Uzaya Gönderilen Şifreli Mesaj

Konu sahibi son olarak 3031 gün önce görüldü
Hisashi Hirabayashi ve meslektaşı, 1983'de radyo teleskobu kullanarak, yaklaşık 16 ışık yılı uzakta olan Altair isimli yıldıza mesaj gönderdiler. İnanılana göre mesaj, 1999 yılında Altair'e ulaştı. Mesaj ise solar sistemimizin karakteristik özelliklerini, gezegenimizin yerini, kimyasal elementleri, insan özelliklerini ve DNA'nın temel yapısını içeren 13 adet şifreli resmi (her biri 71x71 piksel) içeriyor. Mesaj ayrıca, ilkel yaşam formlarından memelilere dönüşme sürecini tasvir ederek biyolojik evrimi açıklamaya çalışıyor(denizden karaya doğru ilerleyen balık resmi).
uzaya-gonderilen-sifreli-mesaj,2,con.jpg

bunu kabul etmek evrim teorisine inanmaktır ve Allahı bilen bütün dinlere terstir

Mon[T]anA;494684' Alıntı:
bunu kabul etmek evrim teorisine inanmaktır ve Allahı bilen bütün dinlere terstir

:) Bilimsel bir olaydan bahsediyoruz dediğine bak. Neyse...

Sanırım 3-4 sene önce bu mesaja yanıt gelmişti. Okumuştum. Mesaj sinyal üzerinden Dna yapısıyla ilgiliydi. Okuduğum yazıya göre bu bizim yolladığımız mesajda insan dna'sından bahsediliyor. Cevap olarak sadece gelen tek şey insan dışı varlık dnası. Bilindiği gibi 2 sarmallı olan insan dna'sına karşılık gelen cevapta 3 sarmallı dna modeli var. insanlarınkine benze, ama farklı ve net çizgileri olan.

bilimsel bakalım bakalım ki Din sanki bilimle ilgili bişey olmadığını söyler gibisin o ayrı bir konu ayrıca bizim sinyal gönderdiğimiz yada gönderebileceğimiz eşy belirli bir gezegen olması gerekiyor rastgele gönderilmiş birşey değil sonuçta bu eğer senin sinyalin ki bu gönderilen sinyal yüzlerce senede gidecek uzaklıktadır öyle değilse kısa sürecek bir uzaklıkta olsa zaten yaşam formu aranırdı o sinyalin gittiği yerde yani mantığa aykırı olan bişey var burda daha aya gidilip gidilmediği bile tartışılırken :)Kuranda itinayla geçer sizlerin ulaşamayacağı alemler vardır bu sabit bir ayettir Dini ve Kuranı dinlemek gerekiyor bu konuda bilimsel araştırma sonuçta Allahın gücünün dışında olan bişey değil biliyorsun bu yüzden böyle diyorum

Mon[T]anA;497007' Alıntı:
bilimsel bakalım bakalım ki Din sanki bilimle ilgili bişey olmadığını söyler gibisin o ayrı bir konu ayrıca bizim sinyal gönderdiğimiz yada gönderebileceğimiz eşy belirli bir gezegen olması gerekiyor rastgele gönderilmiş birşey değil sonuçta bu eğer senin sinyalin ki bu gönderilen sinyal yüzlerce senede gidecek uzaklıktadır öyle değilse kısa sürecek bir uzaklıkta olsa zaten yaşam formu aranırdı o sinyalin gittiği yerde yani mantığa aykırı olan bişey var burda daah aya gidilip gidilmediği bile tartışılırken Kuranda itinayla geçer sizlerin ulaşamayacağı alemler vardır bu sabit bir ayettir Dini ve Kuranı dinlemek gerekiyor bu konuda bilimsel araştırma sonuçta Allahın gücünün dışında olan bieşy değil biliyorsun

Bak arkadaşım seni kırmak istemiyorum. Bir ateist olarak bana anlattıkların gerçekçi gelmiyor. Tartışmakta istemiyorum :) Sinyal (Mesaj) Uzaya yollanıyor. Yani belirli bir alıcıya değil. Uzay boşluğuna. Raslantı eseri cevap gelirmi diye ve geldi. Ayrıca aya gitti gitmedi konusunu artık unutun yahu :) Marsa meraklıyı gönderdik yetmiyormu :)

Allah hidayet versin herşeyin bütün sistemin bilimi biliyorsan o bilimsel hesapların öylesine olmasıı bu mantığı anlayamıyorum bilimi çok araştırıyorsan bilimi seviyorsan altın oranı araştır dünyanın en iyi matematikçisinin bulduğu oranlar da vinci mimar sinan hepsinin kullandığı bu ölçüyü araştır derim:) tekrardan Allah hidayet versin diyorum dilerim sonsuzluk tadını acıyla yaşamazsın:) daha tartışma yok........

Mon[T]anA;497132' Alıntı:
Allah hidayet versin herşeyin bütün sistemin bilimi biliyorsan o bilimsel hesapların öylesine olmasıı bu mantığı anlayamıyorum bilimi çok araştırıyorsan bilimi seviyorsan altın oranı araştır dünyanın en iyi matematikçisinin bulduğu oranlar da vinci mimar sinan hepsinin kullandığı bu ölçüyü araştır derim:) tekrardan Allah hidayet versin diyorum dilerim sonsuzluk tadını acıyla yaşamazsın:) daha tartışma yok........

Teşekkür ederim. Kusuruma bakma sadece bilimsel bir olay gerçekleştiğinde hemen işin içine allah'ın din'in katılmasını istemiyorum. Ayetlere ben gidip " bilim böyle diyor ama " yazmadığıma göre bu konuda da böyle olması gerekir. Ayrıca sağduyun için teşekkür ederim arkadaşım :) :cici:

önemli değil dostum herkesin kendi inancı saygı duyulması gerekir ama ben dinsel yönünde değilim olay şu benim için hereşyin sahibi Allahtır aklına gelebielcek ve ulaşamayacağın gaybın sahibide odur izin verildiği kadarı öğrenilir uzay hesapları astronomi gibi bir çok şeyin İslam ile açığa çıktığını bütün Avrupa iyi biliyor bunu bilim dedğimiz şeyin çok şeye hala cevabı bulunmamaktadır bunuda iyi bilirim

Mon[T]anA;497148' Alıntı:
önemli değil dostum herkesin kendi inancı saygı duyulması gerekir ama ben dinsel yönünde değilim olay şu benim için hereşyin sahibi Allahtır aklına gelebielcek ve ulaşamayacağın gaybın sahibide odur izin verildiği kadarı öğrenilir uzay hesapları astronomi gibi bir çok şeyin İslam ile açığa çıktığını bütün Avrupa iyi biliyor bunu bilim dedğimiz şeyin çok şeye hala cevabı bulunmamaktadır bunuda iyi bilirim

:) Konu oraya gelirse ben yazmam arkadaşım :) Tadında bırakalım sadece :)

cevap vermeni beklemiyordum zaten insanlar ölümlü hak bakidir:) izleyelim ve görelim:)

bir ateistle böyle sakin konuşacağımı sanmazdım ama iş seviye meselesi buna saygı duydum işte sağol dostum ......

Mon[T]anA;497158' Alıntı:
bir ateistle böyle sakin konuşacağımı sanmazdım ama iş seviye meselesi buna saygı duydum işte sağol dostum ......

Ya zaten benimde amacım seni ve senin dinini kötülemek değil ki... Bu çok saçma olurdu. Sonuçta insanların düşüncelerini kısıtlayamayız. Değiştirebilirmiyiz ? evet. Ama ne kadar doğru olur bilinmez. O yüzden Şahsım için konuşuyorum hiç kimseye dini ve düşüncesi yüzünden baskı yapmadım. Yapmam. Banada yapılmasını istemem :)

"Her koyun kendi bacağından asılır. "

böyle düşündüğün için saygımı koruyorum zaten inanmayıp kötü konuşanlara karşı dayanamam genelde.) hoş bir sohbet oldu selametle.......

Geri