Vali, Kriz Nedeniyle Türkü Yasakladı
Karaman Valisi Ali Akan, Türk halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun söylediği "Yolun Sonu Görünüyor'' türküsünü, ekonomik kriz ortamında halkı karamsarlığa sürüklediği gerekçesiyle il genelinde yasakladı. Eroğlu'nun türküsü, halka açık yerlerde söylenemeyecek, kasetleri çalınamayacak. Türküyü dinlemeyi çok isteyenler, evine kapanıp dinleyecek.
Karaman'da Vali Ali Akan'ında katıldığı Polis Günü nedeniyle düzenlenen gecede program akışı sürerken Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Yiğit, sahneye çıktı ve sazların eşliğinde "Yolun Sonu Görünüyor'' türküsünü seslendirdi. Akan, Başsavcı Yiğit'in söylediği türküyü dikkatle dinledikten sonra, "Bu türkünün Karaman'da söylenmesini yasaklıyorum!'' diyerek davetlilerin şaşkınlığı sürerken yasaklama gerekçesini de açıkladı. "Yolun Sonu Görünüyor'' türküsünün yaşanan ekonomik kriz ortamında insanların ruh halini olumsuz yönde etkilediğini belirten Vali Akan, "Bu türkünün insanların psikolojisini bozabileceğini tahmin ederek, kanunların bana verdiği yetkiye dayanarak bir süre il sınırları içinde çalınıp söylenmesini yasakladım'' dedi.