Vatan Sana Canım Feda Tüm Gazi Yaralı Haberleri ve Olaylar

Konu sahibi son olarak 2631 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ağrı'da askeri araca hain tuzak: 28 yaralı!

agrida_askeri_araca_hain_tuzak_28_yarali13506211790_h941972.jpg

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 28 asker yaralandı

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesine bağlı Türkeli Köyü yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında doğalgaz boru hattına PKK'lı terörislerce daha önce döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1'i ağır olmak üzere 28 asker yaralandı. Patlamanın ardından boru hattında çıkan yangın doğal gazın kesilmesiyle söndürüldü.​

Patlama saat 22.30 sıralarında Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi Türkeli Köyü yakınlarında, doğalgaz boru hattına PKK'lı teröristlerce daha önce döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1'i ağır olmak üzere 28 asker yaralandı. Yaralı askerler olay yerine gelen ambulanslarla Eleşkirt Devlet Hastanesine kaldırılırken İran doğalgazını taşıyan boru hattında patlamanın ardından yagın çıktı. Yangın, yetkililerin hemen vanaları kapatarak gaz akışını kesmesi ile bir süre sonra söndü.​

Patlamada ağır yaralanan 1 asker Eleşkirt Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum'a 10'u da Ağrı Devlet Hastanesine sevk edildi. 17 askerin tedavilerinin ise Eleşkirt Devlet Hastanesinde ayakta yapıldığı öğrenildi.​

Güvenlik güçleri bölgede operasyonlarını sürdürüyor.

Patlamada yaralanan 28 askerin isimleri!

patlamada_yaralanan_28_askerin_isimleri13506275190_h942018.jpg

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yapılan saldırı sonucu yaşanan patlamada yaralanan 28 askerin isimleri şöyle

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde eski Kayak Tesisi'nin karşısında bulunan Doğalgaz Boru Hattı'nda saat 23.40 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada 1'i ağır 28 asker yaralandı. Patlamanın, terör örgütünün uzaktan kumandalı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırı sonucu yaşandığı belirtildi.

Patlamanın yaşandığı alan etrafında güvenlik çemberi oluşturulurken, yaralılar Eleşkirt ve Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Saldırı sonucu yaşanan patlamada yaralanan 28 askerin isimleri şöyle:

1.Arda Güllüdere (Teğmen)
2.mesut Kasırga
3.Emrah Koruyucu
4.Mehmet Öztürk (Astsubay)
5.Kerim Yalman
6.Ali Köse
7.İsmail Aslan
8.Erdal Meray
9.Necmettin Erdem
10.Ramazan Kabakçı
11.İbrahim özlü
12.H.Yaşar Helkeli
13.Murat Duran
14.Naim Duman
15.semih ZENGİN
16.Aykut Yıldız
17.Ahmet Uysal
18.Kadir Ulaş
19.Mehmet Gülmez
20.Sonat Asan
21.Ahmet Alkan
22.Ufuk Öz
23.Osman Güven (Asteğmen)
24.Can Ülker(astsubay)
25.Ömer Tekiner
26.Ahmet Bilgili
27.Ramazan Şahin
28.Ümit Kaymaz

Van Başkale'de askere mayınlı tuzak

3_ulke_turkiye_icin_dugmeye_basti13442366630_h911562.jpg

Van'ın Başkale ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. Patlamada yaralan 2 asker helikopterle Van'a sevk edildi.

Başkale'ye bağlı Yeşilbulak Karakol Komutanlığı'na giden zırhlı aracın Esenyamaç köyü yakınlarından geçişi sırasında, terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el yapımı mayın patlatıldı. Patlamanın etkisiyle hasar gören araçtaki 2 asker yaralandı. Yaralılar, helikopterle helikopterle Van'a sevk edildi.

Bölgede hava destekli operasyon başlatıldığı öğrenildi.

5 askerin yaralandığı çatışma böyle görüntülendi

5_askerin_yaralandigi_catismasinin_goruntuleri13501156580_h939640.jpg

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi ile Derecik Beldesi arasında bulunan Bağlar Köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda 5 askerin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerler tedaviye alınırken, çatışmaların Bağlar ile Zorgeçit mezrası arasında bulunan Kırmızı Tepe bölgesinde yoğunlaştığı ve burada da çok sayıda PKK'lının öldürüldüğü kaydedildi. Bölgedeki operasyonlar hava destekli olarak sürdürülüyor.
ASKERİ KONVOYA BOMBALI TUZAK

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi ile Derecik Beldesi arasında bulunan Bağlar Köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda 5 asker hafif şekilde yaralandı. Van'ın Başkale İlçesi'nde ise PKK'lılar tarafından yola döşenen bomba, askeri konvoyun geçişinden sonra patlatıldı. Patlamada ölen ve yaralanan olmadı.
ŞEMDİNLİ'DE 8 EKİM'DE YAŞANAN ÇATIŞMANIN GÖRÜNTÜLERİ

8 Ekim 2012 tarihinde Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik düzenlediği operasyonda sırasında çıkan çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı. Bölgede görevli bir asker tarafından çekildiği iddia edilen görüntülerde güvenlik güçleri terörislerin bulunduğu ormanlık bölgeyi ateş altına alıyor.

BAŞKALE'DE ASKERİ KONVOYA BOMBALI TUZAK

Van'ın Başkale İlçesi'nde PKK'lılar tarafından yola döşenen bomba, askeri konvoyun geçişinden sonra patlatıldı. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, yapılan incelemede aynı bölgede tuzaklanmış 2 ayrı patlayıcı düzeneği daha tespit edilerek imha edildi. Olay, dün saat 15.00 sıralarında İran sınırındaki Yavuzlar Köyü yakınlarında meydana geldi. Teröristler tarafından daha önce yola döşenen bomba, askeri araçların geçişinden sonra uzaktan kumandayla patladıldı. Patlamada ölen ve yaralana olmazken, yolda 1 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlama sonrası güvenlik güçleri bölgede arama tarama çalışması yaptı. Bu sırada aynı bölgeden 200 metre uzaklıkta piknik tüpü içersine tuzaklanmış patlamaya hazır 2 ayrı düzenek daha bulundu. Alınan güvenlik önlemleri sonrası bomba düzenekleri imha edildi. Bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

Başkale'de askeri konvoya bombalı tuzak

hakkariye_6_yeni_gecici_askeri_guvenlik_bolgesi13442633800_h911805.jpg

Van'ın Başkale İlçesi'nde PKK'lılar tarafından yola döşenen bomba, askeri konvoyun geçişinden sonra patlatıldı.

Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, yapılan incelemede aynı bölgede tuzaklanmış 2 ayrı patlayıcı düzeneği daha tespit edilerek imha edildi.
Olay, saat 15.00 sıralarında İran sınırındaki Yavuzlar Köyü yakınlarında meydana geldi. Teröristler tarafından daha önce yola döşenen bomba, askeri araçların geçişinden sonra uzaktan kumandayla patladıldı. Patlamada ölen ve yaralana olmazken, yolda 1 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlama sonrası güvenlik güçleri bölgede arama tarama çalışması yaptı. Bu sırada aynı bölgeden 200 metre uzaklıkta piknik tüpü içersine tuzaklanmış patlamaya hazır 2 ayrı düzenek daha bulundu. Alınan güvenlik önlemleri sonrası bomba düzenekleri imha edildi. Bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

Hakkari'de askeri konvoya hain tuzak

3_ulke_turkiye_icin_dugmeye_basti13442366630_h911562.jpg

Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında daha önce PKK'lılar tarafından yola döşenen mayın patlatıldı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Patlama, Hakkari- Van karayolunun 30'uncu kilometresindeki Rezan Köyü yakınlarında saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Askeri konvoyun geçişi sırasında daha önce PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamanın askeri konvoyun geçişinden birkaç saniye sonra olması faciayı önledi. Patlama nedeniyle Hakkari- Van karayolunda trafik tek şeritten sağlanıyor.
Bu arada Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün geceden beri hava hareketliliği yaşanıyor. Hakkari'deki Dağ ve Komando Tugayı ile Fatih Kışlası'nda kalkan Sikorsky tipi helikopterlerle Çukurca İlçesi Kuzey Irak sınırındaki Kazan Vadisi bölgesine yoğun bir şekilde asker ve mühimmat taşındığı öğrenildi.

Mayınlı tuzak tutmadı askeri araca saldırdılar

hakkarida_300_kilo_patlayici_ele_gecirildi13408057340_h896477.jpg

Iğdır'ın Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası'nda bulunan jandarma karakoluna erzak götüren askerlerin yoluna döşedikleri mayını patlatamayan PKK'lı teröristler, roketatarlı saldırı düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, saat 08.30 sularında Korhan Yaylası'nda bulunan birliğe zırhlı araçla erzak götüren askerler, yolun yeni kazıldığını fark etti. Dedektör köpeğinin yardımıyla yapılan çalışmada, PKK tarafından döşenen mayın tespit edildi.
Bölgeye gelen jammerın devreye girmesiyle patlayıcıyı infilak ettiremeyen PKK'lılar, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesi üzerine PKK'lılar Ağrı Dağı'nın meşelik alanlarına kaçtı.
Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede özel harekat timlerinin de katılımıyla operasyon başlatıldı.
Öte yandan teröristlerin tuzakladığı bombayı etkisiz hale getirmek üzere Ağrı'dan bomba imha uzmanının geldiği öğrenildi.

Adana'da polise silahlı saldırı

calinti_cip_bomba_panigi_yasatti13497697830_h937938.jpg

Adana'da, polis ekiplerine uzun namlulu silahla ateş açıldığı ve olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi Amirliği yakınında bekleyen Akrep isimli zırhlı araca ve polis ekiplerine yönelik olarak uzun namlulu silahla saldırı yapıldığı belirtildi.
Saldırı sonrası olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmada, aracın ön kaputuna, tekerine, bir eczanenin tabelasına ve cadde üzerinde bulunan elektrik trafosuna mermi isabet ettiği, bölgede kaleşnikof marka silaha ait 7.62 mm çapında 5 adet boş kovan bulunduğu bildirildi.
Açıklamada, silahlı saldırı olayını gerçekleştirmiş olabilecekleri veya gerçekleştirenleri barındırabilecekleri değerlendirilen toplam 8 adrese sabaha karşı operasyon düzenlendiği ve 3 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.
Zanlılarla birlikte 2 adet otomatik tüfek, 1 adet 14'lü tabir edilen tabanca, 1 adet tabancaya ait şarjör ile 13 adet 9 mm fişek ele geçirildiği kaydedildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünün belirtildiği açıklamada, ''Bölücü terör örgütü mensuplarının bu tür eylemlerinin önlenmesi ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar, demokratik hukuk kurallarından taviz verilmeksizin, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir. Vatandaşların ihbarları da titizlikle değerlendirilmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Askeri aracın geçişi sonrası patlama

askeri_arac_devrildi13481289020_h926719.jpg

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde askeri aracın geçişi sonrası patlama meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Alınan bilgiye göre, Kırıkhan ilçesine bağlı Çamsarı ile Kürtnasır köyleri arasındaki yolda askeri aracın geçişinin ardından patlama oldu.

Patlamanın yol kenarına döşenen el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili incelemenin devam ettiği bildirildi.

Polis aracına roketatarlı saldırı

muslu_acar_ailesinden_4_gundur_haber_yok_h880824.jpg

Bitlis'in Kireçtaşı Köyü yakınlarında devriye görevi yapan polis aracına PKK'lı teröristlerce roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda, polisler yara almadan kurtulurken, yolda geçen bir kişi hafif şekilde yaralandı.

Saldırı saat 21.00 sıralarında Bitlis-Diyarbakır Karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Polis aracının devriye görevi yaptığı sırada bir grup PKK'lı teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Araçta küçük maddi hasar meydana gelirken, polisler yara almadan kurtuldu. Polislerin anında karşılık verdiği saldırıda, yoldan geçen bir kişi ise kolundan hafif şekilde yaralandı.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yaralı vatandaşın Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtirken, kaçan PKK'lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve bir akar-yakıt istasyonundaki kantarda aracının yükünü tartan bir vatandaş ise çatışmanı ortasında kaldıklarını aracındana da şaraplen parçası isabet ettiğini söyledi. TIR sürücüsü saldırı sırasında bir şaraplen parçasının aracının yatak bölümüne isabet ittiğini buradan da ön camı kırarak dışarı çıktığını, aracın içerisinde olmadığı için yara almadan kurtulduğunu anlattı.

Komutan dayağı onu bu hale getirdi!

komutan_dayagi_onu_bu_hale_getirdi13512522520_h944571.jpg

Konya'nın Çumra İlçesi'nde oturan 20 yaşındaki Mustafa Can'ın hayatı, askerde kendini bilmez bir Uzman çavuş tarafından aldığı sopa darbesi sonucunda kabusa döndü.

Konya'nın Çumra İlçesi'nde oturan Veli Can, Jandarma Komanda Er oğlu Mustafa Can'ın, acemi birliğinde dayak yüzünden belinden rahatsızlandığı ve gerekli tedavinin zamanında yapılmadığı iddiasıyla Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı ve Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Konya'nın Çumra İlçesi'nde oturan 20 yaşındaki Mustafa Can, geçen mayıs ayında vatani görevini yerine getirmek için Manisa Kırkağaç Jandarma Komanda Er Eğitim Komutanlığı'nda er olarak askerlik görevine başladı.

Acemi eğitiminin bitmesine 1 ay kala, komutanı Uzman Çavuş M.Ö. tarafından sopayla dövüldüğünü iddia eden Mustafa Can, revirde 3 gün kaldığını ve basit bir tobbi müdahalenin ardından taburcu edildiğini iddia etti.
Ağustos ayında memleketine dağıtım iznine geldikten sonra hala belindeki ağrının devam etmesi üzerine Konya Askeri Hastane'ye gittiğini belirten Mustafa Can, ''Buradaki doktorlar beni usta birliğime gittiğimde, oradaki askeri hastanelerde tedavi olabileceğimi söyleyip geri gönderdi'' dedi.

Usta birliği için Kilis Elbey İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittiğini ifade eden Can, ''Buradaki komutanlarıma durumu anlattım. Hatay ve Gaziantep'deki askeri hastanelere gittim. Ama tanı koymayıp, beni gönderdiler. Ağrılarım şiddetli bir şekilde devam edince, komutanım beni tedavi olmam için memleketime izine gönderdi.

Ekim ayı başında yine Konya Askeri Hastane'ye gittim. Burada zincir kemiğinde birden fazla kırık ve disk kayması tanısı koydular. Tedavi olmam için Etimesgut Askeri Hastane'ye sevk edildi. Buradaki doktorlar birliğimden sevk edilmem gerektiğini belirtim, beni geri gönderdi. Tekrar Konya Askeri Hastane'ye gittim. Bu seferde Meram Tıp Fakültesi'ne sevk ettiler. Orada da aynı tanı kondu. Bir süre hastanede kaldım. İlaçlı tedavim devam ediyor ve 1 ay rapor aldım'' diye konuştu.
''FİDAN GİBİ GİTTİ, İKİ BÜKLÜM GELDİ''
Oğlunu vatanı koruması için askere gönderdiğini belirten Veli Can ise, şunları söyledi:
''Çocuğumun tedavisinin yaptırılmasını istiyorum. Çocuğum mağdur oldu. Kim suçluysa hakkında davacıyım. Çünkü fidan gibi gönderdiğim çocuğum iki büklüm geldi. Yetkililerin bu olayı takip etmesini istiyorum. Kim yaptıysa cezalandırılsın. Benim çocuğum mağdur olduysa, başka askerler mağdur olmasın. Oğlumu vatan için gönderdim iki büklüm geldi.''dedi.
BABASI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Veli Can, hem oğlunun tedavisi yapılmadığı hem de döven komutanı hakkında, başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı ve Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan da konu ile ilgili inceleme başlattıklarına dair cevap geldiğini belirtti.
Anne Zade Can da, ''Allah'a şükür fidan gibi büyüttüm oğlumu. Davulla zurnayla askere gönderdim. Ben oğlumu gündelik işe giderek büyüttüm. Ben oğlumun sağlığına kavuşmasını isterim'' diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Anıtkabir'deki törende asker bayıldı! VİDEO

anitkabirdeki_torende_asker_bayildi13515007220_h945203.jpg

Türkiye Cumhuriyeti'nin 89'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törende görevli askerlerden biri, baygınlık geçirerek yere yığıldı.
Asker, devlet erkanı Anıtkabir'deki mozoleye çelenk bırakmak için içeri girmeden hemen önce bayıldı. Baygınlığın aşırı yorgunluktan kaynaklandığı belirtildi.

Yetkililerin müdahalesiyle bayılan askere tıbbi müdahale yapıldı. Ardından bayılan asker törenalınından götürüldü.

Koreli öğretmenden Kore gazimize ziyaret

koreli_ogretmenden_kore_gazimize_ziyaret13515159850_h945309.jpg

Güney Koreli öğretmen, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kore Gazisi Mehmet Kara'yı ziyaret ederek, 'Ülkemin kurtuluşu adına size minnettarım.' diyerek teşekkür etti.

Antalya Manavgat'a Comenius Projesi kapsamında gelen Güney Koreli öğretmen Cha Ok Park, Side'de yaşayan 85 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Kara'yı ziyaret ederek, Türk askerinin 62 yıl önce ülkelerini işgalden kurtardığı için teşekkür ederek, minnettarlığını bildirdi.
Üniversite'yi Seul'de bitirdikten sonra yüksek lisans için Danimarka'ya gittiğini belirten Park, hayatında ilk defa kendi ülke toprakları için savaşan bir Türk Kore gazisiyle tanışmanın heyecanı içinde olduğunu söyledi.
Park, "Çok heyecanlıyım. Bu benim için en mutlu gün. Ülkemizi işgalden kurtarmaya gelen bir Türk Kore gazisiyle birlikteyim. Bundan güzel mutluluk olamaz. Güzel insan gazi Mehmet Kara'ya bir öğretmen olarak minnettarım. O bizim için canını ortaya koyarak savaştı. Bizim için savaşan şehit ve gazi olan tüm Türk askerine minnettarım." diye konuştu.
Kore Gazisi Mehmet Kara da 17 ay Kore'de kaldığını ve bugüne kadar kendisini 5 Koreli öğrencinin daha ziyaret ettiğini söyledi. Kara, Koreli öğrenci ve öğretmenlerin ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu anlattı. Gazi Mehmet Kara, ziyarete gelenlere, yaşadığı acı dolu hatıralarını anlattığını ve daha önce ziyaret eden 5 üniversite öğrencisinin tercüman yardımı ile konuşmaları göz yaşları içinde kayıt altına aldıklarını kaydetti.
Kara, "Koreli öğretmenin ziyareti beni mutlu etti. Tek isteğim, 62 yıl önce savaştığım yerleri yeniden görmek. Bu tür ziyaretler beni gururlandırıyor. Nasıl gururlandırmasın, birlikte aynı gemide Kore'ye gittiğim 178 arkadaşımdan 62'si şehit oldu. Bazıları da ağır yaralanarak sakat kaldı. " dedi.

Şırnak'ta bir uzman çavuş yaralandı

sirnakta_bir_uzman_cavus_yaralandi13515194550_h945345.jpg

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin kırsal kesiminde operasyona katılan bir uzman çavuş, daha önce teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu yaralandı.

Şırnak Cudi Dağı'nda ve Beytüşşebap kırsalında teröristlere yönelik operasyonlar devam ediyor. TSK, Cudi Dağı'nda 4 binden fazla komando askerle kırsal alana operasyon düzenledi.
Dün akşam Şırnak kent merkezinde bulunan polis noktalarına saldıran teröristlerin Cudi Dağı'na doğru kaçtıkları tespit edilmesiyle operasyonlar bu bölgede yoğunlaştı.
Operasyona katılan bir uzman çavuş, daha önce teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kağızman'da çatışma: 2 asker yaralı

sinirda_kacakcilarla_asker_arasinda_catisma13501551900_h939857.jpg

Kars'ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleri ile 30 kişilik terörist grup arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker yaralandı.

Edinilen ilk bilgilere göre, bugün saat 13.00 sıralarında Yankı Pınar köyü mevkisinde arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleri ile aralarında sözde Serhat bölge sorumlusunun da bulunduğu 30 kişilik terörist grup arasında çatışma çıktı. Sıcak çatışma halen devam ederken, çatışmada yaralananların olduğu belirtiliyor. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve askeri birlik sevk edildi.
2 ASKER YARALI
Kars'ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleri ile terörist grup arasında çıkan çatışmada 2 asker yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Yankıpınar köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleri, bir grup teröristle karşılaştı. Uzun zamandır bölgede izlenen gruba yapılan “teslim olun” çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Aralarında sözde Serhat bölge sorumlusunun da bulunduğu 30 kişilik terörist grup ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma devam ederken, çatışmada yaralanan 1 astsubay ve 1 uzman çavuş askeri helikopterle Kars Devlet Hastanesi ve Erzurum'a kaldırıldı.
Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve askeri birlik sevk edildiği bildirildi.

Çatışmada astsubayın omuz kemiği kırıldı

catismada_astsubayin_omuz_kemigi_kirildi13519693470_h947557.jpg

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında dün çıkan çatışma sırasında yaralanan astsubayın, teröristlere karşılık vermek üzere araçtan atlaması sonucu sağ omuz kemiğinin kırıldığı öğrenildi.

Dün Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında jandarma keşif unsurlarıyla terörist grup arasında çatışma çıktı. Olayda bir astsubay yaralanırken, astsubayın teröristler tarafından açılan ateş sonucu yaralandığına ilişkin basına yansıyan haberlerin doğru olmadığı bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü'nün yaptığı açıklamaya göre, söz konusu bölgede jandarma keşif unsurları terörist bir grupla karşılaştı. Terörist grubun ateş açması sonucu keşif unsurları süratle bu ateşe karşılık verdi.
Mevzi almak için araçtan atlayan astsubayın ters düşmesi sonucu sağ omuz kemiği kırıldı. Operasyon sürerken gece karalığından yararlanan teröristler kaçtı. Yaralı astsubay önce Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, oradan da GATA'ya getirildi.
Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Şemdinli'de patlama: Ağır yaralılar var!

bingolde_patlama_1_olu_1_yarali13474536600_h923663.jpg

Şemdinli'de polis aracı geçerken patlama meydana geldi. Patlama sonucu 3'ü ağır 13 sivilin yaralı olduğu belirtildi.

Yaralılar arasında çocuklar da var.

TSK PKK'yı yeni taktikle vuruyor!

tsk_pkkyi_yeni_taktikle_vuruyor13524480520_h949695.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle etkin mücadele için Son zamanlarda yeni bir konsept belirledi. İşte TSK'nın PKK'ya uyguladığı yeni taktik...
Bu çerçevede terörle mücadele amaçlı operasyonlarda kalabalık birlikler yerine, seri hareket edebilen ve az sayıda personel kullanılacak.

PKK'nın kış üslenmesinin önlenmesi amacıyla yapılan son sınır ötesi operasyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen son operasyon öncesi Ankara'dan 8 CASA uçağı ile Diyarbakır'a taşınan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 2 tabur asker helikopterlerle bölgeye intikal ettirildi.

Irak sınırında bekletilen özel eğitimli askerler operasyon emri ile helikopterlerle sınırın Irak tarafına indirildi. 'Uçar birlik' harekatıyla sınırın yaklaşık iki kilometre içine taşınan askerler, burada örgütün geçiş noktalarına ani baskınlar yaptı. Operasyonu tamamlayan bordo bereliler, helikopterlerle Türkiye'ye döndü.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerin planlayıp yürüteceği 'uçar birlik' harekatı yöntemiyle operasyonların, bundan sonra Irak'ın kuzeyinde sık sık tekrarlanacağı belirtildi.

'TSK YENİDEN YAPILANDIRILIYOR'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Çankırı'ya yaptığı ziyaret esnasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK ile mücadeleye karşı yeni taktiklerin geliştirdiğinin sinyali verildi. Güvenlik güçlerinin PKK ile mücadele içerisinde elde ettikleri tecrübelerle yöntemlerini tekrar tekrar gözden geçirdiğini dile getiren Gül, silahlı kuvvetlerin kendilerini terörle mücadele konusunda yeniden yapılandırdığını ifade etti.

BORDO BERELİLER KAVAKLI'YA YERLEŞTİ

TSK'ya bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı olan birlikler, son olarak 9 teröristin öldürüldüğü Kavaklı kampına girerek burayı kontrol altına aldı. Böylece İran kırsalından gelecek teröristlerin sızması engellenecek... Bu kış Kavaklı'dan çıkmayacak olan özel birlikler, PKK'nın buradaki hakimiyetinin önüne geçecek.

Oktay Yıldırım
Güneydoğu Gazisi Emekli Astsubay
ŞEMDİNLİ'Yİ BİLEN VAR MI?

Şemdinli'yi bileniniz var mı? Hiç gitmişliğiniz, Otuz iki virajları aşıp, Kaymakam çeşmenin soğuk suyunu hiç içmişliğiniz var mı? Her sabah uyandığınızda size merhaba diyen Efkâr tepeyi, Gomane tepeyi gezdiniz mi karış, karış?

Mayına basan aracın içinden, tam on dört metre uzağa fırlayan bir arkadaşınız oldu mu sizin? "Yenge vallahi az önce yanımda oturuyordu, şimdi dışarı çıktı" diye yalan söylediniz mi karısına? Dükkânına girip alışveriş yaptınız mı bir esnafın?

Gomane tepenin zirvesinden, içinde eşinizin, çocuğunuzun bulunduğu lojmana doğru yanarak gidip evinizin duvarında patlayan RPG-7'leri izlediniz mi siz?

Ama yine de bulunduğunuz görev yerini terk etmeden, acaba öldüler mi, yaralandılar mı, diye sabaha kadar hiçbir haber alamadan beklediniz mi?

"Ben bu insanlar rahat uyusun diye buradayım, ama neden benim aileme saldırıyorlar" diye düşündünüz mü hiç.

Evinizin roketlendiği mahalleden ve hatta roketin atıldığı, makineli tüfeğin yanı başında çalıştığı evin sakinlerinden, "vallahi biz bir şey görmedik" dediklerini duydunuz mu kulaklarınızla?

Her şeye rağmen deyip görevinize devam ettiniz mi? O patlamalardan dolayı yıllardır psikolojik tedavi gören bir çocuğunuz veya çocuğu bu yüzden tedavi gören bir tanıdığınız oldu mu? Hiç böyle bir baba'nın veya Anne'nin yüz ifadesini gördünüz mü?

Tabancanızı evinizde bırakıp " bir şey olursa, eve girmeye çalışırlarsa gerekeni yap, son iki mermiyi de kendinize ayır, ellerine sağ geçme" diyerek her defasında eşinizle helalleşip çıktınız mı evden, yada böyle bir tanıdığınız oldu mu?

Sürekli telsiz anonslarını dinlediği için, ilk kurduğu cümle " atışlar normal" olan bir çocuğunuz oldu mu sizin?

Lojman'ın emniyetini sağlayan silahlı nöbetçilerin yanında mı oynadı çocuklarınız ve uzaktan dahi gelse, her silah sesinde o çocukların evlere, mevzilere nasıl koşturduğunu, koşarken düşenlerin nasıl yerlerde sürüklendiğini, nasıl hıçkırarak ağladıklarını gördünüz mü hiç?

Bu gün yaşanan olayların, ilk olduğunu mu sanıyorsunuz?

Bunları yapmadı ve yaşamadıysanız eğer, orası hakkında bildiklerinizin hiç bir kıymeti yoktur efendiler. Affedersiniz bu kadar net konuşmak istemezdim ama ne yazık ki sabrım tükendi artık. Siz oturduğunuz ceylan derisi koltuklarda belki farkında değilsiniz, belki de umurunuzda değil ama orada görev yapan insanların öncelik sıralarında, ailelerinden önce vatanları geliyor, yeminleri geliyor. İşte bu yüzden mevzilerini terk edip ailelerinin yanına koşmuyorlar. Biz de onun için koşmadık zamanında görevimizi bırakarak. Yüreğimiz titreyerek bekledik ama görevimizin başında, dağda, hudutta bekledik efendiler, görevimiz bitene kadar bekledik.

Bu insanlar tüm bunlara vatanları için, üstüne el koyup yemin ettikleri bayrakları için katlanıyorlar, sizin başınızın üzerindeki, ama nasıl sağlandığını bile bilmediğiniz "egemenlik örtüsü"'nün bekası için katlanıyorlar.

Peki, onlar bu şartlar altında görev yaparken siz veya sizden öncekiler bu fedakârlıklara liyakat gösterebilmek için, geçmişte ne yaptınız, Şimdi ne yapıyorsunuz?

Anıtlaştırılan terörist mezarlarının hesabını mı soruyorsunuz?

O cenaze araçlarının görevlendirme emrinde kimlerin imzasının olduğunu mu araştırdınız?

Başbakana güç gösterisi yaparak "uçaklardan ve validen hoşlanmadık, ayrıca dağdakilerden vazgeçmeyiz" diyenlere mi hesap sordunuz yoksa?

Ya bütün kutsal değerlerimize söverek ayaklanan kalabalıklar, onlara devlet'in varlığını mı hissettirdiniz?

Baldırı çıplak peşmergelerden tutun da, Danimarkalısından, Hollandalısından, Rum'undan duyduğunuz her türlü hakaret ve aşağılamaya cevap mı verdiniz?

Roj TV muhabirlerinin nasıl olup ta olaylardan 3 dakika sonra canlı yayın yaptığını mı buldunuz? Bir el bombasının nasıl olup ta o kadar hasar meydana getirdiğini mi, Almanya ile yapılan telefon konuşmasını mı, o kalabalığın nasıl bir anda örgütlendiğini mi, araştırdınız?

Arabası parçalanarak yakıldıktan sonra, ********ce ve insafsızca dövülerek komaya sokulan uzman çavuşu mu, evi kurşunlanan polisi mi, okulunda tartaklanıp kovalanan asker çocuklarını mı, araştırdınız?

Bütün bu eylemleri kimin planladığını yada organizasyonu kimin veya kimlerin yaptığını mı, o gün halkı sürüsünü idare eden bir çoban maharetiyle kimlerin idare ettiğini mi araştırdınız?

Hayır, bunların hiçbirisini yapmadınız. Siz ne yaptınız peki?

Sizin farkında bile olmadığınız değerler için orada görev yapan bir astsubay ve bir uzman çavuş bulup, sonra bütün aydıncıklar, sağduyucular, mozaikçiler, üst kimliği, yan kimliği, alt kimliği olanlar ve hatta kimliksizler, sonra dalkavuklar, sendikacılar, susurluk paranoidleri, Soroscular, hülasa ne idüğü belirsiz, ne kadar adam varsa etrafınızda, bila istisna topunuz bir koro nizamında toplanıp, koroyu kimin yönettiğine bile bakmadan-ki ben bundan emin değilim- " Vurun Kahpeye" konseri verdiniz.

Yanlış şarkıyı çalıyordunuz ama çaldınız, sesler, akortlar, notalar hep bozuktu ama yinede çaldınız, orkestra şefi, "müzik" demişti nasılsa.

Şimdi yapılan araştırmalar neticesinde şu anda bile kuvvetle muhtemel olan sonuç çıkarsa ki bu sonuç, olayların altından terör örgütü ve onunla beraber bazı gizli servislerin çıkmasından doğacak sonuçtur, o vakit ne yapacaksınız?

Allanıp pullanıp önüne çıkarak tek, tek arzı endam ettiğiniz o basına (!) bu defa ne söyleyeceksiniz? Acaba yapacağınız hangi açıklama ile durumu kurtarmaya çalışacaksınız?

Bir açıklamanız var mı efendiler? Daha doğrusu bir "B" planınız var mı?

Ama bana sorarsanız, sizin kafalarınızı böyle şeylerle yormanıza gerek de yok zaten. Zira sizin adınıza orkestra şefi düşünür, besteler, önünüze koyar ve size de yine icra-i sanat etmek kalır ki bu, yani başkalarının bestelerini okumak zaten sizin en iyi yaptığınız şey değil midir? Ne demişler "gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım".

Yapın efendiler; vazifenizi yapın, hem de gözünüz kapalı yapın. Açarsanız gözünüzü belki Türk Bayrağına sarılı tabutları görürsünüz, ağlayan ailelerini, yetim çocuklarını görürsünüz de vicdanınız depreşir, vazifeniz yarım kalır. Sonra ne der Avrupalı, değil mi?

Hatta bakın ne diyeceğim, asın gitsin o astsubayla uzman çavuş'u, Şemdinli'yi, Yüksekova'yı, Hakkâri'yi de belediye başkanlarına teslim edin, seçilmiştir nihayet atanmış değil. Öyle Vali'ye filan da gerek yok canım, boşa zahmet. Tayin et, beğenmediler değiştir, ne lüzum var efendim. Bir belediye başkanı yeter de artar bile.

Siz de bu arada sanatsal sergiler açın, fotoğraf çekin, resim yapın, medeniyetleri buluşturun, dinlere diyalog kurdurun.

Değil mi ki ateş düştüğü yeri yakar. Ateş sizin yüreğinize mi düştü sanki? Bölen bölsün, satan satsın, Avşar'ı da ayırsınlar, Yörüğü de ayırsınlar, dadaşı da, sarışını da, esmeri de.

Şehirleri, köyleri, mahalleleri hatta ev ev ayırsınlar Türk Milletini, size ne gam efendiler. Siz fotoğraf çekmeye devam edin. Fakat unutmayın ki bir gün sizin de bir fotoğrafınızı çeken çıkar elbet. Ama o fotoğraf hangi salonlarda, nasıl teşhir edilir bilemem. Malum ya yaşlı tarih fotoğrafları çekilip, tozlu sayfalarında bir yerlere asılmış liderlerin, fotoğrafları ile doludur.

"VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN"

Oktay Yıldırım kimdir ?

Oktay Yıldırım, Astsubay rütbesiyle Orduya katılmış, Güneydoğu'da yıllarca çarpışmış yiğit ve kahraman bir Türk evladıdır. Kendisi de güneydoğu gazilerinden olan ve üsteğmen rütbesinde iken ordudan ayrılan Hakan Evrensel'in "Yer Eksi İki" adlı romanında anlattığı gerçek kahramanlardan biridir.

Görevi gereği yerinden ayrılmadan saatlerce buzlu suda kaldığından ayaklarından sakatlanmış ve zorunlu olarak malulen emekli edilmiştir.

Kendisiyle ilgili bilgiyi de Hakan Evrensel vermiştir; Oktay Yıldırım, övünmeyi ve yaptıklarını anlatmayı sevmeyen yüksek bir karaktere sahiptir.

Halen yürüme güçlüğü çekmektedir.

İntihar ettiği iddia edilen er toprağa verildi

sehit_polis_icin_toren_duzenlendi13553063410_h963632.jpg

Antalya'da vatani görevini yaparken, karakolda intihar ettiği iddia edilen Jandarma Er Bekir Yılmaz (23), memleketi Samsun'da toprağa verildi.

Samsun Askeri Hastanesi morgundan alınan Yılmaz'ın cenazesi, Canik ilçesi Hasköy Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada Yılmaz'ın annesi Zeynep Yılmaz ve ablası Meryem Gök, er Yılmaz'ın tabutu başında gözyaşı döktü. Duaların okunması ve helallik alınmasının ardından Yılmaz'ın cenazesi, Belediye Evleri Camisi'ne getirildi. Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz'ın cenazesi Kıranköy mezarlığında defnedildi.

Zeynep ve Ahmet Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan biri olan Jandarma Er Yılmaz, Antalya'nın Aksu ilçesindeki Yeşilkaraman Köyü Jandarma Karakolu'nda önceki gün akşam saatlerinde silah sesi duyulması üzerine olay yerine gelen askerler tarafından yerde hareketsiz yatarken bulunmuş, yapılan incelemede Yılmaz'ın MP5 silahıyla kafasına ateş ettiği ve hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri