Uzmanlar Uyarmış "Evini Kiraya Verecek Mal Sahibi bulunamayacak"

Konu sahibi son olarak 805 gün önce görüldü
Uzmanlar Uyarmış "Evini Kiraya Verecek Mal Sahibi bulunamayacak"

Toplumda kiralara karşı bir tepki gelişince ve devlet kira artışlarını %25'lerle sınırlama kararını uzatınca rantiyeci/emlakçi/müteahhit lobi haber yaptırma ihtiyacı duymuş olmalı.

Eğer kira artışları sınırlanırsa ev sahipleri evlerini kiraya vermeyeceklermiş. Üstelik devlet mülk sahiplerini hiç korumuyormuş vır vır vır zır zır zır....

Asgari ücretin 8500, Emekli aylığının 7500 olduğu bir ülkede en dandik oturulabilir 2+1 evin kirası 5-7 bin, biraz daha derli toplu dairelerin kiraları 12-20 bin liralara tırmanmış, sahil bölgelerinde bırakın öğretmen aylığını, hakim, profesör maaşı ile kira ödemek imkansız hale gelmiş ve DEVLET en küçük bir müdahalede bulunamamış ve bu kısa boylu tipler DEVLEt kiracıları koruyor, diye feryad ediyor.

Acaba kanlarının da HELAL sayılmasını mı istiyorlar?

Bilirsiniz YAHUDİ ahlakı, hem adamı döver hem KURTARIN diye bağırırmış.

Zeyl:
1- YAPTIRIMI Olmayan kurallar işe yaramaz. Mutlaka %25 zamma yaptırım da tanımlanmalıdır.

2- BOŞ evi olanlara ya, vergi artırımı yapılmalı ya da geçici olarak ellerinden alınıp ÖZELLİKLE deprem mağdurlarına tahsis edilmelidir.

3- Seçimin yaklaşmasına rağmen hala hükumetin hiç bir refleks gösterememesini hayretle seyrediyorum. Ahmet hakan çakıcı

1683372083902.jpg

Bankadaki paraya çök.
Yastık altına çök.
Evine çök..

Böyle ben de ülke yönetirim ne var ki.

Enflasyonu dizginleme, hayat pahalılığını dizginleme sonra suçlu mal sahipleri mi olsun? Tabii ki aç gözlülüğe karşıyım. Çünkü ben de hem kiracı hem de mal sahibiyim. Ama evlerimden aldığım kira en azından benim asgari geçimime yetmeli.

Bununda önüne geçilmesinin tek yolu var. İlk giren kiracılara enflasyon oranının üstünde zam yaptırmayacaksın. 2 yıldan fazla olan kiracılar ile de adil fiyat anlaşmasını sağlayacaksın. Atıyorum adam 2 yıl önce eve girmiş verdiği kira 5000 TL. Ama iki 2 yılda bölgedeki evlerin kirası çıkmış 15000 TL'ye. Enflasyonu düşürünceye kadar ikisi arasında arabulucu atayacaksın 10-12000 TL arasında anlaşmasını sağlayacaksın.

Hem fiyatlar yavaş yavaş normale gelecek o süre zarfında da enflasyonu dizginleyeceksin. Ülkeyi yönetenler bu kadar basit bir çözümü göremeyecek kadar ......

Neyse küfür yok.

Yukardaki eve çök aşırıya kaçıyor kabul .eflasyonu kiracı çıkarmadi . Niye kiracı sizi korumak için eşşek gibi hayat boyu çalışsın . Enflasyondan sizi korumak için memur mu oldu kiracı

Yukardaki eve çök aşırıya kaçıyor kabul .eflasyonu kiracı çıkarmadi . Niye kiracı sizi korumak için eşşek gibi hayat boyu çalışsın . Enflasyondan sizi korumak için memur mu oldu kiracı
Kardeşim bende hem ev sahibi hem de kiracıyım. Aşırı uç fiyatlara karşıyım. Ama herkesin de bir masrafı ve yapması gerekenler var. Neden hep bir tarafın dediği olmak zorunda?

@WarrenBuffett, asgari ücretle çalışan birisi maaşından daha çok kiraya ucret isteniyorsa o ilçe ve ilde bulamiyorsa ne yapacak
Dünyanın hiçbir yerinde bir kere asgari ücretle geçinme diye bir derdi yoktur. Lakin istediği evi de farklı semtlerde bulabilir. Ona göre de yol ücreti vs. farkı konusunu konuşur.

hukumete ev sahibinin oyu onemli degilen anlasilan kiracidan oy gelsin yeter diyolar

Abicim mülkiyet hakkı yok mu. Helal kazanmışım, vergimi vermişim ister on ev alırım ister yirmi. Toplumun konut sorunu benim derdim mi. Alamazsın deseydin o zaman. Ben de dana alırdım.

kimin gucu kime yetiyosa durumu var su an
ev sahibi gucluyse %25ten fazla zam yapiyo kiraci gucluyse %25 zam yapiyo

Abicim mülkiyet hakkı yok mu. Helal kazanmışım, vergimi vermişim ister on ev alırım ister yirmi. Toplumun konut sorunu benim derdim mi. Alamazsın deseydin o zaman. Ben de dana alırdım.
Aslında konut problemi de yok. Konut fazlası var. Bunları kalkıp yabancılara satacaklarına kendi insanlarına makul fiyata kullandırıp kiralayabilirlerdi. Hem kiralar makul fiyata gelirdi, hem de çalışana destek sayesinde üretim dolayısıyla enflasyon düşerdi.

Ama hükümetin derdi malı koparmak olduğundan ülkeye ne faydası var? 0.

kimin gucu kime yetiyosa durumu var su an
ev sahibi gucluyse %25ten fazla zam yapiyo kiraci gucluyse %25 zam yapiyo
İşin b.kunu çıkaranlar var. Yok değil. Aç gözlü insanlar yüzünden bu haldeyiz. Ama bir iş yapıyorsan da hakkıyla yapacaksın. Bu enflasyon şartlarında % 25 zam da açıkçası t.şak geçmek olur ev sahibi ile. Yıllık % 100'den fazla enflasyon varken sen kimseye anlatamazsın "% 25 yapacan goççuuum" edebiyatını.

Barınma sorununu çözmeyen adam (pardon sorun yoktu zaten, barınma sorunu yaratan adam) koltukta oturmayacak. Oturtmayın. Ev sahibine cemkireme, 10 yaşına reno arabasına 800 bin isteyen adama kufredene kadar para politikası bilmeyen adamla uğraşın. Hadi gücünüz yetmiyor bari oy vermeyin.

Geri