Varoluşun Kısa Hikayesi

Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
Yani uzaylılar var mı?

Akıl sahipleri için bu yazıda derin bir dram vardır!

Uzaylı kardeşlerim seviliyosunuz!!!

Ltfn kişisel algılamayın

Yani uzaylılar var mı?

Akıl sahipleri için bu yazıda derin bir dram vardır!

Uzaylı kardeşlerim seviliyosunuz!!!

Ltfn kişisel algılamayın

Yapilan olasilik hesaplamalarina gore sadece bizim galaksimiz samanyolunda 100.000 civari yasam olabilirmis. Kim bilir belkide bu sayinin icinde binlerce zeki yasam türüde mevcuttur.

Bizim gunesimiz, devasa galaksimiz samanyolundaki onemsiz basit bir yildizdan baska birsey degildir. Galaksimiz ikiyüz milyar civari yildiza sahip ama o bile bu devasa evrende bir toz zerresi olmaktan öteye gidemiyor.

Evrende dortyuz milyara yakin galaksi oldugu dusunuluyor. Yani evren gercekten cok cok buyuk.

Bu koskoca evrende sadece dunya adli minik mavi bir gezegende hayat oldugunu dusunmek beynimizdeki mantik yurutmeden sorumlu bolgenin calismadigi anlamina gelir.

Yapilan olasilik hesaplamalarina gore sadece bizim galaksimiz samanyolunda 100.000 civari yasam olabilirmis. Kim bilir belkide bu sayinin icinde binlerce zeki yasam türüde mevcuttur.

Bizim gunesimiz, devasa galaksimiz samanyolundaki onemsiz basit bir yildizdan baska birsey degildir. Galaksimiz ikiyüz milyar civari yildiza sahip ama o bile bu devasa evrende bir toz zerresi olmaktan öteye gidemiyor.

Evrende dortyuz milyara yakin galaksi oldugu dusunuluyor. Yani evren gercekten cok cok buyuk.

Bu koskoca evrende sadece dunya adli minik mavi bir gezegende hayat oldugunu dusunmek beynimizdeki mantik yurutmeden sorumlu bolgenin calismadigi anlamina gelir.

Allah'ın hikmeti işte bunlar sen galaksinin büyüklüğü düşünerek tahmin edemezken o evreni yarattı şimdi gidip 2 rekat şükür namazı eda edeliö

allahın istediği olur hikayesi filan yok allah yarattı

blog-sitelerine-reklam-almak

aclk

Bildiğiniz gibi evrenimiz durağan değil, her saniye dahada hızlanarak genişliyor ve milyarlarca galaksi birbirinden uzaklaşıyor.

ilk cümleyi okuyup orda kaldım, yani ben bilmiyordum evrenin genişlediğini, bir de yazının başında bildiğiniz gibi yazınca gerisini okumak için gerekli donanıma sahip olmadığımı anladım.
Şimdi bi çay koyup içeyim ben

edit: ayrıca kısa hikaye diyip kocaman yazı paylaşılması da çok ayıp

Yazının tamamını okumadım ama arada gözüme çarpan bazı cümlelerden 3 aşağı 5 yukarı anlatılmak istenen anlaşılıyor..

O, Allah veya yaratıcı demeyip, "karanlık enerji" dediğiniz şey aslında nedir biliyor musun..??(!)

Lütfen İzle:

[YOUTUBE]iEmgh7qMZC4[/YOUTUBE]​

Mantığımızın almadığı konular bizi bozar. Mantık yürütmeye devam edelim. Evren sonsuza kadar genişleyecek mi ? Bilim Dünyası bu konuda iki olaslık üzerinde duruyor. 1. Evren yeterince genişleyip, hızını kaybettikten sonra tekrar içine çökecek, madde sıkışacak ve kocaman bir karadelik oluşacak. (Boyut olarak bir toplu iğne kafası kadar) 2. olarak ta (daha düşük bir olasılık olarak görülür) evren sonsuza dek parçalanıp, kaybokacak. İlk durumda Evren zaman ile sınırlı. İkinci durumda zamansızlık var. Bizim mantığımız kendi yaşam koşullarımız nedeniyle zamanla sınırlamaya odaklanmış. Sınırsız olan her şey bizim mantığımızın dışına çıkıyor.

Levent dostum, yukarda paylaştığım videodaki anlatılanlar (sonuna kadar izlediysen) sence mantıksız mı? Azıcık insafı olan -her ne kadar inanmasa(inançsızlık) bile- anlatılanlara hakvermez mi ?!

gençler daha ilkel çağdayız

Uzun gibi gözüken bir hikâye ama değil; aksine bir hayli kısa. Senaryo sağlam velhâsıl. Binaenaleyh sonlara yaklaşıyoruz. Final çok büyük olacak!

Geri