kala şehit oldu

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

DENİZLİ'ye şehit acısı düştü. Teröristlerin, Bingöl- Elazığ Karayolu'nda
seyir halindeki askeri araca düzenlediği saldırıda, tezkere almasına 20
gün kala şehit olan piyade er Ömer Yankayış'ın ailesi yasa boğuldu.
Dün saat 22.00 sıralarında, Bingöl- Elazığ Karayolu'nun 15'nci
kilometresinde seyir halinde olan askeri araca teröristler saldırı
düzenledi. Saldırıda 8 asker yaralanırken, Denizlili piyade er Ömer
Yankayış şehit oldu. Tezkeresine 20 gün kala şehit düşen Ömer Yankayış'ın ölüm haberi, ailesine bu sabah verildi.
Tavas İlçesi'ne bağlı Yukarıboğaz Köyü'nde oturan Ömer Yankayış'ın
ailesi şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Dokuz çocuk annesi
Huri Yankayış, dün saat 22.00 sıralarında oğluyla telefonla konuşmak
istediğini, ancak birliğinin telefonunun sürekli meşgul çalması üzerine
görüşme yapamadığını belirterek, “Oğlum 20 gün sonra terhis olacaktı.
Kahrolsun PKK. Oğluma ve askerlerimize kurşun atanların Allah cezasını
verecek'' diye konuştu.
Şehit er Ömer Yankayış'ın ağabeyi Ramazan Yankayış da babaları Ali
Yankayış'ın 7 ay önce felç geçirip öldüğünü, kardeşi Ömer'in izin yapmayı
düşünmezken, babasının vefatı üzerine 25 gün izin kullandığını anlattı,
“Babam ölmeseydi kardeşim de şehit olmayacaktı. Ömer, izne gelmeseydi,iki gün önce terhis olup köye dönmüş olacaktı. Bize, terhise gelen arkadaşlar ile fotoğraflarını göndermişti'' dedi.
Şehit erin ablası Hacer Yankayış ise 7 ay önce izne gelen
kardeşinin, “Bizim oralar karıştı, şehit olabilirim, sakın ağlamayın''
dediğini söyleyerek gözyaşı döktü. Ömer Yankayış'ın şehit olduğu haberini
alan köylüler ailenin evine akın etti. Ömer Yankayış'ın cenazesi yarın
sabah Denizli'ye getirelecek, Yeni Cami'de öğleyin kılınacak cenaze
namazının ardından köyünde toprağa verilecek.

Antalya'da polis helikopteri düştü: 5 şehit

Antalya'da devriye görevi yapan polis helikopterinin düşmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 5 polis hayatını kaybetti.
32D6A12C9B59FF4F9871CB72b.jpg

Alınan bilgiye göre, D-600 Notar McDonalds Douglass tipi 8 kişilik helikopter, henüz belirlenemeyen nedenle Antbirlik tesislerinin önündeki yola düştü. Çıkan yangın söndürülürken, yolda bulunan 2 aracın da zarar gördüğü bildirildi.​

Antalya'da polis helikopteri düştü: 5 şehit

19224.jpg

Şemdinli'de Irak sınırında bulunan karakolda vatani görevini tamamlayıp terhis olan askerleri taşıyan helikoptere bu sabah PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Roketatar, helikoptere isabet etmezken, uzunlu namlulu silahlardan çıkan bir kurşun teskeresini alan erlerden Hüseyin Ay'ı şehit etti.

Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Aktütün Sınır Karakolu'nda terhis olar erler, memleketlerine uğurlanmak için bu sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na getirilmek üzere Sikorsky helikoptere alındı. Askerleri Hakkari'ye götürülmek üzere havalanan helikoptere kısa süre sonra PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı.

ARKADAŞLARININ KUCAĞINDA ŞEHİT OLDU

Roketatar isabet etmezken, uzun namlulu silahlardan çıkan kurşunlardan biri helikopterdeki erlerden Hüseyin Ay'ın göğsüne saplandı. Helikopter pilotu, ağır yaralı er Hüseyin Ay'ı hemen hastaneye yetiştirmek için bölgeden uzaklaştı ancak er Hüseyin Ay, hastaneye ulaştırılamadan arkadaşlarının kucağında helikopterde şehit oldu. Hüseyin Ay'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale'ye gönderildi. Güvenlik güçleri bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Hürriyet​

Uzman çavuş şehit oldu

Van’ın Gürpınar ile Başkale ilçeleri arasında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan ve 5 teröristin ölü ele geçirildiği çatışmada, yaralanan 4 askerden Uzman Çavuş Süleyman Danacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Van-Hakkari Karayolu’nu Başkale İlçesi’nin Güzeldere Mevkii'nde kesip propaganda yapan teröristlere yönelik Gürpınar İlçesi’nin Çatakdibi Köyü yakınlarında operasyon yapan güvenlik güçleri, dün saat 09.00 sıralarında bir grup teröristle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 5 terörist öldürülürken, Uzman Çavuş Süleyman Danacı ve 3 asker yaralanmıştı. Van'daki 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastahanesi’nde tedavi altına alınan uzman 2 çocuk babası Uzman Çavuş Süleyman Danacı, tüm madahalelere rağmen kurtarılamayarak bu sabah şehit oldu. Şehit olan Danacı’nın cenazesi Osmaniye’ye gönderilecek.

Bu arada Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu’nun koordinesinde başlatılan operasyonun genişletilerek sürdüğü belirtildi.

CENAZESİ GÖNDERİLDİ

Şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Danaca'nın cenazesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndin alınarak Van İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Burada yapılan tören ardından cenazesi ambulansla Van Ferit Melen Havaalanı’na götürülen Şehit Uzman Çavuş Süleyman Danacı’nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi memleketi Osmaniye'ye götürülmek üzere THY uçağı ile Ankara'ya gönderildi

Hakkari'de mayına basan çoban yaşamını yitirdi

Hakkari'den 80 kilometre uzaklıkta bulunan Kaymaklı köyü Çalakeşe mevkiinde koyunlarını otlatan Süleyman Yiğit (25), terör örgütü PKK üyeleri tarafından araziye döşenen mayına bastı. Yiğit, mayının patlaması sonucu olay yerinde öldü.

Olayın ardından bölgeye Jandarma Komutanlığı ekipleri ile 112 Acil Servis ekipleri gitti.
Soruşturma sürdürülüyor.
21/07/2006​

Şehit sevgiliye tişörtlü veda

E9BF8D23872AD741AFCEA150m.jpg

EE2A9A73C69A194087AD4BBDm.jpg

Ankara 3. Jet Komutanlığı'ndan geçici görevli gittiği Konya'da Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer'in kullandığı F- 5A tipi uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Hava İstihkam Er Erdoğan Alagöz, İstanbul'da toprağa verildi. Ailesi ve yakınları, terhisine 11 gün kala şehit olan Alagöz'ün ardından uzun süre gözyaşı döktü. Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde anne Gülizar Alagöz, baba Aligül Alagöz, şehit erin kardeşleri Zehra ile Elif Alagöz, yakınları ve komutanlar katıldı. Törende hazır bulunan Alagöz'ün kız arkadaşı Tuğba Topuz üzerindeki tişörtte yer alan 'Her annenin oğlu asker olur ama her kızın sevdiği havacı olamaz' yazısı dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da cenazeye çelenk gönderdi. Alagöz'ün cenazesi, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.​

Şehit olmanın önemi

Şehid, kendisine şahitlik yapılmış, Cennetlik olduğuna şahitlik edilmiş anlamındadır. Şahit manası da vardır. Çünkü Allah katında, ölü değil diridir. Şehid olmak için Müslüman olmak şarttır. Gayri müslim nasıl ölürse ölsün veya öldürülsün şehid olmaz. Hayzlı veya cünüp ölmek şehidliğe mani değildir.
Eshab-ı kiramdan Hanzala cünüp olarak şehid olmuştur. [Gusledecek kadar dahi vakit bulamamış, gazaya katılmıştı.]

Şehid olmak büyük nimettir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Şehid kabir azabından emindir.) [İbni Mace, Beyheki, imam-ı Ahmed]

(Deniz savaşında şehid olanların, bütün günahları, hatta kul hakları da affolur.) [İbni Mace]

(Şehid, yakınlarından 70 kişiye şefaat eder.) [Beyheki]

(Şehid, ölüm acısı duymaz, kabirde üzülmez, kıyametin dehşeti, hesab, mizan, sırat onu rahatsız etmez, doğruca Cennete gider.) [Beyheki]

(Karada şehid olanın borçları ve emanetleri hariç, bütün günahları affolur. Denizde, suda boğularak ölen şehidin ise, borç ve emanetleri de dahil bütün günahları affolur.) [Ebu Nuaym]

Şehid, kanının ilk damlasında günahları affolur. Kabir azabından ve Kıyamet korkusundan emindir.
Şehidin, kul haklarından başka bütün günahları affolur. Kul haklarını da, Allahü teâlâ Kıyamette helalleştirecektir. Suda boğularak ölen şehidlerin kul borçları da affedilir. Hak sahipleri, bu şehidden haklarını istedikleri zaman, Allahü teâlâ, (Ondaki haklarınızı benden isteyin) buyuracak, hak sahiplerine alacaklarını fazla fazla verecektir. Şehid de, sorgusuz sualsiz Cennete gidecektir.

Aşağıda yazının tamamına yakını İbni Âbidin hazretlerinin Redd-ül muhtar kitabından alınmıştır. Müslüman olmak şartı ile aşağıdaki 37 maddede bildirilen kimseler şehid olarak ölür. Hepsi de hadis-i şerif ile bildirilmiştir:
1- Kendinin, komşusunun, can, mal ve namusunu müdafaa ederken öldürülen,
2- Haksız olarak hapsedilip ölen,

3- Mülci ikrah ile öldürülen, mesela bu içkiyi iç denilse onu içmesi caiz olur. Caiz olacağını bilmediği için, içmeyip öldürülürse, şehid olur.

4- Hırsızın, gaspçının, kapkaççının, yol kesicinin, eşkıyanın, yan kesicinin öldürdüğü kimse,
5- Yüksekten veya attan düşüp ölen, başına taş veya başka şey düşerek ölen,

6- Aslan, kurt gibi yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanarak ölen,
7- Akrep ve yılan gibi zehirli hayvan sokmasından ölen,

8- Suda boğulan,
9- Yangında ölen,

10- Gurbette garip iken ölen,
11- Depremde, duvar ve enkaz altında kalarak ölen,

12- Sara, sari hastalıklar, ateşli hastalıklar verem, kanser, kolera, veba, şiddetli öksürük, ishal ve diğer iç hastalıkları sebebiyle ölen, [Ameliyat edilirken ölen]

13- Soğukta gusledip ölen.

14- Hamile, lohusa ve doğumda ölen kadın, [Bir hadis-i şerif meali:
(Müslüman kadın, hamilelikten doğuma kadar ve çocuğu memeden kesene kadar Allah yolundaki mücahid gibi olup ölürse şehid olur.) [Taberani]

15- Cuma günü veya gecesi ölen,
16- Aşkını gizleyip iffetini korurken ölen,

17- Emr-i maruf ve nehy-i münker yaparken öldürülen şehiddir. Doğru imanı ve namaz kılmayı meydana çıkaranlar, dinini öğrenmek, öğretmek ve yaymakta iken ölen,

18- Allah rızası için müezzinlik yaparken ölen,
19- Deniz tutup kusarak ölen,

20- Beş vakit namazı doğru olarak kılan. İki hadis-i şerif meali:
(5 vakit namazı doğru kılana, her gün için bin şehid sevabı verilir.) [Tergib-i Hadimi]
(Ümmetimin fesadı zamanında sünnetime [Ehl-i sünnete] yapışan ve beş vakit namazı cemaatle kılanın amel defterine her gün yüz şehid sevabı yazılır.) [İ. Nasiruddin]

21- Kuşluk namazı kılan,
22- Yolculukta da vitir namazını terk etmeyen,

23- Her ay üç gün oruç tutan,
24- Abdestli iken ölen, abdestli yatıp ölen,

25- Namazda iken ölen,
26- Günde yirmi kere ölümü düşünen,

27- Dine uygun ticaret yapan,
28- Gıda maddelerini ucuza satan,

29- Helal kazanıp çoluk çocuğunun din bilgisi öğrenmeleri ve ibadet yapmaları için çalışan,
30- Altmış yaşını geçen salih kimse,
31- Günde 25 kere "Allahümme barik li filmevt ve fi-ma bad-el-mevt" okuyan,

32- Müdara eden, yani insanlarla iyi geçinen, dinini koruyabilmek için dünyalık veren. Bir hadis-i şerif meali: (Müdara eden, şehid olarak ölür.) [Deylemi]

33- Ölüm hastalığında, kırk kere "La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü min-ez-zâlimin" okuyan,
34- Günde yüz defa salevat-ı şerife okuyan,
35- Her gece Yasin okuyan, sabah akşam Haşr suresinin sonunu okuyan,

36- Allah yolunda şehid olarak ölmeyi isteyen. [Birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:
(Sıdk ile ihlas ile şehidlik isteyen, yatağında ölse de, şehid olur.) [Müslim]
(Şehidlerin çoğu, yatakta ölür. Savaşta öldürülenin niyetini ancak Allah bilir.) [İ.Ahmed]
(İhlasla şehidliği arzu eden, şehid olmasa da, şehidlik sevabına kavuşur.)
alıntıdır..​

Evlat kurşunla baba acı haberle

549A8FA489667C48A8305B15b.jpg
2969369DFF5ABC45B637DE2Cb.jpg

Beytüşşebap'ta maskeli teröristler astsubay Levent Çevik'i evinde öldürdü. Ölüm haberini alan baba da kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde önceki akşam yüzlerini poşuyla kapatan teröristler jandarma astsubay Çevik'in evini bastı. Kapıyı kıran teröristler evin içerisini rasgele taradı. Kurşunlara hedef olan başçavuş Çevik şehit oldu.

ÇOCUĞU DA YARALANDI
Saldırıda Çevik'in evde bulunan 8 yaşındaki çocuğu da yaralandı. Eşi şans eseri yara almadı. Antalya'da yaşayan baba İbrahim Çevik'e acı haber telefonla ulaştı. Ağabeyi ve babasını kaybeden Can Çevik o geceyi şöyle anlattı:

'OĞLUM' DEDİ VE YIĞILDI
Olay gecesi babamı bir türlü uyku tutmadı. Sanki bir şeylerin olacağını hissetmişti. Saat 23.30 sıralarından telefon geldi. Telefonu açtı. Daha sonra 'Oğlum' diye bağırmaya başladı ve yere yığıldı. Kalp hastasıydı kurtaramadık.

Astsubay evinde öldürüldü acısı babasını da yaşatmadı

Şırnak'ta jandarma başçavuş Levent Çevik, evinde dinlenirken kapıyı kıran yüzleri poşulu iki kişi tarafından öldürüldü. Acı haber, Antalya'daki babayı da öldürdü....

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde jandarma başçavuş Levent Çevik (38), önceki gece evine kapıyı kırarak giren yüzleri poşuyla örtülü 2 saldırgan tarafından öldürüldü. Saldırıda astsubayın 8 yaşındaki oğlu Mete de ayağından yaralandı. Astsubayın Antalya'da yaşayan babası da, oğlunun ölüm haberini almasının ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Levent Çevik'in ilçe merkezinde bulunan evinin kapısını önceki akşam saat 20.30 sıralarında kıran 2 kişi içeri girdi. Yüzleri poşuyla örtülü kişiler rastgele ateş açtı. Saldırganlar olaydan sonra karanlıktan faydalanarak kaçarken, başçavuş Levent Çevik ağır, oğlu Mete Çevik ise ayağından yaralandı. Evde bulunan astsubayın eşi Esra Çevik ise yara almadan kurtuldu. Çevik, ilçede yapılan ilk müdahalesinin ardından helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Saldırganların yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı. Polis, şüphe üzerine Tahsin D., Ferit D., Eshat D., Necmettin A., Faruk Y. ve Harun A.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar savcılık tarafından serbest bırakıldı. Saldırıdan kurtulan eş Esra Çevik, ifadesinde teröristlerin kapıyı kırarak içeriye girdiklerini, üzerlerinde bol şalvar ve yeşil bir kıyafet, yüzlerinde poşubulunduğunu belirtti.

'OĞLUM' DİYEBİLDİ
Astsubayın ölüm haberi, Antalya'da yaşayan Çevik ailesinin evine ateş gibi düştü. Gece geç saatlerde gelen telefona bakan astsubayın babası İbrahim Çevik (59) telefonda oğlunun ölüm haberini aldı. "Oğlum" diyerek çığlık atan Çevik, yaşadığı üzüntüye dayanamayarak yere yığıldı. Olay yerine çağrılan ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan baba İbrahim Çevik, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kalp krizinden öldüğü belirtilen Çevik'in daha önce de birkaç kez kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

SANKİ İÇİNE DOĞDU
Astsubay ağabeyini ve babasını kaybeden Can Çevik, yaşananları şöyle anlattı: "Olay gecesi babamı uyku tutmuyordu. Sanki bir şeylerin olacağını fark etmiş gibiydi. Saat 23.30 sıralarında telefon geldi. Babam telefonu açtı. Daha sonra 'oğlum' diye bağırıp, yere yığıldı. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Kendisi kalp hastasıydı. Birkaç kez kalp krizi geçirmişti. Ben, telefonun Şırnak'tan geldiğini öğrenince ne olduğunu anladım. Hemen ambulans çağırdım." Teröre lanet yağdıran Can Çevik, "Bir günde hem ağabeyimi kaybettim, hem de babamı. Vatan sağ olsun" dedi.​

14 Ekim 2006
23 50 Derecik/Hakkari
Hakkari’de icra edilen yol kontrolü esnasında, dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan araçtan açılan ateş sonucu P.Er Şuayip ÇALIŞKAN şehit olmuştur.
Ateş açılan araç arazide bulunmuş olup, teröristlerin yakalanması için arama faaliyetine devam edilmektedir.

13 Ekim 2006
21 55 Çukurca/Hakkari
Hakkari / Çukurca İlçesi Kurudere Köyü Keklik Kayası bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan mayına basılması sonucu, P. Tğm. Ömer AZAK, P. Er Mahmut ELÇİ şehit olmuştur.
Ağır yaralanan bir er, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedaviye alınmıştır. Bölgede terör örgütüne yönelik arama faaliyetine devam edilmektedir.

Vatan Sağolsun

Şehit polise son selam

İSTANBUL’da, kimlik sorduğu Mustafa Memiş tarafından bıçaklanarak şehit edilen polis memuru 22 yaşındaki Naci Soydan’ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ne bağlı Büyükyapalak Köyü’nde toprağa verildi.

2430749.jpg

Elbistan Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen cenaze töreninde apandisit ameliyatı olduğu için güçlükle ayakta duran baba 44 yaşındaki Reşit Soydan ile kız kardeşleri, tabutun önünde şehide selam durarak son yolculuğuna uğurladı.
Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen törene, Elbistan Kaymakamı Recai Akyel, Afşin Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı MHP’li Abdullah Paksoy, Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Kaya Taş, şehit yakınlarıyla birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı.​

Benim garip şehitlerim
Hırant Dink gibi sizi kahraman yapmadılar
Cenazelerinize onunki kadar kalabalık gelmedi
Kimse Sizleri şehit edenlere vatan haini demedi.
Siz şehit olduğunuzda gazetelerin ilk sayfalarında yer almadınız.
Kimse Hepimiz Mehmet iz , Hepimiz Şehidiz demedi.
Siz sadece bu ülke için kendinizi feda ettiniz.
Bu ülkede sizi en üste koymuş en azından bir kişi var.

Ruhlarınız bunu öbür dünyadan umarım görüyor,hisediyorsunuzdur

istiklalmarsi58ss.jpg

Askeri Uçak Düştü/ Pilotumuz Şehit

ucakkazasibagdatantornov.jpg

Türk Hava Kuvvetlerine ait bir eğitim uçağı Manisa’ya 20 kilometre uzaklıktaki Sancaklıiğdecik beldesi yakınlarında düştü.

Alınan bilgiye göre, Çiğli Askeri Havaalanından kalktıktan sonra Sancaklıiğdecik beldesinin kuzey batısında bulunan Mustafa Sarıcaylak adında bir vatandaşın tarım arazisine yaklaşık bir saat önce düşen uçakta bulunan Pilot Teğmen Barış Çakır, hayatını kaybetti.

Şehit Pilot Çakır’ın cesedinin, olay yerine gelen Türk Hava Kuvvetlerine ait bir helikopterle alındığı bildirildi. Görgü tanıkları Serkan Döner, İbrahim Özçeker ve Emine Önel, havada 3 dakika süreyle döndüğünü gördükleri uçağı, gözden kaybettiklerini, daha sonra patlama sesi duyduklarını belirttiler.

Bu arada, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Hava şehidimize Allah rahmet eylesin.

Orgeneral Büyükanıt, bu yıl resmi açıklamayla yetinmeyerek, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle 7 bine yakın şehit ailesine tek tek mektup gönderdi.

Günler öncesinden bilbordlara Şehitler Günü nedeniyle ilan verdiren Orgeneral Büyükanıt, dün de Ankara'da öğrenim gören şehit çocuklarından oluşan bir grubu kabul ederek, şehitlere verilen değeri gözler önüne serdi.

Başta mektup olmak üzere bu duruş, şehit aileleri ve yakınlarını duygulandırdı. Mektubu alan şehit aileleri, "Paşamıza şükranlarımızı sunuyoruz" dediler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran da, toprağı vatan yapanların anıldığı 18 Mart nedeniyle Orgeneral Büyükanıt'ın böyle bir mektup göndermesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
101684.jpg

101690.JPG

'Yalnız değilsiniz'

Mektubun, şehit aileleri için büyük moral ve motivasyon olduğunun altını çizen Uran, "Onların büyük çoğunluğu genç yaşta şehit oldu. Geride anne-babalarını, yetim çocuklarını, dul eşlerini bıraktılar. Onlara sahip çıkılması, hem vicdani, hem de anayasal bir görev. TSK, şehit yakınlarına ve gazilere sadece bugün değil, her zaman hâl hatır sorarak, beklentilerini, isteklerini yerine getirerek sahip çıkıyor. Özellikle, Irak'ın kuzeyindeki aşiret reislerinin yaptığı açıklamalar, terör örgütünün nafile faaliyetleri ve dış güçlerin etkin olduğu bu dönemde kimsenin bu ülkeyi bölemeyeceğini, terörün dışarıdan desteklense de başarıya ulaşmayacağını gösteren, şehit ailelerinin de boş yere fedakârlık yapmadığını ortaya koyan bu mektup bizi onurlandırdı. Devletin diğer kademelerinden de aynı ilgiyi bekliyoruz" dedi.

Başta Cumhurbaşkanı Sezer olmak üzere, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanlarını tek tek ziyaret ettiklerini kaydeden Uran, Meclis Başkanı Arınç ve Başbakan Erdoğan'dan randevu talebine henüz yanıt gelmediğini söyledi. Uran, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i de ziyaret edeceklerini kaydetti.

Her zaman yanınızdayız
Aziz Şehidimizin Değerli Yakınları, Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canını feda eden aziz şehidimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyorum.

İnsanlığın ve kahramanlığın yüce değerleriyle tarihimizin altın sayfalarını yazan şehitlerimizin bize emanet ettiği vatan toprağı en kıymetli hazinemizdir. Bu kutsal emanete sahip çıkmanın, milletimizin tarihine ve mazisine olan bağlılığının açık bir ifadesi olduğuna bütün kalbimle inanıyorum.

Vatan ve ulus sevgisi ile cesaret, feragat ve fedakârlık gibi yüce duygularla yetiştirdiği evladını yine yüce değerler uğruna feda eden anneler ve babalar,

Hayatın en güzel çağında büyük bir sevgiyle bağlanıp, hiç ayrılmamak üzere söz verdiği hayat arkadaşından terörün hain saldırısı ile ayrılmak zorunda kalan şehit eşleri,

Babanın şefkat ve ilgisinden yoksun kaldığı için en mutlu anlarında dahi içinde daima bir burukluk taşıyan şehit çocukları,

Sizler, geçmişi, bugünü ve geleceği ile yüce Türk ulusunun en güzide bireylerisiniz. Bu vesileyle her zaman ve her yerde yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Sizler için yapılan her şeyin az olduğu bilincinden hareketle yeri doldurulamaz şehitlerimizin gönüllerde yer eden yüce hatıralarının, daima saygıyla ve övgüyle anılacağınızı bilmek isterim.

Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anarken, şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

Org. Yaşar Büyükanıt

Genelkurmay Başkanı

Büyükanıt şehit annesiyle saf tuttu

Bitlis'te terör örgütünce araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Asteğmen Sertaç Uzun'un cenazesi, bugün kılınan öğle namazından sonra Elmadağ'da toprağa verildi.

01.jpg

010.jpg

011.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

015.jpg

016.jpg

017.jpg

018.jpg

019.jpg

020.jpg

025.jpg

026.jpg

03.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

09.jpg

Uzun ailesinin evinin önünde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanısıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, siyasi parti temsilcileri ve geniş bir halk kitlesi katıldı.

Tören sırasında, şehit Asteğmen Sertaç Uzun'un annesi Selda Uzun, baba Faruk Uzun'u teskin ederek, “Şehidin yanında dimdik yürüyelim. Yapanlar utansın. Aziz şehidin babası oldun, ben de annesi oldum. Üzülme” dedi. Şehit Asteğmen Uzun'un cenazesi daha sonra İstasyon Camii önünde bulunan katafalka konuldu. Şehit asteğmen için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namazda Uzun ailesi Orgeneral Büyükanıt, Vecdi Gönül ve kuvvet komutanlarıyla birlikte saf tuttular. Bütün gün açık ve güneşli olan havanın cenaze namazı sırasında kapadığı ve çok kısa süreli yağmur yağdığı dikkat çekti.

Şehit Asteğmen Sertaç Uzun'un cenazesi, daha sonra Elmadağ Kargalı Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.

ERZURUM ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Hakan Han için Lala Paşa Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni için Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Yaklaşık 600 polisin görev aldığı törende sabahın erken saatlerinden itibaren cenazenin geçeceği tüm caddeler trafiğe kapatıldı ve keskin nişancılardan oluşan Özel Harekat Timleri, cami çevresindeki binalar ile minarelerde tetikte bekledi. Vali Celalettin Güvenç, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, 4'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan, askerler ve yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törende Türk bayrağına sarılı şehit cenazesi camiye getirildiğinde kalabalıktan, ‘Allahüekber’ sesleri yükseldi. İki yıllık evli şehit Hakan Han'ın özgeçmişinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan Tankçı Albay İsmail Hakkı Haydar, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü uğruna canını seve seve feda eden Hakan Han için “Sen rahat uyu” dedi. Verdikleri mücadelenin mukaddes olduğunu söyleyen Albay Haydar, “Silah arkadaşların olarak sana layık olacağız” diye konuştu.

MÜFTÜ ARSLANTÜRK: SAKİN OLUN

Cenaze namazını kıldıran Müftü Ahmet Arslantürk, namaz öncesinde vatandaşları sakin olmaya davet etti. Şehit töreninin Erzurum'a yakışır bir şekilde olmasını isteyen Müftü Arslantürk, şehit yakınlarına da “Ne mutlu size ki şehadet şerbetini içen bir vatan evladının yakınlarısınız” dedi.

Tören boyunca gözlerini bir an olsun oğlunun tabutundan ayırmayan şehit babası İsmail Han, cenaze namazı sonrasında top arabasına konulan tabutun hemen arkasında yer aldı. Lala Paşa Camisi'nden Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı'na kadar yürüyen binlerce kişi, ‘Apo'ya ölüm’, ‘İmralı Apo'ya mezar olacak’, ‘Kahrolsun PKK’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Havuzbaşı Semti'nde son bulan yürüyüş sonrasında cenaze aracına konulan şehit Hakan Han için protokol selam dururken, oğlunun tabutuna gözyaşları içinde bakan baba İsmail Han ellerini açarak, “Elveda yavrum” dedi. 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, tören boyunca yalnız bırakmadığı acılı babanın omuzuna elini koyarak, “Bu vatan size çok şey borçlu” diye konuştu.

Şehit Hakan Han'ın cenazesi daha sonra ailesinin isteği üzerine Çat İlçesi'ne bağlı Tepeköy Köyü'nde toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞUN ANNESİ FATMA: BİR KINALI KUZU ŞEHİT VERDİM

Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Muhterem Yağbasan'ın annesi, ”Vatan sağ olsun. Ben de bir kınalı kuzu şehit verdim” dedi. Adana Saimbeyli'de yaşayan ailesi, Muhterem Yağbasan'ın şehit olduğunu öğrenince yakınları tarafından güçlükle yatıştırılabildi.

Şehit annesi Fatma, oğlunun şehit olduğu haberini öğrenince sinir krizleri geçirdi. Taziye ziyaretinde bulunanlarca sakinleştirilmeye çalışılan acılı anne, ”Vatan sağ olsun. Ben de bir kınalı kuzu şehit verdim” dedi.

Muhterem Yağbasan'ın babasının iki evlilik yaptığı ve 12 kardeşin en küçüğü olduğu, Şırnak'ta 5 yıldır görev yaptığı, evli ve 1.5 yaşında bir kız çocuğu olduğu öğrenildi. Yağbasan'ın cenazesinin yarın Saimbeyli ilçesinde düzenlenecek cenaze töreni ile şehitliğe defnedileceği bildirildi.

Tunceli ve Bingöl'de 4 şehit

Tunceli Valiliği, Pülümür İlçesi ile Bingöl'ün Kığı İlçesi sınırında dün yapılan operasyonda, 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığını, toplam 6 teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi.
265A5F7C180CB34D8DDC42B1r.jpg

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'nin Pülümür İlçesi ile Bingöl'ün Kığı İlçesi sınırında bulunan bölgede, güvenlik güçlerince icra edilen operasyon neticesinde bir grup teröristle karşılaşıldığı belirtilerek
şöyle denildi:

''Güvenlik güçlerinin (Teslim ol) çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık
vermesi üzerine çıkan silahlı çatışma neticesinde, 4 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 güvenlik görevlisi yaralanmış, 6 terörist ölü ele geçirilmiştir.Teröristlerle birlikte 6 adet kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait mühimmat ve teçhizat ile terör örgütüne ait çok sayıda sığınak ve depo içerisinde bol miktarda patlayıcı madde, örgütsel malzeme ele geçirilmiştir.''

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Tunceli'de terör örgütü üyeleriyle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bülent Yollu Ankara'da toprağa verildi.

Yollu, için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, bazı AK Parti milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze törenine, çocukları 4.5 yaşındaki Ege ve 2.5 yaşındaki Emir ile katılan şehit uzman çavuşun eşi Nurcan, annesi Mercan, babası Erdal, kardeşleri Cevahir ve Durukan'ın gözyaşlarını tutamadığı, yakınlarından bazılarının fenalık geçirdiği gözlendi.

Askeri cenaze aracıyla camiye getirilen Yollu'nun tabutu askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu.

CHP Genel Başkanı Baykal ve beraberindeki partililer Yollu'nun ailesine başsağlığı dileyerek cenaze namazı öncesinde camiden ayrıldılar.

Şehit Yollu için öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.Cenaze namazında Devlet Bakanı Atalay, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin
Komutanı Orgeneral Yöney, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Işık, AK Parti Grup Başkan Vekili Kapusuz da saf tutu.

Bu arada safta yer alan bir vatandaş namazın hemen öncesinde terör örgütü üyelerini kastederek, ''İçeriden besleniyorlar'' diye bağırdı.
Namazın ardından, şehit Yollu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında top arasına konuldu. Yollu'nun tabutu taşınırken şehit yakını
olduğunu söyleyen bir vatandaş, ''Şehitlerin hakkını sormayanlar utansın. Bıraksınlar koltuk sevdasını'' diye bağırdı. Bazı vatandaşlar da terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Bir süre askeri bando eşliğinde top arabasında taşınan tabut, daha sonra cenaze arabasına konularak defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne
götürüldü.Bu arada, Şehit Uzman Çavuş Yollu'nun oğlu Emir'in, babasının tabutunu el sallayarak uğurladığı görüldü.​

Türk Ordusu Çalışıyor.Şehitlerinin Kanını yerde koymuyor

Türk Ordusu Çalışıyor.Şehitlerinin Kanını yerde koymuyor.Şerefsiz teröristlerin hepsi ya yakalanıyor ya öldürülüyor.

2007 yılı Türk Ordusunun Terörler Mücadele Başarıları

196 9 Nisan 2007
16:00

Yayladere / BİNGÖL Bingöl ili, Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmıştır. Teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren teröristler ile çıkan çatışmada 1 terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

195 9 Nisan 2007
15:00

Yayladere / BİNGÖL Bingöl ili, Yayladere ilçesi dağlık arazi kesimde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde düzeneği yerinde imha edilmiştir.

194 9 Nisan 2007
07:00

Yayladere / BİNGÖL Bingöl ili, Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yürütülün arazi arama tarama faaliyeti esnasında bir grup terör örgütü mensubu ile kısa süreli çatışma meydana gelmiştir. Olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır.

193 9 Nisan 2007
07:00

Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması esnasında, terör örgütü mensupları tarafından önceden tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği, bir adet el bombası, bir adet el telsizi, bir adet telsiz bataryası ile çok miktarda yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

192 9 Nisan 2007
Pülümür / TUNCELİ Tunceli ili, Pülümür ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında, bir adet konserve kutusu içerisinde 500 gram C-4 patlayıcı madde, iki adet patlayıcı basma düzeneği, 2 adet tökez teli, üç adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, çok miktarda hafif silah mühimmatı ile yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

191 9 Nisan 2007
Hozat / TUNCELİ Tunceli ili, Hozat ilçesi arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri tarafından, 1 adet av tüfeği ve çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir

190 9 Nisan 2007
Yayladere / BİNGÖL Bingöl ili, Yayladere ilçesi dağlık arazi kesimde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarına ait 11 sığınak bulunmuştur. Sığınakların içerisinde çok miktarda giyim ve yiyecek malzemesi bulunarak imha edilmiştir.

189 9 Nisan 2007
12:15 Yayladere / BİNGÖL Bingöl ili, Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları ile karşılaşılmıştır. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışma sonucunda 2 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.
188 8 Nisan 2007
225 Yayladere / BİNGÖL Bingöl ili, Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları ile karşılaşılmıştır. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu, bir güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Çatışma bölgesinde üç terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir

187 8 Nisan 2007
15:00 Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili, Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, bir terörist, bir adet RPG-7 roketatar silahı ve beş adet mühimmatı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir .

186 8 Nisan 2007
14:00 Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili, Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde arama tarama faaliyeti esnasında;

x Bir adet tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği,

- İki adet el bombası,

- Muhtelif patlayıcı madde,

- İki adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü,

x Çok miktarda mühimmat ve tıbbı malzeme ele geçirilmiştir.

185 8 Nisan 2007
13:00 Lice / DİYARBAKIR Diyarbakır ili, Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında; bir adet RPG-7 tanksavar mühimmatı, bir adet el bombası, bir adet akü ve bol miktar yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

184 8 Nisan 2007
11:00 Merkez / BİTLİS Bitlis ili, Merkez ilçesi dağlık arazi kesimde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde düzeneği yerinde imha edilmiştir.

183 8 Nisan 2007
16:00 Hozat / TUNCELİ Tunceli ili, Hozat ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması sırasında, DHKP/C terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu, bir terörist sağ olmak üzere beş terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

182 8 Nisan 2007
14:20 Yayladere / BİNGÖL Bingöl İli Yayladere İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması sırasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu, üç güvenlik görevlisi şehit olmuştur.

181 8 Nisan 2007
04:00 Merkez / BİTLİS Bitlis İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması sırasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu, bir Geçici Köy Korucusu hafif yaralanmıştır.

180 7 / 8 Nisan 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması esnasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından iki ayrı noktada tuzaklanmış olarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneğine basan beş güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Aynı bölgede yapılan aramalarda takviyeli akım kaynağı ile tuzaklanmış bir kilogram TNT patlayıcı madde, ayrıca iki ayrı noktada basma düzenekli patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

179 7 / 8 Nisan 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması sırasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları ile çıkan iki ayrı çatışmada, iki güvenlik görevlisi, bir Geçici Köy Korucusu şehit olmuş, bir güvenlik görevlisi ağır, iki güvenlik görevlisi hafif yaralanmıştır.

178 7 Nisan 2007
18:05 Merkez / BİTLİS Bitlis İli dağlık arazi kesiminde arazi araması yapan güvenlik güçlerinin PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından el yapımı olarak hazırlanmış ve çok miktarda patlayıcı madde ile tuzaklanmış patlayıcı düzeneğe basılması sonucu, bir güvenlik görevlisi şehit olmuştur.

177 7 Nisan 2007
14:00 Dargeçit/ MARDİN Mardin İli Dargeçit ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarına ait ve kayalıklar arasında gizlenmiş vaziyette bir adet Klş. P. Tüfeği, silaha ait çok miktarda fişek ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

176 7 Nisan 2007
13:00 Merkez/ BİTLİS Bitlis İli dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleri tarafından PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu olan 1 terörist cesedi 2 adet el bombası ve muhtelif yaşam malzemeleri ile birlikte bulunmuştur.

175 7 Nisan 2007
12:00 Merkez / BİTLİS Bitlis İli dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerinin PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından hazırlanmış beş ayrı noktada patlayıcı madde bulunmuştur. Birinci noktada havan mühimmatı ile tuzaklanmış patlayıcı madde, ikinci noktada el yapımı iki kilogram TNT ile hazırlanmış patlayıcı düzeneği, üçüncü noktada iki kilogram A-4 ile hazırlanmış. patlayıcı düzeneği, dört ve beşinci noktada plastik patlayıcı madde ile hazırlanmış patlayıcı düzenekleri ele geçirilmiştir.

174 7 Nisan 2007
07:00 Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarına ait muhtelif malzemeler ele geçirilmiştir.

173 7 Nisan 2007
07:05 Merkez / BİTLİS Bitlis İli dağlık arazi kesiminde arazi araması yapan güvenlik güçlerinin PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından el yapımı olarak hazırlanmış ve çok miktarda patlayıcı madde ile tuzaklanmış patlayıcı düzeneğe basılması sonucu,iki güvenlik görevlisi şehit olmuş, bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır.

172 6 Nisan 2007
16:05 Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması sırasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu, dört güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır. İki terörist etkisiz hale getirilmiştir.

171 6 Nisan 2007
11:00 Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, bir adet tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde düzeneği yerinde imha edilmiştir.

170 6 Nisan 2007
09:00 Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, bir adet piyade tüfeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

169 5 Nisan 2007
Konak / İZMİR İzmir ili Konak ilçesinde güvenlik güçleri tarafından PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır. Adli işlemlere başlanmıştır.

168 5 Nisan 2007
Yayladere / BİNGÖL Bingöl ili Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, bir adet şişme bot, üç adet hava pompası, sekiz adet araba tekeri iç lastiği ve altı adet bot tamir kiti ele geçirilmiştir.

167 4 Nisan 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında bir adet tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde düzeneği yerinde imha edilmiştir.

166 4 Nisan 2007
Çatak / VAN Van ili Çatak ilçesi arazi kesiminde kendisine ait tarlada çalışan bir GKK, PKK/KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarınca döşenen mayına basması sonucu yaralanmıştır.

165 4 Nisan 2007
Lice / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Lice İlçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur.

164 4 Nisan 2007
Dargeçit / MARDİN Mardin İli Dargeçit İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait bir adet Yaesu telsiz, bir miktar mühimmat ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

163 4 Nisan 2007
Başkale / VAN Van ili Başkale ilçesinde PKK / KONGRA-GEL terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Terörist adli makamlara teslim edilmiştir .

162 4 Nisan 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış vaziyette bir adet RPG -7 mühimmatı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

161 3 Nisan 2007
Pertek / TUNCELİ Tunceli İli Pertek İlçesi’nde Kontrol Noktası’nda yapılan kimlik kontrolü sonucunda; DHKP/C Terör Örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır.

160 3 Nisan 2007
Ergani / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Ergani İlçesi’nde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait bir adet Kaleşnikof P. Tf. ele geçirilmiştir.

159 3 Nisan 2007
Ereğli / KONYA Konya İli Ereğli İlçesi’nde güvenlik güçlerinin müştereken yaptıkları operasyon sonucu, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü üyesi bir terörist yakalanmıştır.

158 3 Nisan 2007
Aydınlar / SİİRT Siirt İli Aydınlar İlçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait bir adet mavzer tüfek ele geçirilmiştir.

157 2 Nisan 2007
Yüksekova / HAKKARİ Hakkari İli Yüksekova İlçesi’nde adli makamlardan gerekli izin alınarak bir şahsın evinde yapılan arama sonucu; bir adet AK-47 P.Tf. ve bu tüfeğe ait dört adet şarjör ile 114 adet fişek ele geçirilmiştir.

156 2 Nisan 2007
Eruh / SİİRT Siirt ili Eruh ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait, el yapımı patlayıcı madde imalinde kullanılan 40 kilogram amonyum nitrat bulunmuştur. Bulunan malzeme olay yerinde imha edilmiştir.

155 1 Nisan 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesiminde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış patlayıcı madde bulunmuştur. Patlayıcı madde bölge emniyete alınarak imha edilmiştir.

154 1 Nisan 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesimde arama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri bir grup PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu ile karşılaşmış, teslim ol çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermeleri üzerine çıkan çatışmada; üç terör örgütü mensubu iki adet Kaleşnikof Piyade tüfeği, bir adet Kannas Keskin Nişancı Piyade tüfeği, bunlara ait bol miktarda mühimmat ve altı adet el bombası ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

153 1 Nisan 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin ili Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından patika yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu, bir güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Yaralı personelin tedavisine Diyarbakır Asker Hastanesi'nde devam edilmektedir.

152 31 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından ağaca tuzaklanmış bir adet savunma tipi el bombası ayrıca dört adet sığınak içerisinde tuzaklı olarak, pil ve el yapımı patlayıcı maddelerle ile hazırlanmış dört adet basma düzenekli patlayıcı madde bulunmuştur. Sığınakların içerisinde çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Bölge emniyete alınarak patlayıcı madde imha edilmiştir.

151 31 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin ili Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama faaliyetinde, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü tarafından kullanılmakta olan, 60 Adet P. Tf. mermisi, 2 adet P. Tf. şarjörü,15 adet pil, muhtelif yaşam malzemesi bulunmuştur.

150 31 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesimde arazi arama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine sayıları tespit edilemeyen PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarınca kısa süreli taciz ateşi açılmıştır. Ateşe süratle karşılık verilmiş, herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir.

149 30 Mart 2007
09:15 Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından kullanılan iki adet sığınak ve bir adet mağara içerisinde muhtelif giyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

148 30 Mart 2007
08:25 Kulp / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Kulp İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından, kayaların altına gizlenmiş vaziyette iki adet beş kilogramlık plastik kap içerisinde hazırlanmış C-4 ve Amonyum Nitrat’dan oluşan uzaktan komutalı patlayıcı düzenekleri bulunmuştur. Patlayıcı düzenekleri uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

147 30 Mart 2007
18:00 Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili Merkez ilçesinde, arazide güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü tarafından, patika yola tuzaklanmış bir adet antipersonel mayını bulunmuştur. Bulunan malzemeler yerinde imha edilmiştir.

146 30 Mart 2007
09:15 Nusaybin / MARDİN Mardin ili Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama faaliyetinde, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü tarafından kullanılmakta olan sığınak içerisinde, patlayıcı madde yapımında kullanılan bir kilogram amonyum nitrat – potasyum nitrat karışımı, 250 gram A - 4 patlayıcı, patlayıcı madde yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat, bir adet dablet anten, 56 kilogram muhtelif gıda ve çok miktarda yaşam malzemesi bulunmuştur.

145 30 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama faaliyetinde, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü tarafından kullanılmakta olan mağara içerisinde; bir adet uydu anteni, bir adet televizyon, bir adet tüp, patlayıcı madde düzeneği hazırlanmış bir adet piknik tüpü, basma düzenekli tuzaklanmış patlayıcı, basma düzeneği ile tuzaklanmış el bombası, bir adet el bombası ve çok sayıda yaşam malzemesi bulunmuştur.

144 30 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili, Merkez ilçe dağlık arazi kesiminde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında biri kadın olmak üzere iki terörist cesedi bulunmuştur.

143 29 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde arama tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri bir grup PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu ile kısa süreli çatışma meydana gelmiştir. Açılan ilk ateşte üç güvenlik görevlisi hafif yaralanmıştır.Kaçan teröristlerin yakalanması maksadıyla bölgede arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir.

142 29 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından araziye yerleştirilen patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Patlayıcı madde herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

141 29 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin / Nusaybin dağlık arazi kesiminde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sığınak içerisinde; 100 kg Potasyum Nitrat ve A-4 plastik patlayıcı madde karışımı ile hazırlanan patlayıcı madde, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

140 29 Mart 2007
Karatay / KONYA Konya İli Karatay İlçesinde, PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. Gerekli adli işlemlere başlanmıştır.

139 29 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sığınak içerisinde; muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

138 29 Mart 2007
Silopi / ŞIRNAK Irak’ın kuzeyinde PKK / KONGRA-GEL terör örgütünden kaçarak KDP unsurlarına teslim olan bir terörist güvenlik güçleri tarafından teslim alınmıştır. Terörist adli makamlara teslim edilmiştir.

137 29 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin / Nusaybin dağlık arazi kesiminde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, bir adet basma düzenekli patlayıcı madde bulunmuştur. Patlayıcı madde herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

136 29 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesimde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine sayıları tespit edilemeyen PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarınca kısa süreli taciz ateşi açılmıştır. Ateşe süratle karşılık verilmiş, herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Kaçan teröristlerin yakalanması maksadıyla bölgede arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir.

135 28 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde arazi arama faaliyeti yapan güvenlik güçleri tarafından, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarınca araziye yerleştirilmiş bir adet patlayıcı madde düzeneği ve bir adet toprağa gömülü vaziyette el bombası bulunmuştur. Bulunan patlayıcılar uzman ekipler tarafından imha edilmiştir.

134 28 Mart 2007
Güçlükonak / ŞIRNAK Şırnak İli Güçlükonak İlçesi dağlık arazi kesiminde arazi arama faaliyeti yapan güvenlik güçleri tarafından, bir mağara içerisinde PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarına ait beş adet havan mühimmatı, bir adet anti tank mayını, bir adet anti personel mayını, bir adet fünye ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Bulunan patlayıcılar ve malzemeler yerinde imha edilmiştir.

133 28 Mart 2007
Beytüşşebap / ŞIRNAK Şırnak İli Beytüşşebap İlçesi'nde alınan ihbar üzerine adli makamlardan gerekli izin alınarak, bir şahsın bahçesinde yapılan aramada, toprağa gömülü vaziyette iki adet el bombası ve dört kg. A - 4 patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Şahıs adli makamlara teslim edilmiştir.

132 28 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin İli Nusaybin İlçesi dağlık arazi kesiminde arazi arama faaliyeti yapan güvenlik güçleri tarafından, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarına ait muhtelif yiyecek, giyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçen malzemeler yerinde imha edilmiştir.

131 28 Mart 2007
Hassa / HATAY Hatay İli Hassa İlçesi'nde güvenlik güçlerince, alınan bir ihbar üzerine Çamburnu Köprüsü civarında yapılan arazi araması sonucu; poşet içerisinde PKK / KONGRA - GEL terör örgütüne ait 1,5 kg plastik patlayıcı madde ile 12 kg TNT ele geçirilmiştir. Patlayıcı maddeler uzman ekipler tarafından olay yerinde imha edilmiştir.

130 28 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin İli Nusaybin İlçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arazi arama faaliyeti sonucu; PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarınca araziye yerleştirilmiş üç ayrı bölgede; bir adet basma tertibatlı patlayıcı madde düzeneği, bir adet RPG - 7 roketatar mühimmatı ile hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği, bir adet üç yüz gram A - 4, sekiz yüz gram amonyum nitrat, bir adet fünye, iki adet büyük pil, otuz cm kablodan oluşan basma tertibatlı patlayıcı madde düzeneği olmak üzere, üç adet patlayıcı madde düzeneği ele geçirilmiştir. Patlayıcı madde düzenekleri gerekli tedbirler alınarak, uzman ekiplerce imha edilmiştir.

129 28 Mart 2007
ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde arazi arama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri bir grup PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu ile temas sağlamıştır. Güvenlik güçlerinin teslim ol ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışmada bir terör örgütü mensubu silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

128 27 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesimde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama faaliyetinde, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü tarafından tuzaklanan bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur.
Patlayıcı madde herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

127 27 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin ili Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama faaliyetinde, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış iki ayrı bölgede patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Birinci bölgede, iki yüz gram A-4, sekiz yüz gram Amonyum nitrat ve bir adet elektrikli fünyeden oluşan patlayıcı madde düzeneği,
ikinci bölgede, patlayıcı madde ile takviye edilerek hazırlanmış bir adet piknik tüpü ele geçirilmiştir. Patlayıcı maddeler herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

126 26 Mart 2007
Silopi/ ŞIRNAK Şırnak ili Silopi İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama faaliyeti esnasında bulunan, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait dört adet sığınak içerisinde giyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

125 26 Mart 2007
Sason / BATMAN Batman ili Sason ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait üç adet sığınak içerisinde; altı adet patlayıcı madde düzeneği, bomba yapımında kullanılan bol miktarda malzeme, yedi adet el telsizi, bir adet gece görüş dürbünü, bir adet el dürbünü, dokuz adet cep telefonu, bol miktarda Klş.P.Tf ve BKC Mk.Tf. mermisi, giyim ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

124 26 Mart 2007
Başkale / VAN Van ili Başkale ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir adet sığınak içerisinde iki adet Klş.P.Tf. ve bir adet şarjör ele geçirilmiştir.

123 26 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak / Merkez ili dağlık arazi kesimde emniyet görevi icra eden güvenlik güçlerine, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarınca kısa süreli taciz ateşi açılmıştır. Ateşe süratle karşılık verilmiş, herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir.

122 25 Mart 2007
Yüksekova / HAKKARİ Hakkari ili Yüksekova İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama faaliyeti esnasında bulunan, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde; üç adet Klş.P.Tf., bir adet MP-5 Mk.Tab., bir adet tabanca, iki adet el bombası ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ele geçirilmiştir.

121 25 Mart 2007
Hasankeyf / BATMAN Batman İli Hasankeyf İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan operasyon sırasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait iki adet sığınak içerisinde yiyecek, giyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

120 24 Mart 2007
Silopi / ŞIRNAK Şırnak İli Silopi İlçesi’nde, bir PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensubu, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştur

119 24 Mart 2007
BATMAN Batman İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan bir sığınak içerisinde;
- 17 adet 125 g’lık TNT kalıbı (toplam 2.125 g),
- 1.200 g. A-4 patlayıcı madde,
- 22 adet elektrikli fünye,
- 300 m. iletken kablo,
- 5 adet büyük boy pil,
- Giyim ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

118 24 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli Merkeze bağlı Şenoba bölgesinde PKK–KONGRA / GEL Terör Örgütü mensuplarınca araziye yerleştirilmiş bir adet anti personel mayını bulunmuştur.

117 23 Mart 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerinin arama faaliyeti icra ettiği esnada, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü tarafından arazide patikaya yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı madde düzeneğinin patlaması sonucu, üç güvenlik görevlisi şehit olmuş, iki güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Yaralıların tedavisine Diyarbakır Asker Hastanesi'nde devam edilmektedir.

116 23 Mart 2007
Sarıyer / İSTANBUL İstanbul İli Sarıyer İlçesinde PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

115 22 Mart 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Dicle İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama faaliyeti esnasında, iki ayrı noktaya PKK / KONGRA - GEL terör örgütü tarafından yerleştirilmiş patlayıcı madde düzenekleri bulunmuştur. Patlayıcı madde herhangi bir can ve mal kaybına sebep olmadan uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir

114 22 Mart 2007
Genç / BİNGÖL Bingöl İli Genç İlçesi dağlık arazi kesiminde yapılan aramada PKK / KONGRA-GEL terör örgütü tarafından kullanılan bir sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

113 22 Mart 2007
Dargeçit / MARDİN Mardin İli Dargeçit İlçesi dağlık arazi kesiminde yapılan aramada PKK / KONGRA-GEL terör örgütü tarafından kullanılan bir mağara içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

112 22 Mart 2007
Adaklı / BİNGÖL Bingöl İli Adaklı İlçesi dağlık arazi kesiminde yapılan aramada PKK / KONGRA-GEL terör örgütüne ait bir adet P.Tf. ve bir adet dolu şarjör ele geçirilmiştir.

111 22 Mart 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Dicle İlçesi dağlık arazi kesimde arama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine, PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarınca kısa süreli taciz ateşi açılmıştır. Ateşe süratle karşılık verilmiş, açılan ilk ateşte bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır.

110 22 Mart 2007
Eruh / SİİRT Siirt İli Eruh İlçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen emniyet görevi esnasında, iki PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile kısa süreli çatışma çıkmıştır. Çatışma sonucu herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir.

109 20 Mart 2007
13:50 Sason / BATMAN Batman ili, Sason ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyetinde, PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarına ait bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet yedek mekanizması ve iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmiştir

108 18 Mart 2007 Eruh / SİİRT Siirt ili Eruh ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyetinde beş ayrı sığınak içerisinde PKK / KONGRA-GEL terör örgütüne ait patlayıcı madde yapımı ve tuzaklanmasında kullanılan; beş adet 400w’lık kondansatör, bir adet kalem havya, on adet piknik tüpü, bir adet havan mühimmatı, üç adet top mühimmatı parçası, oyuncak araba parçaları ile birlikte hafif silah mühimmatı, giyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

107 16 Mart 2007 ŞIRNAK Şırnak ili Küpeli dağı bölgesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi arama faaliyeti esnasında, bir grup PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışmada 1 terörist bir adet kaleşnikof piyade tüfeği ve iki adet el bombası ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

106 16 Mart 2007 Silopi / ŞIRNAK Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK / KONGRA-GEL terör örgütünden kaçarak KDP unsurlarına teslim olan bir terörist güvenlik güçleri tarafından teslim alınmıştır. Terör örgütü mensubu adli makamlara teslim edilmiştir.

105 16 Mart 2007 ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesimde arazi arama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine sayıları tespit edilemeyen PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarınca kısa süreli taciz ateşi açılmıştır. Ateşe süratle karşılık verilmiş, herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir.

104 16 Mart 2007 Başkale / VAN Van ili Başkale ilçesi kırsal arazi kesiminde yapılan aramada PKK / KONGRA-GEL terör örgüte ait bir adet Klş.P.Tf., dört adet boş şarjör, bir adet el dürbünü, bir adet hücum yeleği, bir adet kurusıkı tabanca, ele geçirilmiştir.

103 15 Mart 2007
16:00 Silopi / ŞIRNAK Şırnak ili Silopi ilçesinde, terör amaçlı örgüte üye olmak suçundan yakalama emri ile aranan, bir PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu adli makamlara teslim edilmiştir.

102 14 Mart 2007
18:00 Merkez / ANTALYA Antalya ilinde, Van İl Emniyet Müdürlüğü’nce terör amaçlı örgüte üye olmak suçundan aranan, bir PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

101 14 Mart 2007
05:50 Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait bir adet tuzaklanmış roketatar mühimmatı ve bir adet ağır silah gece görüş dürbünü bulunmuştur.

100 13 Mart 2007
Silopi / ŞIRNAK Şırnak İli Silopi İlçesinde, Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK / KONGRA - GEL kamplarından kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Terörist, yasal işlemler yapılmak üzere adli makamlara teslim edilmiştir.

99 13 Mart 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Dicle İlçesi dağlık arazi kesiminde arama tarama görevi yapan güvenlik güçlerince, terör örgütü PKK / KONGRA-GEL tarafından tuzaklanmış bir adet basma düzenekli patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur.

98 12 Mart 2007
Uludere / ŞIRNAK Şırnak İlinde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait; Merkez İlçesi dağlık arazi kesiminde bir adet el bombası ve Uludere İlçesi dağlık arazi kesiminde ise bir adet gece görüş gözlüğü bulunmuştur.

97 12 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli Merkez İlçesi Akçay bölgesinde uzak emniyet görevi yapan güvenlik güçlerine, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca iki ayrı noktadan taciz ateşi açılmıştır. Güvenlik güçlerinin ateşe anında karşılık vermesi sonucu terör örgütü mensupları bölgeyi terk etmişlerdir. Olayda herhangi bir mal ve can kaybı meydana gelmemiştir.

96 12 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin İli Nusaybin İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait bir adet hücum yeleği, bir adet Yeasu marka el telsizi, bir adet kaset çalar ve iki adet teyp kaseti ele geçirilmiştir.

95 11 Mart 2007
Başkale / VAN Güvenlik kuvvetlerince alınan bir duyum üzerine Van İli / Başkale ilçesi Yurttepe Köyü’nde yapılan aramada PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir adet Klş.P.Tf., beş adet şarjör, 106 adet Klş.P.Tf. fişeği ve bir adet gece görüş dürbünü ele geçirilmiştir.

94 11 Mart 2007
Dargeçit / MARDİN Mardin İli Dargeçit İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağara içerisinde iki adet el bombası bulunmuştur.

93 11 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin İli Nusaybin İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait üç adet sırt çantasında, iki adet dolu Klş.P.Tf şarjörü, iki adet cep telefonu ve sim kartları, ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

92 11 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin İli Nusaybin İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne mensup bir grup terörist ile meydana gelen silahlı çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirilmiş, üzerinden 1 adet Klş.P.Tf., 4 adet dolu şarjör, 2 adet el bombası, 1 adet telsiz, 1 adet dürbün ele geçirilmiştir.

91 11 Mart 2007
DİYARBAKIR Alınan bir duyum üzerine, Diyarbakır kırsalında yapılan aramada 7 terörist silahları ile birlikte ölü olarak bulunmuştur.

90 10 Mart 2007
Silopi / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca döşenmiş iki adet antipersonel mayını bulunmuştur. Bulunan malzemeler yerinde imha edilmiştir.

89 10 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait beş ayrı sığınak içinde muhtelif yaşam malzemesi bulunmuştur. Bulunan malzemeler yerinde imha edilmiştir.

88 10 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, bir adet tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği ve bir miktar yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

87 10 Mart 2007
Silopi / ŞIRNAK Irak’ın Kuzeyinde bulunan PKK / KONGRA - GEL terör örgütü kamplarından kaçarak Habur Sınır Kapısı’na gelen bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Terörist yasal işlem yapılmak üzere adli makamlara teslim edilmiştir.

86 9 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde arama tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri bir grup PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu ile kısa süreli çatışmaya girmiştir. Açılan ilk ateşte iki Geçici Köy Korucu şehit olmuştur. Kaçan teröristlerin yakalanmasi maksadiyla bölgede arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir.

85 8 Mart 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Dicle İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış bir adet el bombası bulunmuştur. Bulunan el bombası etkisiz hale getirilmiştir.

84 8 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından araziye döşenen bir adet anti-personel mayın ve tuzaklanmış bir adet el bombası bulunmuştur El bombası herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

83 8 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili Küpeli Dağı Bölgesinde bulunan güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgeye, silahlı saldırıda bulunan bir grup PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile çıkan çatışmada, etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubunun üzerinde üç adet el bombası bulunmuştur.

82 6 Mart 2007
Silopi / ŞIRNAK Şırnak İli, Silopi İlçesinde icra edilen devriye faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensubu 1 terörist sağ olarak yakalanmıştır. Adli işlemlere başlanmıştır.

81 6 Mart 2007
Silopi / ŞIRNAK Şırnak İli Silopi İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince yapılan arazi aramasında, 1 adet Kaleşnikof. Piyade Tüfeği ve tüfeğe ait 6 adet şarjör ve mühimmat ele geçirilmiştir.

80 5 Mart 2007
11:20 Yüksekova / HAKKARİ PKK / KONGRA-GEL terör örgütünden kaçan 2 kadın terörist güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Teröristler hakkında adli işlemlere başlanmıştır.

79 5 Mart 2007 Adaklı / BİNGÖL Bingöl İli Adaklı ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette bir adet piyade tüfeği ele geçirilmiştir. Bulunan malzeme incelenmek üzere Cumhuriyet Savcılığına teslim edilmiştir.

78 5 Mart 2007 Dargeçit / MARDİN Mardin İli Dargeçit İlçesi dağlık arazi kesiminde yapılan arazi aramasında PKK terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağara ve sığınak içinde bir adet telsiz bataryası şarj cihazı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

77 4 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli dağlık arazi kesiminde yapılan arazi aramasında, PKK terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınak içinde, bir adet patlamamış roket mühimmatı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

76 3 Mart 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca araziye yerleştirilmiş, patlamaya hazır basmalı tip patlayıcı madde düzeneği ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı madde düzeneği imha edilmiştir.

75 2 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait; 17 kg. plastik patlayıcı, 20 adet elektrikli fünye, 1 adet tabanca, 1 adet susturucu ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı madde ve mühimmat hakkında adli işlemlere başlanmış,diğer malzemeler ise bulunduğu bölgede etkisiz hale getirilmiştir.

74 2 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şanlıurfa ve Gaziantep illerinden, terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak üzere Şırnak iline gelen dört PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Yakalanan kişiler hakkında adli işlemlere başlanmıştır.

73 1 Mart 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK terör örgütü mensuplarına ait muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler yerinde imha edilmiştir.

72 1 Mart 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Dicle İlçesi’nde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK / KOGNRA-GEL terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen mağara içerisinde; 4 adet telsiz bataryası, patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere üzeri kesilmiş 1 adet büyük tüp ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

71 1 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin İli Nusaybin İlçesi’nde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK / KOGNRA-GEL terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 3 mağara içerisinde; 23 kg.lık patlayıcı madde, çeşitli silahlara ait 116 adet fişek, 1 adet gece görüş gözlüğü, 1 adet el bombası, çok miktarda pil, telsiz bataryası ve elektrik kablosu ile çeşitli yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı madde ve mühimmat hakkında adli işlemlere başlanmış,diğer malzemeler ise bulunduğu bölgede etkisiz hale getirilmiştir.

70 01 Mart 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin ili Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA-GEL terör örgütleri mensuplarınca araziye döşenmiş olan mayına basma sonucunda, 2 Uzman Çavuş yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır.

69 28 Şubat 2007
Pervari / SİİRT Siirt ili Pervari ilçesi – Belenoluk Köyü’nde Jandarma Karakolu’na 200 m mesafede, PKK / KOGNRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından, güvenlik güçlerine yönelik olarak tuzaklandığı tahmin edilen patlayıcı maddenin infilakı sonucu, 1 çocuk hayatını kaybetmiştir. Olay adli makamlara intikal ettirilmiştir.

68 28 Şubat 2007
Nusaybin / MARDİN Mardin ili Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında; PKK / KOGNRA-GEL terör örgütü mensuplarınca patlayıcı madde yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ile birlikte muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bulunan malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

67 28 Şubat 2007
ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında; PKK / KOGNRA-GEL terör örgütü mensuplarınca, araziye döşenmiş patlamaya hazır 1 adet patlayıcı düzeneği ile 3 adet el bombası ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

66 28 Şubat 2007
BİTLİS Bitlis ili dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, bir grup PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile sağlanan temas sonucu kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bölgedeki teröristlerin yakalanması maksadıyla, geniş çaplı arazi arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir. Aynı bölge yürütülen faaliyet esnasında, terör örgütü tarafından kullanılan çeşitli silahlara ait mühimmat ile birlikte yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

65 27 Şubat 2007
Merkez / BİTLİS Bitlis ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan iki adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Ele geçirilen malzemeler herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

64 27 Şubat 2007
Sason / BATMAN Batman ili Sason ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde bir adet dürbün ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

63 27 Şubat 2007
Kulp / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Kulp ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde, iki kg C-4 plastik patlayıcı, bir adet el bombası fünyesi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

62 26 Şubat 2007
Merkez / TUNCELİ Tunceli bölgesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde, muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

61 26 Şubat 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

60 25 Şubat 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

59 25 Şubat 2007
Merkez / TUNCELİ Tunceli bölgesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde, 1 adet gece görüş gözlüğü ile muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

58 24 Şubat 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İli Merkez ilçesi arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyetinde, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca yol üzerine döşenmiş bir adet mayın bulunmuştur. Mayın uzman ekipler tarafından imha edilmiştir.

57 23 Şubat 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili Merkez ilçesinde, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu bir kadın terörist, güvenlik güçleri tarafından Geçitboyu Köyü’nde yakalanmıştır. Şahıs adli makamlara teslim edilerek cezaevine konulmuştur.

56 23 Şubat 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde yüz adet makinalı tüfek fişeği ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

55 23 Şubat 2007
Hani / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde iki adet el bombası, bir adet fünye, 350 Kg. yiyecek ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

54 23 Şubat 2007
Merkez / VAN PKK / KONGRA - GEL terör örgütünden kaçarak, Van ili Merkez ilçesinde saklanan bir terörist, güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada yakalanmıştır. Şahıs hakkında adli işlemlere başlanmıştır.

53 22 Şubat 2007
Hani / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde; giyim, yaşam ve yiyecek malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiştir.

52 22 Şubat 2007
Başkale / VAN Van ili Başkale ilçesinde, icra edilen yol emniyet ve kontrol faaliyeti esnasında, bir kamyonda yapılan aramada, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne götürülmek üzere araç içerisinde gizlenmiş vaziyette iki adet Klş.P.Tf. ve bu silahlara ait iki adet Klş.P.Tf. şarjörü ele geçirilmiştir. Olayla ilgili adli işlemlere başlanmıştır.

51 21 Şubat 2007
Hasankeyf / BATMAN Batman İli Hasankeyf İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait sığınak içerisinde, iki adet el bombası, bir adet şarjör ve muhtelif yaşam malzemesi bulunmuştur. El bombaları ve yaşam malzemeleri imha edilmiştir.

50 20 Şubat 2007
Çukurca / HAKKARİ Hakkari İli Çukurca İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında taşların arasında naylona sarılı olarak gömülü vaziyette, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait bir adet Klş. P.Tf., bir adet şarjör ve on iki adet Klş.P.Tf. fişeği ele geçirilmiştir. Ele geçen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.

49 20 Şubat 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Dicle İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir adet el yapımı patlayıcı madde ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Patlayıcı madde uzman ekip tarafından tahrip edilmiş, yaşam malzemeleri kullanılmaz hale getirilmiştir.

48 20 Şubat 2007
Merkez / SİİRT Siirt İli dağlık arazi kesiminde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca kullanılan mağara içerisinde, bir adet patlayıcı madde düzeneği, muhtelif yaşam malzemesi ve mağara yakınlarında teröristlerce kullanılan beş adet at, iki adet katır bulunmuştur. Yaşam malzemeleri kullanılmaz hale getirilmiştir.

47 18 Şubat 2007
Cizre / ŞIRNAK Şırnak / Cizre dağlık arazi kesiminde icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, toprağa gömülü bir araç yakıt deposu içerisinde, Devamı... Gerekli adli işlemlere başlanmıştır.

46 18 Şubat 2007
Dicle / DİYARBAKIR Diyarbakır / Dicle dağlık arazi kesiminde icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki adet sığınak bulunmuştur. Sığınakların içerisinde, 3 Kg. kenevir tohumu, muhtelif yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilerek imha edilmiştir.
45 13 Şubat 2007
Silopi / ŞIRNAK PKK / KONGRA – GEL terör örgütünden kaçarak Irak’ta KDP’ye teslim olan bir kadın dört erkek, toplam beş terörist, Şırnak – Silopi Habur sınır kapısında güvenlik güçleri tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak teslim alınmıştır. Gerekli adli işlemlere başlanmıştır.
44 12 Şubat 2007
Hasankeyf / BATMAN Batman ili Hasankeyf İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından yol üzerine tuzaklanmış Anti Personel mayın bulunmuştur. Anti Personel mayın uzman ekipler tarafından imha edilmiştir.
43 11 Şubat 2007
Merkez / TUNCELİ Tunceli dağlık arazi kesiminde icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki adet sığınak içerisinde, çeşitli yaşam malzemesi ve tuzaklanmış el bombası düzeneği ele geçirilmiştir. Sığınaklar, el bombası düzeneği ve yaşam malzemeleri kullanılmaz hale getirilmiştir.
42 11 Şubat 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak dağlık arazi kesiminde icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, bir sığınak içerisinde, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir adet RPG-7 roketatar silahı ile bu silaha ait mermi ve sevk fişekleri, iki adet Law silahı ve bol miktarda hafif silah mühimmatı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
41 11 Şubat 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili dağlık arazi kesiminde, arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerinin akşam bulundukları bölgeye PKK / KONGRA–GEL terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Güvenlik güçlerince terör örgütü mensuplarının ateşine anında karşılık verilmiştir. Teröristleri yakalamak için başlatılan arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir.
40 9 Şubat 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İlinin dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Patlayıcı madde düzeneği uzman ekipler tarafından imha edilmiştir.
39 9 Şubat 2007
Dörtyol / HATAY Hatay İli Dörtyol İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Patlayıcı madde düzeneği uzman ekipler tarafından imha edilmiştir.
38 9 Şubat 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak İlinin dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarına ait, sığınak içerisinde bir adet el bombası, bir adet akü, muhtelif miktarda Klş.P.Tf. mühimmatı ile yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiştir. Yaşam ve giyim malzemesi bulunduğu bölgede imha edilmiştir.
37 8 Şubat 2007
Dörtyol / HATAY Hatay İli Dörtyol İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Patlayıcı madde düzeneği uzman ekip tarafından imha edilmiştir.
36 7 Şubat 2007
Uludere / ŞIRNAK Şırnak İli Uludere İlçesi kırsal arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Patlayıcı madde düzeneği uzman ekip tarafından imha edilmiştir.
35 7 Şubat 2007
Hazro / DİYARBAKIR Diyarbakır İli Hazro İlçesi kırsal arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından döşenmiş olan basma düzenekli anti personel mayınına basan bir Geçici Köy Korucusu şehit olmuştur. Bölgede terör örgütü mensuplarının aranmasına devam edilmektedir.
34 4 Şubat 2007
Merkez / ŞIRNAK Şırnak’ın dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerinin akşam bulundukları bölgeye PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından 3-4 el ateş açılmış ve el bombaları atılmıştır. Anında karşılık verilmesi üzerine teröristler gece karanlığından ve bölgede yoğun olan sisten faydalanarak uzaklaşmışlardır. Teröristleri yakalamak için başlatılan arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir.
33 2 Şubat 2007
Merkez / MERSİN Mersin İlinde, güvenlik kuvvetlerince PKK / KONGRA - GEL terör örgütüne patlayıcı madde temin ettiği istihbaratı alınan şüpheli bir şahsın evinde yapılan arama sonucunda; 12,5 kg plastik patlayıcı ve patlayıcı madde düzeneğinde kullanılan 25 adet elektrikli fünye ele geçirilmiştir. Bulunan patlayıcı madde ve fünyeler adli makamlara teslim edilmiştir.
32 2 Şubat 2007
Uludere / ŞIRNAK Şırnak ili Uludere ilçesi kırsal arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarına ait bir mağara içerisinde, iki adet el telsizi, iki adet el bombası, bir adet el dürbünü, yüz adet Klş.P.Tf. mühimmatı ile muhtelif yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiştir. Yaşam ve giyim malzemesi bulunduğu bölgede imha edilmiştir.
31 2 Şubat 2007
Merkez / MUŞ Muş ilinde, güvenlik kuvvetlerince yapılan operasyon sonucunda; PKK / KONGRA –GEL terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır. Yakalanan terörist tutuklanarak cezaevine konulmuştur.
30 1 Şubat 2007
Hasankeyf / MARDİN Mardin ili Hasankeyf ilçesi kırsal arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarına ait, iki ayrı sığınakta iki adet RPG-7 Roketatar mühimmatı ile yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir. Bulunan mühimmatlar ile malzemeler, bulunduğu bölgede tahrip ve imha edilmiştir.
29 31 Ocak 2007
Küçükçekmece / İSTANBUL İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesinde güvenlik güçleri tarafından, PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensubu 1 bayan terörist sağ olarak yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu hakkında adli işleme başlanmıştır.
28 28 Ocak 2007
Kulp / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Kulp ilçesinde bulunan Panak Jandarma Karakolu mevzilerine üç ayrı noktadan terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açılmıştır. Emniyet güçlerince anında karşılık verilmesi sonucu, terör örgütü mensupları kaçmışlardır. Bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.
27 28 Ocak 2007
Güçlükonak / ŞIRNAK Şırnak ili Güçlükonak ilçesi, dağlık arazi kesiminde yürütülen faaliyet esnasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarınca emniyet güçlerine silahlı saldırı girişiminde bulunulmuştur. Terör örgütü mensuplarına açılan karşı ateşi müteakip bölgede yapılan arama tarama faaliyeti sonucunda; 1 adet AK–47 Klş. P. Tf. ile silaha ait 1 adet şarjör ve 1 adet el bombası bulunmuştur. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.Bölgede kapsamlı arama tarama faaliyetine devam edilmektedir.
26 25 Ocak 2007
Güçlükonak / ŞIRNAK Şırnak ili Güçlükonak ilçesi ormanlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarına ait, ağaçların arasına gizlenmiş vaziyette çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
25 25 Ocak 2007
Genç / BİNGÖL Bingöl İli Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde bulunan boş bir evde güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada, PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen, 2 adet tek kırma av tüfeği, 41 adet av fişeği ile 2,400 kg kurutulmuş kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
24 25 Ocak 2007
Uludere / ŞIRNAK Şırnak İli Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından kullanılan mağara içerisinde toprağa gömülü vaziyette 1 adet BKC Mk.Tf., 1 adet Klş.P.Tf., 1 adet Klş.P.Tf. şarjörü ve 566 adet BKC Mk.Tf. fişeği ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
23 24 Ocak 2007
ANTALYA Antalya İli Merkez ilçesi, Dağbeli Kasabası’nda güvenlik güçleri tarafından bir bayan MLKP terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu hakkında adli işleme başlanmıştır.
22 24 Ocak 2007
Eruh / SİİRT Siirt ili Eruh ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sığınak ve barınaklarda, bir adet çelik yelek ve çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
21 24 Ocak 2007
Yüksekova / HAKKARİ Hakkari İli Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan arama tarama faaliyeti esnasında kayalıklar arasına gizlenmiş vaziyette, PKK / KONGRA – GEL terör örgütü mensuplarına ait 2 adet Klş.P.Tf., 2 adet şarjör ve 11 adet Klş.P.Tf. fişeği, ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
20 24 Ocak 2007
Ceyhan / ADANA Adana ili Ceyhan ilçesi Bota Mahallesi bölgesinde, güvenlik güçleri tarafından, bir bayan PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu hakkında adli işleme başlanmıştır.
19 23 Ocak 2007 HAKKARİ Hakkari ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, PKK /KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir adet Klş.P.Tf. ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
18 23 Ocak 2007 Hozat / TUNCELİ Tunceli ili Hozat ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, PKK /KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak ve içerisinde yaşam malzemesi bulunmuştur. Sığınak ve malzemeler kullanılamaz hale getirilmiştir.
17 21 Ocak 2007
Silopi / ŞIRNAK PKK / KONGRA – GEL terör örgütünden kaçarak Irak’ta KDP’ye teslim olan bir erkek ve bir kadın terörist, Şırnak – Silopi Habur sınır kapısında güvenlik güçleri tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak teslim alınmıştır. Terör örgütü mensupları hakkında gerekli adli işlemlere başlanmıştır.
16 20 Ocak 2007
Silopi / ŞIRNAK Şırnak İli Silopi İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde, bir adet Kaleşnikof Piyade tüfeği, bir adet şarjör ve 27 adet fişek ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
15 17 Ocak 2007
Silopi / ŞIRNAK PKK / KONGRA – GEL terör örgütünden kaçarak Irak’ta KDP’ye teslim olan iki bayan terörist, Şırnak – Silopi Habur sınır kapısında güvenlik güçleri tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak teslim alınmıştır. Terör örgütü mensupları hakkında adli işleme başlanmıştır.
14 17 Ocak 2007
07:00 ŞIRNAK Şırnak / Merkez dağlık arazi kesiminde arama – tarama görevi yapan güvenlik güçleri tarafından, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait bir sığınakta, yedi kg. TNT patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı madde yerinde imha edilmiştir.
13 16 Ocak 2007
Lice / DİYARBAKIR Diyarbakır / Lice dağlık arazi kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile temas sağlamıştır. Güvenlik güçlerinin teslim ol ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bir Astsubay şehit olmuş, bir Er yaralanmış, üç terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgedeki diğer teröristlerin yakalanması maksadıyla arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir.
12 14 Ocak 2007
Genç / BİNGÖL Bingöl / Genç dağlık arazi kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile temas sağlamıştır. Güvenlik güçlerinin teslim ol ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bir örgüt mensubu; bir adet Klş.P.Tf., iki adet el bombası ve 4 adet Klş.P.Tf. şarjörü ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgedeki diğer teröristlerin yakalanması maksadıyla arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir.
11 13 Ocak 2007
Genç / BİNGÖL Bingöl / Genç dağlık arazi kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri tarafından, PKK / KONGRA - GEL terör örgütüne ait bir adet sığınak ve bir adet malzeme deposu bulunmuştur.Devamı... Sığınaklar kullanılamaz duruma getirilmiştir.
10 13 Ocak 2007
Genç / BİNGÖL Bingöl / Genç dağlık arazi kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile temas sağlamıştır. Güvenlik güçlerinin teslim ol ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bir örgüt mensubu; bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, iki adet el bombası ve 4 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Açılan ilk ateşte bir güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Yaralı personelin tedavisine başlanmış olup, hayati tehlikesi yoktur. Bölgedeki diğer teröristlerin yakalanması maksadıyla arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir.
9 13 Ocak 2007 Buca / İZMİR İzmir / Buca Yeni Mezarlık mevkiinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol kontrol faaliyeti esnasında, bir PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir. Terör örgütü mensubu hakkında adli işleme başlanmıştır.
8 12 Ocak 2007
İskenderun / HATAY Hatay / İskenderun – Sarıseki Organize Sanayi Bölgesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen kimlik kontrolü esnasında, bir PKK / KONGRA - GEL terör örgütü mensubu yakalanmış ve gerekli adli işlemlere başlanmıştır. Terör örgütü mensubu hakkında adli işleme başlanmıştır.
7 12 Ocak 2007
Şenoba / ŞIRNAK Şırnak / Şenoba - Ballıkaya bölgesinde arazi arama tarama faaliyeti esnasında PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bir adet sığınak bulunmuştur. Sığınak içerisinde bir adet tabanca, beş adet antipersonel mayını, bir adet saat ile zaman ayarlı olarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği, 2 bin adet piyade tüfeği fişeği, üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, otuz adet mayın kapsülü ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
6 11 Ocak 2007
Silopi / ŞIRNAK PKK / KONGRA -GEL terör örgütünden kaçarak, Irak’ta KDP unsurlarına teslim olan bir bayan terör örgütü mensubu ile KYB unsurlarına teslim olan bir erkek terör örgütü mensubu, Şırnak - Silopi / Habur sınır kapısında, güvenlik güçleri tarafından silahsız olarak teslim alınmıştır. Terör örgütü mensupları hakkında adli işleme başlanmıştır.
5 11 Ocak 2007
Kulu / KONYA Konya Kulu’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol kontrolü esnasında, PKK / KONGRA -GEL terör örgütü üyesi olmak suçundan aranan bir erkek terörist yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu hakkında adli işleme başlanmıştır.
4 11 Ocak 2007
Büyükçekmece / İSTANBUL İstanbul Büyükçekmece’de güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonla, PKK / KONGRA -GEL terör örgütü üyesi olmak suçundan aranan bir bayan terörist yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu hakkında adli işleme başlanmıştır.
3 8 Ocak 2007
Beytüşşebap / ŞIRNAK Şırnak İli Beytüşşebap İlçesi dağlık arazi kesiminde arazi arama ve tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri tarafından, PKK / KONGRA – GEL terör örgütüne ait gizlenmiş vaziyette 5 adet Klş. P. Tf., 23 adet şarjör, 268 adet fişek, 5 adet hücum yeleği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Silah ve malzemeler adli makamlara teslim edilmiştir.
2 7 Ocak 2007
Silopi / ŞIRNAK Şırnak / Silopi ilçe Jandarma Komutanlığına, PKK / KONGRA - GEL terör örgütünden kaçan bir terör örgütü mensubu silahsız olarak teslim olmuştur. Terör örgütü mensubu hakkında gerekli adli işlemlere başlanmıştır.
1 4 Ocak 2007
Mardin Mardin – Diyarbakır karayolu üzerinde, güvenlik güçleri tarafından yapılan yol kontrolü ve araç araması sonucunda, PKK / KONGRA - GEL terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan 1 terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Terör örgütü mensubu hakkında gerekli adli işlemlere başlanmıştır.​

Geri