Van kedisini gözlerinin farklı olmasının nedeni nedir?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Van kedisini gözlerinin farklı olmasının nedeni nedir?
Mutasyon olduğunu ileri sürenler var ne derece doğru?

Okudum, arastirdim ve buldum :p

Goz rengi, ozellikle irisin rengi, melanin konsantrasyonu ve dagilimindan ileri geliyormus.
Kedilerde ve bazi insanlarda da melanin dagilimini duzenleyen 8-HTP pathway'indeki genlerde bulunan mutasyonlar boyle bir probleme neden olabiliyor. Bu hastaliga da "Heterochromia iridum" deniyor. (ingilizce adi bu en azindan :p)

Genetik bir hastaliktir, ve yavrulara aktarilir. (Autozomal dominant'tir)

Bu özellik sadece Van kedilerinde mi var :dusun:

Bu özellik sadece Van kedilerinde mi var :dusun:
Insanlarda da gozukuyor, kopeklerde de olusabiliyor. Eminim baska hayvanlarda da olusabilmektedir, belki oranlar farkli duzeydedir.

Hayvanlarda ozellikle de inbreed dedigimiz durumlarda, olma olasiligi daha fazla bildigim kadariyla

Insanlarda da gozukuyor, kopeklerde de olusabiliyor. Eminim baska hayvanlarda da olusabilmektedir, belki oranlar farkli duzeydedir.

Hayvanlarda ozellikle de inbreed dedigimiz durumlarda, olma olasiligi daha fazla bildigim kadariyla

Haberlerde bir kadında görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam iki ayrı göz rengini. Hayvanlarda ise Van kedisinden başka diğer türlerde rastlamadım

Haberlerde bir kadında görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam iki ayrı göz rengini. Hayvanlarda ise Van kedisinden başka diğer türlerde rastlamadım

Husky_pysk_89.jpg

Çok basit ki..
Çünkü Van kedileri çok çapkın kedilerdir..
Etraflarında ki tüm dişi kedileri tavlamışlardır kesin.
O yüzden bir kediyi bir kez tavlamak bile yetmez onlara ,
Onlarda dişi kediyi baştan tavlamak için ilkinde sağ gözleriyle göz attılarsa
ikincisinde sol gözleriyle göz atıyorlar ki dişi kedi farklı bir kedi kendisiyle ilgileniyor diye heyecana kapılabilsin.
Bu kadar basit :sevimli:

İnsanlarda da gözükebilen bir durum fakat Van kedileri gibi sürekliliği yok.
Son derece istisna.

Bende hastalık diye biliyordum yani normal değil bu durum..

allah öyle istedi..allah istemezse gözün renklenmez.

Geri