Varlığım Türk varlığına armağan olsun

Konu sahibi son olarak 3071 gün önce görüldü

İlkokula giderken istisnasız her sabah,yağmurlu havalarda okulun içinde okunan okula giriş andı :p

İyi dersler arkadaşlar - sağol ile biten replik

Bazen koro,bazen solo performans halinde bir öğrencinin söyleyip diğerlerinin tekrar ettiği okulların vazgeçilmezi,andımız :p

- okul yıllarımızdan kulaklarımızda kalan masumane ama derin anlamlar yüklü bir cümle

- okuldan sonra kimseciklerin görmeden duymadan hatırlamadığı öksüz yetim bir metnin sonu

- hep sözde kalan çünkü sadece söylememiz gerektiği için söylediğimiz yitik bir cümle

Daha yeni okula başlamış çocuklara, yani hayatı yeni tanımaya başlayan bireylere, milliyetçilik ideolojisi pompalamak için her sabah zorla söyletilen cümle.

istemeyen söylemek zorunda değil, benim söylemekten gocunmadığım cümle.

Küçük yaşta ırkçılığın başlama noktasından bir cümle.

tartışmalarda fikir ve argüman tükendiğinde "ne mutlu türküm diyene" ile devam eden cümlelerden biridir. söylemekten keyif alındığı kadar içselleştirme konusunda başarı gösterilmez ve çoğu durumda kuru bir sözün ötesine geçmez. ne hikmetse "vatan hainleri"(!) fiilen daha aktiftir geri kalanlara ise klavye ve birkaç slogan kalır.

Irkçılıkla ne alakası var, çözemedim? İstemiyorsanız söylemezsiniz. Başka ırklara hakaret yok, küfür yok.

Adı Türkiye olan bir ülkede Türklükle alakalı kurulan cümleleri ırkçılık olarak adlandıran insanların, ben kürdüm dil istiyorum, özerklik istiyorum, özgürlük istiyorum vs demeleri de ayrı bi ironik. asıl ırkçılık odur bence. her daim söylediğim, söylemeye devam edeceğim, söylerken gurur duyduğum cümle.

Almanyada, burda yani, bir almanin bana zorla ne mutlu almanim dedirtmek istemesini düsündüm de. Yapmazdim. Ama kendi ülkemde bunu derim, diyorum da. Karisik bi durum, iki taraf icinde hakli bi durum söz konusu bana göre.

ahaha buna da ırkçılık demişler :D ginsengle mi besleniyonuz lan siz?

Eğer '' Ne Mutlu Türk'üm '' demek '' Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun '' demek ırkçılıkla bir tutuluyorsa ki bunu diyen arkadaşlar olmuş o zaman köküne kadar,sonuna kadar,ölüme kadar EN BÜYÜK IRKÇIYIM!

Türkiye'nin geldiği son durum!

Ben-T%C3%BCrk%C3%BCm.jpg

Her zaman bunu söylemekten gurur duyarım ama Türk milletine baktığım zaman''Hangi millet''diye kendi kendime de çok sorarım.Benliğni kaybeden,birbirini sağ-sol,alevi-sünni diye yiyen,bir olmak yerine parçalanmayı seçen bir millet varlığını ne kadar devam ettirebilir ki?

O yüzden daha çok''Varlığım bu vatana armağan olsun''diyorum bugün.

Okulda ezberletilen şeylerden biri. Neden olsun ki? Varligim hiç bir ırk, millet, din e armağan olmasın.

Irkçılık, ırkını sevmek değil, ırkınla başka ırklara eziyet etmektir. Bakıyorum da Türklüğü öyle öfkeli bir biçimde sevdiğini anlatan yorumlar atılmış ki, konuyla uzaktan yakından alakası yok. Peygamber efendimiz zaten bu konuyla ilgili "Soyunu (ırkını, doğduğu şehri vb.) inkar eden bizden değildir" diyerek en güzel açıklamayı yapmış.

Ama bunun andımız ile alakası yok. Andımız, okula gelen Lazın, okula gelen Kürdün, okula gelen Alevinin, okula gelen Arabın, okula gelen Ermeninin veya daha saymadığım bir çok farklı ırktan öğrencinin "Türküm" demesini istiyor. Bir Laz veya Kürt, sırf bu sınırlar içerisinde yaşıyor diye Türk olduğunu mu söylemesi gerekiyor illa? İşte ırkçılık budur. Bu tür konuları değerlendirirken diğer ırkların neler hissedebileceğini de düşünün. Sorun andımızda değil. Sorun, bir çok farklı ırktan öğrencinin eğitim gördüğü okullarda and içtirmekte yatıyor.

Bir Lazın, Kürdün, Ermeninin, Arabın, Alevinin, Boşnağın (uzatabilirsiniz) okullarda andımızı okumamasını HEMEN TÜRK DÜŞMANLIĞI olarak nitelendirmeyin. Bu onların en doğal hakkı. Çünkü onlar Türk değil. En büyük düşmanlık, en büyük ırkçılık Türk olmayana Türk olduğunu söylettirmektir.

Bütün insanların ortak kullandığı değerlerde ve alanlarda herhangi bir ırk adını ön plana çıkarmak büyük bir hatadır.

Geri