Vatan Sana Canım Feda (Tüm Şehit haberleri ve olaylar burda)

Konu sahibi son olarak 2630 gün önce görüldü
Askeri helikopter düştü: 1 şehit 3 yaralı

turkiyeden_saldiri_helikopteri_ataki13487484200_h933418.jpg

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı Karakolu'nda, kalkış sırasında elektrik tellerine takılarak kontrolünü kaybeden askeri helikopter, acil iniş yaptı. Olayda 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı Karakolu'nda kalkış yapan askeri helikopter gövdesinde meydana gelen sorun üzerine acil iniş yaparken elektrik tellerine takılıp düştü. Kazada 1 asker şehit olurken 3 asker de yaralandı.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir askeri helikopterin kalkış sırasında kuyruğu tellere takılarak düştü. Kazada 1 asker şehit oldu. Düşen helikopterde enkaz çalışmaları devam ederken, yaralı sayının 8'e yükseldiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesi Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı karşısında bulunan kırsal alanda kalkış esnasında bir helikopter, kuyruğu tellere takılıp düştü. Kazada 1 asker şehit olurken 8 asker de yaralandı. Olayın ardından helikopterin enkaz çalışmalarına devam edilirken, bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, bugün saat 11.45'te Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki geçici üs bölgesindeki askeri personeli değiştiren Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Skorsky tipi helikopterin üs bölgesinden değiştirilen personeli alıp kalktıktan kısa bir süre sonra elektrik tellerine takılarak kaza-kırıma uğradığı belirtildi.
Açıklamada, ''Müessif helikopter kazasında bir personelimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz'' ifadelerine yer verildi.

DİYARBAKIR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK: "İLK BELİRLEMELERE GÖRE 1 ŞEHİT 3 YARALI"
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1 askeri helikopterin kalkış sırasında kuyruğu tellere takıldı ve düştü. İlk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesi Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı karşısında bulunan kırsal alanda kalkış esnasında bir helikopter, kuyruğu tellere takılıp düştü. Karakolun karşısında düşen helikopterin enkazının bölgede olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre düşen helikopterde 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin ise yaralandığı belirtildi.
Ayrıca olayla ilgili ilk açıklamayı yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Abalı Jandarma Karakoluna görev değişimi için giden Kolordu Komutanlığına ait helikopterin, değişimi yaptıktan sonra kalkış sırasında kuyruğunun tellere takıldığını belirterek, "İlk bilgilere göre zorunlu iniş yaptı. Sarsıntı sırasında bir jandarmamız şehit oldu. 3 yaralımız var" dedi.

Bakan Eker: Bir şehidimiz var
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düşen helikopterle ilgili yaptığı açıklama yaptı. Bakan Eker, bir askerin şehit olduğunu söyledi.
Bakan Eker, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kaza ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Bakan Eker, helikopter gövdesinde meydana gelen sorun üzerine acil iniş yaparken elektrik tellerine takılıp düştüğünü ve 1 askerin şehit olduğunu kaydetti.

PKK 3 ilde birden saldırdı: 6 şehit!

daglicadaki_sehitlerimizin_isimleri_belli_oldu13401011030_h893236.jpg

Hakkari ve Bitlis'te güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 3 polis ve 3 korucu şehit oldu, 1'i asker 4 kişi yaralandı. Öte yandan Tunceli'de de polis noktasına saldırı düzenlendi.

Olay, dün akşam saatlerinde Hakkari Kırıkdağ Köyü Dez mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis aracının geçtiği sırada önce patlama, daha sonra çatışmayaşandı. Olayda 3 özel harekat polisi şehit oldu. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Hakkari'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin "Çatışma sürüyor. 3 terörist etkisiz haline getirildi'' dedi.
BİTLİS'TE ÇATIŞMA: 3 KORUCU ŞEHİT, 1'İ ASKER 4 KORUCU YARALI
Bitlis'te güvenlik güçleri ile PKK terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu, 1'i asker 4 korucu da yaralandı.
Dün akşam saat 18.30 sıralarında merkeze bağlı Ortakapı köyü kırsalı mevkisinde terör örgütü mensuplarınca bölgede konuşlu askeri birliğe saldırı düzenlendiği öğrenildi. Çıkan çatışmada Er Ali Güneşçi, geçici köy korucularından Hilmi Özgen, Vahdettin ve Ücret Kırmızızambak yaralanırken, köy korucuları İzzettin Bal, Mehmet Reşit Aysal ve Mehmetcan Yeşildağ şehit oldu.

TUNCELİ'DE POLİS NOKTASINA SALDIRI
Tunceli'de polis özel harekat koruma noktasına (K noktası) Pkk'lılar tarafından taciz ateşi açıldı.
Polislerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından teröristler kaçtı. Ölen ve yaralanan olmayan saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.
Tunceli'yi terörist saldırılardan korumak için kentin hakim tepelerine kurulan ve Özel Harekat Timlerinin görev yaptığı noktalarından K-2 adı verilen bölgeye, Pkk'lılar dün saat 17.40'da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya polisler anında karşılık verince, yaklaşık 10 dakika süren bir çatışma oldu.
Saldırıda polis noktasının duvarlarına mermi isabet ederken, bir iş makinesi de zarar gördü.
VAN'DA ASKERİ KONVOYA TAŞLI SALDIRI: 3 YARALI
Öte yandan, Van'da seyir halindeki askeri konvoya düzenlenen taşlı saldırıda 3 asker yaralandı.
Van'dan Hakkari yönüne gitmekte olan 10 araçlık askeri konvoya, merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Kurubaş Köyü yakınlarında saldırı düzenlendi. Askeri konvoya Kurubaş Köyü yakınlarındaki düğünde bulunanlar tarafından yapılan taşlı saldırıda konvoyun güvenliğini sağlayan araçta bulunan 3 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansta tedavi edilirken, çok sayıda polis olay yerine sevk edildi.
Yaralıların tedavisinin ardından konvoy yoluna devam etti. Saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şehit özel harekatçının evinde yas var!

sehit_ozel_harekatcinin_evinde_yas_var13507044740_h942411.jpg

Hakkari'de yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu'nun (44) Ankara'daki evine ateş düştü.

Şehadet haberinin duyulmasının ardından Dizdaroğlu ailesine emniyet teşkilatından ve komşularından çok sayıda taziye ziyareti yapıldı. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Belediye görevlileri ailenin oturduğu apartmana dev Türk bayrakları astı. Evin önünde bir ambulans hazır bekletilirken sağlık görevlileri aile fertleriye yakından ilgileniyor. Şehit müdürün komşusu, 3 senedir kendisini tanıdığını belirterek, "Çok iyi bir insandı. İki ay önce gittiği umreden döndükten sonra geçici görevle Hakkari'ye gittiğini öğrendik. Allah rahmet eylesin. Türk milletinin başı sağolsun. Kahpece yapılan hain bir saldırı. İnşallah son olur. Milletimiz bir daha ağlamaz" diye konuştu.
2 erkek ve 1 kız evladı bulunan Dizdaroğlu'nun erkek çocuklarından birisinin polis okulunda okuduğu, diğerinin ise Kayseri'de polis olduğu öğrenildi. Dizdaroğlu'nun cenazesi bugün Kocatepe Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Bitlis'te askeri birliğe saldırı, 3 korucu şehit

Terör örgütü mensuplarınca Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerindeki Ortakapı köyü yakınlarında konuşlu bulunan askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca akşam saatlerinde saldırıda bulunulduğu belirtildi.
Açıklamada, saldırıda geçici köy korucularından Mehmetcan Yeşildağ, Mehmet Reşit Aysal ve İzzetin Bal'ın şehit olduğu, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in yaralandığı kaydedildi.
Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.
Bu arada, köy korucularının saldırıda yaralandığını haber alan ve Bitlis Devlet Hastanesi önüne gelen yakınları, yaralıları görmek için hastaneye girmek isteyince güvenlik görevlileri ile aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Bitlisliler kan vermek için hastaneye akın etti

bitlisliler_kan_vermek_icin_hastaneye_akin_etti13506759500_h942375.jpg

Bitlis'te asker ve korucuların terör saldırısında yaralandığını duyan Bitlisliler yaralı asker ve koruculara kan vermek için adeta bir birleriyle yarıştı. Halk, Bitlis Devlet Hastanesine akın etti.

Çatışmada yaralanan bir asker ve 4 korucuya kan vermek için Bitlis Devlet hastanesi önünde uzun kuyruklar oluşturan Bitlisli vatandaşlar yaşanan terör saldırısını da kınadı.
Göstermiş oldukları örnek davranışla kardeşlik vurgusu yapan Bitlisliler birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Öte yandan çatışmada yaralanan asker ve korucuların Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Şehit onbaşı, son yolculuğuna uğurlandı

sehit_onbasi_son_yolculuguna_ugurlandi13509995470_h943719.jpg

Hakkari'de vatani görevini yaparken ve terhisine 19 gün kala şehit olan Piyade Onbaşı Engin Mayın son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Hakkari Dağ Komando Tugayı Çobanpınar Karakolu'nda vatani görevini yaparken şehit olan Piyade Onbaşı Engin Mayın için Ataköy 5. Kısım Camii'nde tören düzenlendi. Törene AK Parti Milletvekili Hüseyin Bürge, CHP Milletvekilleri Akif Hamzaçebi ile Oktay Ekşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, askeri erkan, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit için öğle namazı sonrası cenaze namazı kılınırken, yakınlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü. Dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından şehidin naaşı top arabasına kondu. Şehit Mayın'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından kortej eşliğinde toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Şehit Mayın, helallik için evine getirildi

bingol_sehidine_son_gorev13481290250_h926723.jpg

Hakkari'de şehit olan er Engin Mayın'ın cenazesi, helallik için son kez Bayrampaşa'daki evine getirildi. Terhisine 19 gün kala şehit olan Engin Mayın'ın evini önünde toplanan yüzlerce kişi dua edip gözyaşı döktü.

Vatani görevini yaptığı Hakkari Dağ Komando Tugayı Çobanpınar Karakolu'nda nöbet değişimi sırasında kaza kurşunuyla şehit olan Engin Mayın'ın cenazesi dün İstanbul'a getirildi. Engin Mayın'ın cenazesi bu sabah da helallik alınması için ailesinin yaşadığı Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Hazine Sokak'a getirildi. Türk Bayraklarıyla süslenen sokakta yüzlerce kişi toplandı. Şehit er Engin Mayın için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Mayın'ın cenazesini taşıyan cenaze aracının sokağa gelişi sırasında ise gözyaşları adeta sel oldu. Tekbir getiren yüzlerce kişi, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez', ‘Engin ölmedi, kalbimizde yaşıyor' şeklinde slogan attı. Evlerinin balkonlarına çıkan çok sayıda vatandaş da şehit asker için el açıp ağlayarak dua etti.

Helallik alınmasının ardından şehit er Engin Mayın'ın cenazesi polis eskortu eşliğinde Ataköy'e götürüldü. Engin Mayın'ın cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek

Şehitliklerde bayram öncesi hüzün var

sehitliklerde_bayram_oncesi_huzun_var13509996760_h943719.jpg

Kırıkkale''de Kurban Bayramı ve Cumhuriyet'in 89'uncu yıldönümü kutlama programı öncesinde protokol üyelerinin ziyarette bulunduğu şehitlik ziyaretinde gözyaşı ve hüzün vardı.

Kırıkkale şehitliğinde düzenlenen törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, il müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve şehit yakınları katıldı. Kuran okunarak başlanan törende protokol tarafından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Bu sırada şehit yakınlarından Bilal Ürgen'in annesi Fethiye Ürgen duygularına hakim olamayıp gözyaşı akıttı, şunları söyledi:

"Her gün yavrumun başucunda mezar taşları ile konuşup, dua okurken, acı içinde 'teröre lanet olsun' diyorum. 12 yıl önce şehit olan oğlumu çok özledim, mezarındaki çiçekleri suluyorum. Bu bayramı da buruk geçirmeye çalışıyoruz."

Arife günü şehitlikler ailelerle doldu taştı

arife_gunu_sehitlikler_ailelerle_doldu_tasti13510840340_h944084.jpg

Arife günü şehitlikler ailelerle doldu taştı. Edirnekapı Şehitliği'ne gelen aileler şehitlerin mezarları başında dua okudu, mezar taşlarını temizledi.

Üç sene önce Hakkari Çukurca'da şehit olan Cafer Çelik'in annesi ve babası da şehitlikteydi. Oğlunu kaybettiğinden bu yana bayramların üzüntülü geçtiğini söyleyen anne sık sık oğlunun mezar taşını okşadı. Cafer Çelik'in annesi Nezahat Çelik, "Üç senedir sesi yok sedası yok kendi yok yavrumun. Hiçbirşeyi yok. Geliyoruz buralara. Bakıyoruz, gönlümüzü böyle eğliyoruz ne yapalım" dedi. Cafer Çelik'in babası Nail Çelik ise "Bayramlarda geliyoruz özlem gideriyoruz. Yapacak başka birşey yok. Cenab - ı Allah bize nasip etti bunu. Söyleyecek birşey yok" diye konuştu . Şehit sayısının artmasıyla ilgili de konuşan Nail Çelik, "Üzülüyoruz. Hiç istemiyoruz böyle olmasını ama ne yapalım. Yapacak birşeyimiz yok" diye konuştu.
"OĞLUMUN ŞAPKASINI YANIMDA TAŞIYORUM"
Oğlu Gökhan Yavuz'u 2007 yılında Şırnak Küpeli dağında şehit veren Emine Yavuz da, her bayram ve arefe günlerinde oğlunu ziyarete geldiğini söyledi. Yavuz, "Acımız her zaman aynı. Hiçbir zaman eskidi zaman geçti diye birşey yok. Her zaman aynı. Hep aynı acıyla yaşıyoruz" dedi. Oğlu için Kur'anı Kerim okuduğunu söyleyen anne, "Allah onun mekanını cennet etsin. Çok harika bir çocuktu. Bizi hiç üzmedi" diye konuştu.
Emine Yavuz "Böyle olmamalıydı. Herkes birşeyler yapsın. Bu devletin ekmeğini yiyip de, devlete ve insanlara düşmanlık yapan insanlara çok üzülüyorum. Çok yazık bu gençlerimize. Bu anaların yürekleri yanıyor. Çok zor bir acı. Evlatt acısıyla Allah kimseyi terbiye etmesin. En büyük acı evlat acısıdır. Ben ablamı da kaybettim. Annemi babamı amcamı dayımı herkesi kaybettim. Yani bütün acıları yaşadım ama evlat acısından büyüğü yoktur" dedi.
Oğlunun kepini çantasında taşıdığını söyleyen Emine Yavuz, "Oğlumun şapkasını yanımda taşıyorum. Yanımda taşımazsam rahat edemiyorum. Fotoğrafı var şapkası var. Komando Üsteğmendi. Şimdi arkadaşları Binbaşı oldu. Kurmaylığa çalışıyordu. Valizi kitap doluydu" diye konuştu. Emine Yavuz, oğlu Gökhan Yavuz'un fotoğrafını göstererek "Oğlumla gurur duyuyorum hayattayken de şehitken de " dedi.
"PKK'NIN KÖKÜNÜN KAZINMASINI İSTİYORUM"
Baba Hikmet Yavuz ise, oğlu olmadan yılların çok zor geçtiğini söyleyerek, "Bir anne baba olarak çok üzgünüz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ben devletimizden milletimizden büyüklerimizden bu PKK'nın kökünün kazınmasını istiyorum. Anlaşma değil, kardeşlik değil, onlarla masaya oturmak değil, onların kökünün kazınmasını ve tamamen yok olmasını istiyorum" ifadesini kullandı.
Oğlunun yaralanan askerlerini kurtarırken 3 askeriyle şehit olduğunu söyleyen baba Yavuz, "Önce askeri yaralanıyor. 'Komutanım beni kurtar' diyor. Onu kurtarmak isterken beraber şehit oluyorlar. Askerleri için kendini feda etti. Yaralı askerini kucaklayıp, kurtarmak isterken beraber şehit oldular" diye konuştu.
İSMİNİ ŞEHİT AMCASININ KOYDUĞU 10 AYLIK IRMAK DA ŞEHİTLİKTEYDİ
Oğlu Onur Karakuş'u Şırnak'ta şehit veren anne Havva Karakuş ise, "Bu ayrı geçirdiğimiz dördüncü bayramımız. Beraber geçiriyoruz yine de ayrı geçirmiyoruz. Yanımızda olsaydı daha farklı olurdu herşey. Daha şen olurduk. Devamlı ağlayarak bayram geçireceğimize gülerek sevinerek geçirirdik. Ne yapalım. Allah'tan gelene katlanıyoruz. Biz Allah'a inanıyoruz. Böyle yapanları da Allah'a havale ediyorum" dedi.
Şehidin ağabeyi Hamit Karakuş ise kızıyla kardeşinin mezarını ziyarete geldi. Şimdi 10 aylık olan kızının ismini şehit kardeşinin koyduğunu söyleyen Karakuş, "Kardeşim şehit olmadan 3 gün önce, - kızım da anne karnında 5 aylıktı - sormuştuk ismini ne koyalım diye. 'Ben Irmak olsun, Irmak diyorum' demişti. Bu konuşmamızdan 3 gün sonra şehit oldu. Onun dediği oldu. Doğdu sağ salim bugün de amcasını ziyarete geldi" diye konuştu

Şehit başsavcının ailesine bir şok daha!

sehit_bassavcinin_ailesine_bir_sok_daha13510782000_h944034.jpg

Samsun'da 30 yaşındaki kamyon şoförü Y.A., Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un bilgisayar ve iki kol saatini çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun 35 gün önce lojmandan çıktığı sırada bir kadın teröristin açtığı ateş sonucu şehit edildi.

Başsavcının Ovacık'ta bulunan ev eşyası bir nakliye firmasıyla Samsun'daki ailesine gönderildi.

Aile nakliyeciye teslim edilen eşya arasında bir dizüstü bilgisayar ve iki kol saatinin çalındığını iddia ederek polise şikayette bulundu.
Bunun üzerine nakliye firmasında kamyon şoförü olan ve şehit başsavcının eşyalarını getiren Y.A. gözaltına alındı.

Polisteki ifadesinde iki kol saatini almadığını söyleyen kamyon şoförü Y.A., "Laptop bilgisayarı aldım. Camı kırık olduğu için gelirken Sivas'ta bir bilgisayarcıya yaptırdım. Ailesi beni arayınca pişman oldum ve laptop bilgisayarı getirip aileye teslim ettim" dedi. İki kol saati ise bulunamadı.
Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ederken şüpheli Y.A. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek

Şehitlerinin başında dua edip gözyaşı döktüler

sehitlerinin_basinda_dua_edip_gozyasi_doktuler13510694230_h943960.jpg

Edirnekapı Şehitliği, arife gününde yine ziyaretçi akınına uğradı. Şehit aileleri, itinaya temizledikleri mezarların başında dua edip gözyaşı döktü.

Şehit aileleri, Kurban Bayramı arifesi olması dolayıyla şehit olan yakınlarının mezarını ziyaret etmek için Edirnekapı Şehitliği'ne koştu. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı giren aileler, gözyaşları içerisinde mezarları temizledi.
Teröre tepki gösteren şehit yakınları bu acıların bir daha yaşanmamasını istedi. Şehitliğin artık ikinci adresleri haline geldiğini söyleyen acılı aileler, kendileri için bayramın hiç gelmediğini belirtti. Yakınlarının mezarı başında Kur'an-ı Kerim ve dualar okuyan şehit yakınları gözyaşlarıyla ziyaretlerini tamamladı.

Şehit başsavcıya büyük ayıp!

1_ay_oldu_1_tane_tabanca_gelmedi13482033040_h927096.jpg

PKK'lı bir kadın terörist tarafından başından vurularak şehit edilen Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un bazı özel eşyalarının çalındığı ortaya çıktı.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Başsavcısı olarak görev yaparken 19 Eylül 2012 günü PKK'lı bir kadın terörist tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan Murat Uzun'un özel eşyaları, Samsun'da bulunan baba evine gönderildi. Ancak, şehit Başsavcı Murat Uzun'un eşyaları arasında bulunan 1 adet dizüstü bilgisayarı ile 2 adet saatinin çalındığı ortaya çıktı.
Eşyaları Ovacık'tan Samsun'a getiren nakliyat firmasının şoförü Y.A., olayla ilgili Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Murat Uzun'un özel eşyalarının çalınmış olması üzüntüyle karşılandı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Şehitliklerde bayram öncesi hüzün var

sehitliklerde_bayram_oncesi_huzun_var13509996760_h943719.jpg

Kırıkkale''de Kurban Bayramı ve Cumhuriyet'in 89'uncu yıldönümü kutlama programı öncesinde protokol üyelerinin ziyarette bulunduğu şehitlik ziyaretinde gözyaşı ve hüzün vardı.

Kırıkkale şehitliğinde düzenlenen törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, il müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve şehit yakınları katıldı. Kuran okunarak başlanan törende protokol tarafından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Bu sırada şehit yakınlarından Bilal Ürgen'in annesi Fethiye Ürgen duygularına hakim olamayıp gözyaşı akıttı, şunları söyledi:

"Her gün yavrumun başucunda mezar taşları ile konuşup, dua okurken, acı içinde 'teröre lanet olsun' diyorum. 12 yıl önce şehit olan oğlumu çok özledim, mezarındaki çiçekleri suluyorum. Bu bayramı da buruk geçirmeye çalışıyoruz."

Şehit polisin Kürt ailesinden teröre isyan

sehit_polisin_kurt_ailesinden_terore_isyan13515065750_h945245.jpg

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru 30 yaşındaki İbrahim Engin'in cenazesi, Adana'da Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından il yöneticilerinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Diyarbakırlı ailenin oğlu olan İbrahim Engin'in halası 60 yaşındaki Nejla Dağtekin, "Buna layık değildi, hiç kimse layık değil. Hepimiz Kürdüz, hepimiz Türküz, hepimiz insanız. Giden orada bizim evladımız, bu da bizim evladımız" diye gözyaşı döktü.
Dün akşam Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin 5 ayrı noktaya roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği eş zamanlı saldırıda asker ve polis ailelerinin kaldığı Tekser Lojmanları'nda nöbet tutarken şehit düşen 4 yıllık polis memuru İbrahim Engin'in cenazesi uçakla Adana'ya getirildi.
ÖĞRETMEN OLARAK ATANAMAYINCA POLİS OLDU
3 çocuklu ailenin en büyük oğlu olan İbrahim Engin, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1 yıl kadar memleketi Diyarbakır'da vekil öğretmenlik yaptı. Adana'da uzun yıllar öğretmenlik yapan baba Mustafa Engin'in tayini Şanlıurfa'ya çıktı. Mustafa ve Ümran Engin çifti, Adana'dan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine taşınırken, oğulları İbrahim Engin de polis meslek yüksekokulu sınavlarına girip, polis oldu.
4 yıl önce ilk görev yeri Sakarya'da polislik mesleğine başlayan İbrahim Engin, çocukluk yıllarının geçtiği Adana'nın merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'nde bir apartman dairesi satın aldı. Geçen yıl kendisi gibi Diyarbakırlı olan Merve Engin ile evlenip, yuva kurdu.
GERİDE 2 AYLIK HAMİLE EŞ BIRAKTI
Şehit İbrahim Engin, geçen temmuz ayında Şırnak'a tayini çıkınca, eşini Diyarbakır'daki ailesinin yanına gönderdi. Şırnak'ta ev kiralayıp, eşyalarını taşıdıktan sonra eşini yanına almayı planlayan İbrahim Engin, izinli olduğu günlerde Diyarbakır'a eşinin yanına gitti.
2 ay önce baba olacağı müjdesini aldı. Dün akşam ise nöbet tuttuğu Tekser Lojmanları'nda PKK'lı teröristlerin attığı roketatar mermisinin isabet etmesi sonucu şehit düştü. Şehit İbrahim Engin'in, iki erkek kardeşinin de polis olduğu öğrenildi.
OTURAMADIĞI EVİ, TAZİYE YERİ OLDU
Şehit İbrahim Engin'in çok kısa süre yaşadığı merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'ndeki yeni evi, taziye yeri oldu. Şehidin Adana'da yaşayan akrabaları bu eve akın edip, gözyaşı döktü. Şehidin halası Nejla Dağtekin, yakınlarına sarılıp, gözyaşı dökerek, yeğenini kaybetmenin acısını yaşadı.
Nejla Dağtekin, "Buna layık değildi, hiç kimse layık değil. Hepimiz Kürdüz, hepimiz Türküz, hepimiz insanız. Giden orada bizim evladımız, bu da bizim evladımız. Çocuk kimseye kıyamadı, vurmadı. Keşke kaç senedir vursaydı. Bu dert nedir böyle? Devlete ne diyeceğim? Allah dirlik, düzen versin. 30 yaşındaki adama kıyılır mı? Keşke biz öleydik" diye ağladı.
Baba Mustafa ve anne Ümran Engin Şanlıurfa'dan, şehidin eşi Merve Engin ise Diyarbakır'dan Adana'ya gelerek cenazede buluştu.
"AŞKIM BENDE POLİS OLACAĞIM"
Şehidin tabutu, meslektaşlarının omzunda törenin yapılacağı alana getirildi. Burada, şehidin annesi İmran Engin, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi daha sonra tabutun üzerindeki fotoğrafı öptü.
Tören alanına gelen şehidin Konya'da görev yapan polis ağabeyi Hasan Engin ile Ankara'da görev yapan polis memuru Sait Engin kardeşlerinin tabutuna sarıldı. Sait Engin, kardeşi Hasan'ı, "Biz ağlamayacağız, ********leri sevindirmeyeceğiz bize kimseyi güldürmeyeceğiz" diyerek teskin etmeye çalıştı. Bu arada Hasan Engin, kardeşini fotoğrafını alıp uzun süre bağrına bastı. Ardından tabutun yanına gelen şehidin eşi Merve Engin de şehidin fotoğrafı alıp bağrına bastı. Eşinin kepini giyip selam duran şehit eşi, "Aşkım ben de polis olacağım. Sen şehit oldun ama onlar boş yere gitti" diyerek ağıt yaktı.

Şehit polis için Adana'da tören düzenlendi

sehit_polis_icin_adanada_toren_duzenlendi13515199500_h945350.jpg

Şırnak'ta, kent merkezine teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru İbrahim Engin için Adana'da tören düzenlendi

Şehit Engin'in cenazesi, Adana Asri Mezarlık morgundan alınarak Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.
Burada düzenlenen törene, şehidin 2 aylık hamile eşi Merve, annesi İmran, babası Mustafa Engin kardeşleri, yakın akrabaları ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Şehidin eşi ve yakınları törende gözyaşlarına hakim olamazken, şehidin bazı yakınları baygınlık geçirdi.
Şehidin hamile eşi Merve, eşinin şapkasını başına takarak, tabutuna sarılıp uzun süre gözyaşı döktü.
Şehidin tabutu önündeki resmini eline alan Merve, ''Ben de polis olacağım, aşkım. Beni polis yapacaksın değil mi? aşkım. Sen cennete gittin, onlar ölecek. Hepimiz polis olacağız. Kurban olayım ben ona. Ben de vatan uğruna şehit olacağım, aşkım'' diyerek ağıt yaktı.
Kılınan namazın ardından şehit Engin'in cenazesi askerlerin omzunda cenaze arabasına taşındı.
Törenin ardından şehit Engin'in cenazesi Kabasakal Mezarlığında gözyaşları içinde Toprağa verildi.
Diyarbakır nüfusuna kayıtlı İbrahim Engin'in 3 kardeşinin de polis memuru olduğu, Engin'in yaklaşık 4 ay önce Şırnak'a tayininin çıktığı öğrenildi.

Elektrik akımına kapılan asker şehit oldu

nobet_tuttugu_piyade_tufegi_ile_firar_etti13438107920_h909597.jpg

Ankara'da vatani görevini yapan Bingöl'ün Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı İlyas Avcil, elektrik akımına kapılarak şehit oldu.

Ankara'da vatani görevini yapan Bingöllü İlyas Avcil'in bu sabah saatlerinde görev yaptığı birliğinde elektrik akımına kapılarak şehit olduğu öğrenildi. Ankara'dan uçakla Elazığ'a getirileceği belirtilen şehit cenazesinin, buradan da kara yolu ile Bingöl'ün Genç ilçesine getirilmesi bekleniyor.
Acı haberi Avcil ailesine veren Genç Kaymakamı Muammer Köken ile Genç Jandarma Komutanı Binbaşı Naim Çetinkaya, sinir krizi geçiren aileyi teselli etmeye çalıştı.

Lice'de karakol üs bölgesine saldırı: 1 şehit

pkklilar_karakola_boyle_saldirdi13483088410_h927585.jpg

Lice ilçesindeki Duru Jandarma Karakolu Narlı üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolu Hani yol ayrımında bulunan Duru Jandarma Karakolu'nun Narlı üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini ve üs bölgesine sızma girişiminde bulunulduğunu söyledi.
Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmanın yaklaşık 2 saat sürdüğünü ifade eden Toprak, şunları kaydetti:
''Çatışma ile birlikte hemen bölgeye havadan ve karadan destek birlikleri intikal ettirildi. Çatışmada ilk belirlemelere göre 1 askerimiz şehit olurken, 6 askerimiz de yaralandı. Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır'daki hastanelere getirildi. Çatışmada, üs bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristlerden biri üs bölgesine yakın bölgede biri de biraz daha uzakta ölü olarak ele geçirildi. Ölen teröristlerin sayısında artış olabilir. Bölgede havadan ve karadan operasyonlar sürüyor.''

Şehit erin ismi üstgeçide verildi

sehit_erin_ismi_ustgecide_verildi13518635500_h947050.jpg

Giresun'un Tirebolu ilçesinde Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Devlet Hastanesi önündeki üstgeçide, 5 ay önce Hakkari'de şehit olan er Yaşar Doymuş'un ismi verildi.

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, yaptığı açıklamada, 5 Temmuz tarihinde toplanan Belediye Meclisi'nde, 18 Haziran tarihinde Hakkari'de teröristlerce şehit edilen Er Yaşar Doymuş'un isminin kentte yapılan bir üst geçide verilmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Takır, alınan karar doğrultusunda şehit Yaşar Doymuş'un adının Tirebolu Devlet Hastanesi önünde bulunan üst geçide verilmesinin uygun bulunduğunu kaydetti.
Başkan Takır, yapılan çalışmalar sonucu üst geçite 'Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş Üst Geçidi' yazılı tabelanın asıldığını sözlerine ekledi.

İzmir'e de şehit ateşi düştü

elazigda_sehit_olan_polislerimizin_kimlikleri13519973430_h947599.jpg

Elazığ'da trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Murat Koç'un İzmir'deki baba evine ateş düştü.

Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Şark görevini yapmak için İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden 4 yıl önce Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne tayin olan 27 yaşındaki Murat Koç, Sivrici ilçesi ayrımında yol kontrolü yaptığı sırada beton mikserinin çarpması sonucu olay yerinde meslektaşları Abdullatif Yavuz ve Taha Yasin Biçer ile şehit oldu. Kazada çekici sürücüsü Fethi Tümer ve beton mikseri sürücüsü Niyazi Çetin de hayatını kaybetti. Şehit olan Murat Koç'un İzmir'in Gültepe semti 2580 Sokak numara 32'deki baba ocağına ateş düştü.
6,5 yıl önce polis memuru olarak İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başlayan 27 yaşındaki Murat Koç'un babası Turgut Koç ile annesi Fındık Koç acı haber karşısında gözyaşına boğuldu. Şehit olan polis memurunun eşi Sibel Koç'un da polis olduğu ifade edildi. Aydın Polis Meslek Yüksekokulu'nda tanışan Koç çiftinin 3 yaşında Ata ve 1,5 yaşında Ela isminde iki çocuklarının olduğu, çiftin 4 yıl önce şark görevlerini yapmak için Elazığ'a tayin oldukları öğrenildi.

Kazada şehit olanlar memleketlerine uğurlandı

kazada_sehit_olanlar_memleketlerine_ugurlandi13520392990_h947780.jpg

Elazığ'daki trafik kontrol uygulaması yaptıkları sırada, beton mikserinin çarpması sonucu şehit olan 3 polis memurunun cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehit polisler için Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi Törene, şehit polislerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de katıldı.
Şehit polisler Abdullatif Yavuz (47), Murat Koç (27) ve Taha Yasin Biçer'in (24) cenazeleri Fırat Üniversitesi Hastanesi'ndeki otopsinin ardından ambulansla getirilerek burada katafalka konuldu. Burada önce şehitlerin öz geçmişleri okundu. İl Müftüsü Peyami Güngör, şehitler için dua etti. Güngör, şehitlere Allah katında ölü denmeyeceğini, ancak ateşin düştüğü yeri yaktığını söyledi. Dua edilirken acılarla ağıt yakan şehit yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.
Şehit polis memuru Abdullatif Yavuz Diyarbakır'ın Ergani ilçesine, şehit polis memuru Murat Koç İzmir'e, şehit polis memuru Taha Yasin Biçer ise Ağrı'nın Patnos ilçesine gönderildi.
Kazada şehit düşen polislerin arkalarında gözü yaşlı aileleri kaldı. 1992 yılında göreve başladığı öğrenilen Abdullatif Yavuz'un Haziran ayında Elazığ'a atandığı ve 16 yaşında bir kızı ve 9 yaşında bir oğlu olduğu öğrenildi.
Şehit polislerden Murat Koç'un 3 yaşında erkek ve bir yaşında kız babası olduğu kaydedildi. 2009 yılında Elazığ'a atanan Koç'un 6 yıllık polis memuru olduğu, eşinin de Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olduğu belirtildi. Bekar olan Taha Yasin Biçer'in de 4 yıllık polis olduğu kaydedildi.

Geri