Vajina nedir? Vajina ne demek?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Latincede kılıf anlamına gelir.
Akla ilk kadın cinsel organı gibi gelse de vücutta pek çok vajinal yapı vardır

Bkz: Vagina fibrosa digitorum pedis
Bkz: Vagina bulbi

Ve niceleri

Kadın cinsel yapısına daha özel bir isim verilmesi yerine kuru kuru yüzeysel bir vajina denmesi geçmiş zamanlarda da kadınların sosyolojik durumuyla ilgili ipucu da vermektedir.

Olum latincesini falan birakin simdi.

Türkçesini yazsam ban yerim ama latincesini yazınca serbes

Vajinanız zeval görmesin.

Evet, sevgili admine bu bilgilendirici konusundan ötürü teşekkür ediyoruz.

Peki sayın Pitre "penis nedir? penis ne demek" konusunu da bu bilgilendirici konunun peşine açacak mısınız?

Şimdiden çok teşekkür ettim.

Emeğe saygı genşler, beğenmeden geçmeyelim :/

Vulva ile sıklıkla karıştırılan, kadın üreme yapısına ait kanaldır.

Eskiden pek bilinmiyormuş zaten Anatomi, ilkel diseksiyonlar yapılıyormuş. Ayrıca dinsel inanışlar ve geleneğin baskısı nedeniyle ölülere gösterieln saygısızlık olarak görülüyormuş.

1700'lü yılların sonuna doğru gelişmeye başladı Anatomi.. İlk modern sayılabilecek diseksiyon ve tanımları taa
Andreas Vesalius yaptı. Şuan durağan bir bilim olsa da, birçok organ tam anlamıyla tanımlanmış durumda..

Vajina konusunda ilginç olan şu, histolojik yapısında plikalar var. Ancak bu doğum yapmamış kadınlarda görülebiliyor. Doğurduklarında yok oluyor. Bence insan olmanın bir doğası var.. Yani insanlar bazı şeyleri ayıp kabul etseler de, bilim açısından ayıp falan olmaz. Özellikle enfeksiyon riski ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı halk bilinçlendirilmelidir.

Buraları yıkılıyor benden bıkılıyor
Her gün peşime bıyıklı takılıyor
Ben seni seçtim tahminin doğru
Yasla başını hadi vajişime doğru

alfjaslflsag lan tamam çok iğrençti

Milletin içine Haydar Dümen kaçmış.

Penis, vajina, seks... Sonumuz hayrola .p

Cevap verirdim ama banlanmış, arkasından konuşmak gibi olmasın.

İki farklı embriyolojik kökenden gelişmesi sebebiyle hem iç hem dış kadın genital organıdır.

birazdaha bu konuyu okursam Dr olacagım :D

Geri