Var olduğuna inandığınız mitolojik bir canlı var mı?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Mitoloji
Ejderha, deniz kızı,vampir vs. Daha önce yaşadığını ya da hala yaşadığını düşündüğünüz mitolojik bir canlı var mı?

Küçükken hurma çekirdeğinin vampir dişi olduğunu saniyordum ve iki tane sakliyordum.
Lakin su an inanmıyorum, hayir.

Birçok ülke mitolojisinde geçen ejderhalara ben de inanıyorum.
Kraken İskandinav mitlerinde çok geçse de olması muhtemeldi.

Birçok ülke mitolojisinde geçen ejderhalara ben de inanıyorum.
Kraken İskandinav mitlerinde çok geçse de olması muhtemeldi.

Bu zamana kadar hiç bir fosili bulunamadı fakat bütün ülkelere nam salmış bir kültüre sahip varlığın var olmaması yönündeki düşünceler de tuhaf biraz.Bir yerde izlemiştim, bazı bilim adamları ejderhaların boyutlar arasında yolculuk yapabildiğini,insanlar iyice hüküm sürmeye başlayınca dünyayı bırakıp başka bir boyuta geçtiğini öne sürüyor.Bu yüzden fosilleri bulunamıyor diyorlar da dünyadayken ölen hiç mi bir tanesi olmadı. İllaki arkeolojik bir bulgusu olurdu irili ufaklı. Neyse :T:

Fethiye Ölüdeniz'de küçük mavi adamlara ve deniz kızlarına inanırdım ilkokuldan önce, tırsardım hatta denize girerken inşallah adam değil deniz kızı çıkar derdim .pp

Ejderhaların kanatlı ifritler olduklarına dair şüphelerim var ama bilemeyiz tabi ..

periler olabilir, peri gördüğünü söyleyenler mevcut.

Vampirlere sarmıştım bir ara bayağı. Kazıklı Voyvoda ,Elizabeth Bathory gibi tarihi örnekler, onca şehir efsaneleri,hikayeler ister istemez 'acaba?' dedirtiyor fakat sardığım zamanlar kitaplardaki gibi ölümsüz olduklarını değil 500-600 yıl gibi uzun yaşadıklarını düşünüyordum bu yönde de iddaalar vardı.
Bir de şu yönde bir düşüncem vardı; Bana göre bu tarz varlıklar uzayda başka bir yerlerde yaşayan farklı türlerde uzaylılar ve arada dünyaya gelip gidiyorlar.Görenlerde o sıralar görüp ona göre ağızdan ağıza efsaneler gelişiyor vs. Ne bileyim bu kadar kültürlere işlemiş, tonla kitap,hikaye yazılmış bariz bir karaktere sahip varlıklar için direk aaa ne alaka tamamen hayal ürünü demek ne kadar sağlıklı? tartışılır.
Neyse uzatmayayım bence daha xd

Antik çağlardan beri uzaylıların dünyamızı ziyaret edip, uygarligimiza yön verdiklerine inanıyorum.

Yüce Zeus, ulu Poseidon falan umarım vardır. Ben onlara yürüyorum.

Geri