Varlık kuyruğunda bugün..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Anadolu’nun kadim çomarını daha tanımıyor Mezopotamyalı.. aferin la bi tenım mı hakketin.böyle ol hakkını kimseye yedirmeKafasına vura vura ogreteceksin sıra kültürünü. Bi gün PTT de siradayim, saatlerce beklemisim ayakta, kapanış saati yaklaşıyor sonra bayram tatiline girecek kurumlar. Bir tane Kürt kapının yakınlarinda bekliyor. Tam sıra bize gelmiş önümde iki üç kişi kalmış kürdo içeri girmeye çalışıyor. Dedim napıyorsun sen teyze? Kürtçe birşeyler söylüyor. Sıraya geç diye bağırdım o da bana kürtce birşeyler söyleyip bağırıyor. Ama nasıl kapıya atıyor kendini içeri girmek için. Millet baktı bu çingene lanet gelsin diyor uğraşmak istemiyor. Ulan dedim sen cingeneysen ben senden cingeneyim, ben girmicem seni de sokmayacagim buraya. Geçtim kapının önüne açtım kollarımı dedim gel gir. Hala böğürüyor hela vela velvela Kürtçe birşeyler diyor yine. Türkçe de öğrenmemis davar. Sokmadim inat ettim. Bağıra çağıra gitti sonra
Uzun lafın kısası medeni insana medenice konuşulur. Bunlar gibi Mezopotamya eserlerine anladığı dilden konuşacaksın
Yo comarlik değil. Anladığınız dilden konuşmak bu. Kürtçe konuşana kurtce cevap verince Kürt olmamak gibiAnadolu’nun kadim çomarını daha tanımıyor Mezopotamyalı.. aferin la bi tenım mı hakketin.böyle ol hakkını kimseye yedirme
O sıstoya göre Türkleri aşağlıyormuşum gibi bir hisse kapılmış.halbuki kuyrukta Kürt’te var herkes olabilir.tam bi film arası bu çocuk milletim neden bu halde diye sorgulamıyor araya Kürt nefretini empoze ediyorAnkara'nın en sevdiğim huyu sıra kültürü. adamlar var ya mis gibi. otobüs için bi sıraya giriyor gör. her yerde sıradalar. biri kaynak yaparsa hepsi dövüyor. harikalar ya.
Ayrıca @Hatem yine tüm ırkçılığını konuşturmuş.
gerçekten olacak iş değil.O sıstoya göre Türkleri aşağlıyormuşum gibi bir hisse kapılmış.halbuki kuyrukta Kürt’te var herkes olabilir.tam bi film arası bu çocuk milletim neden bu halde diye sorgulamıyor araya Kürt nefretini empoze ediyor
Ankarayi diyorum avucumun içi gibi bilirim. Hiç öyle sıra kültürü görmedimAnkara'nın en sevdiğim huyu sıra kültürü. adamlar var ya mis gibi. otobüs için bi sıraya giriyor gör. her yerde sıradalar. biri kaynak yaparsa hepsi dövüyor. harikalar ya.
Ayrıca @Hatem yine tüm ırkçılığını konuşturmuş.
O sıstoya göre Türkleri aşağlıyormuşum gibi bir hisse kapılmış.halbuki kuyrukta Kürt’te var herkes olabilir.tam bi film arası bu çocuk milletim neden bu halde diye sorgulamıyor araya Kürt nefretini empoze ediyor
Çoğdda z x deydi lo sen bursalıydın demi Balkan göçmeni normaldır.zaten Türkiye’de hakiki Türkler milliyetçilik adı altında faşizanlık yapmıyor.ne varda devşirmelerden geliyor gerçekten böyle özellikle dikkat ettim bunaOlm aşağıliyorsun zaten his falan değil. Ayrıca sen aşağıliyorsun diye değil, ben genel olarak Kürtleri sevmiyorum.
Akskkskaksk bursa ile uzaktan yakından alakam yok. Kürt işte yine mağdurÇoğdda z x deydi lo sen bursalıydın demi Balkan göçmeni normaldır.zaten Türkiye’de hakiki Türkler milliyetçilik adı altında faşizanlık yapmıyor.ne varda devşirmelerden geliyor gerçekten böyle özellikle dikkat ettim buna
Olm ben bozkırda gerçek Türklerin içinden geliyorum içanadolu insanıyla senin hiç bir alakan yok ne silüet olarak nede ırk benzerlik yok işte anla artık.yörükler,tatarlar avşarlar çok gördüm sen bu ülkenin ürünü değilsinAkskkskaksk bursa ile uzaktan yakından alakam yok. Kürt işte yine mağdur
Bu is malesef hic bir etnik kokene bakmazsizin bagimsiz birsekilde TURK toplumunun icine islemis. Biryerde birileri cikip o saygisizligi gosteriyor. System meselesi.
Az kalsin dicektim hatemimKürtlerle bir alıp veremedigim yok sezenim. Bunu sen de biliyorsun. Sadece bu adamın Anadolu insanını her fırsatta asagilayip sonra mağduru oynaması canımı sıkıyor. Akşama kadar Araplara karşı ırkçılık yapar, kendi ırkına laf söylensin fasistler diye ağlar, mağdur olur. Milliyete göre ırkçılık kafası bu. Bende hoşlanmam Anadolu insanından güney doğu insanindan ama işi irkciliga aşağılamaya vardirmam. Sadece bu adama özel anladığı dilden konuşuyoruzm. Kendi dilinden konuşulunca nasıl da kuyruğuna basılmışcasina bağırıyor