Uzay Fotoğrafları..

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
İnsanoğlu geliştirdiği teleskopları ve uzay araçlarıyla beraber artık uzayın daha derin noktalarını gözlemleyebiliyor. Artık Dünya çevresinde birçok nokta oldukça rahat gözlemlenirken, daha önce gözlemlenmesi imkansız olan noktalar dahi bugün çok net şekilde fotoğraflanabiliyor.

d%25C3%25BCnya.jpg

Andromeda Galaksi:

galaksi.jpg

Güneş

g%25C3%25BCne%25C5%259F2.jpg

Astronotların Dünya’ya dönüşü:

g%25C3%25BCne%25C5%259F.jpg

Tam Ay:

moon.jpg

Horsehead Nebula:

nebula5-.jpg

nebula7.jpg

Rosetta Nebula:

nebula-2.jpg

Veil Nebula:

nebula-3.jpg

Westerlund 2:

nebula.jpg

Plüton:

pl%25C3%25BCton.jpg

Dünya

samanyolu.jpg

Jellyfish (Denizanası) Nebula:

uzay2.jpg

Supernova GK Persea:

uzay.jpg

Pillars of Creation:

uzay_foto%25C4%259Fraf.jpg

. kaynak .
6k4G99.png

Çocukken en büyük hayalim bi astronot olmakti:(
Nasıl severim nasıl izlediğim çoğu belgesel de genel de uzay temalidir.
Evren o kadar mükemmel ve bir o kadar korkunç.
Keşfedemedigimiz o kadar çok şey var ki ve biz bunların için de sadece birer yıldız tozuyuz :)))

Uzay, sınırsızlığı içinde barındırdığı varsayılan zaman mekan karışımıdır. Sınırsızlığı içinde barındırdığı iddiası ile dimağ zorlama konusunda rekor kırmış olup, var olmuş, var olan ve var olacak akıllara inen ilhamın kaynağı olarak değerlendirilebilir.

karadelikler çok manyak bişi ya

Hep merak etmişimdir bir nebulaya neden at kafası diye isim koyar ki sayın ve sevgili bilim insanları?

Uzay, sınırsızlığı içinde barındırdığı varsayılan zaman mekan karışımıdır. Sınırsızlığı içinde barındırdığı iddiası ile dimağ zorlama konusunda rekor kırmış olup, var olmuş, var olan ve var olacak akıllara inen ilhamın kaynağı olarak değerlendirilebilir.

Sizce başka nasıl değerlendirilir kendi fikirlerinizi de merak ettim: p

Sizce başka nasıl değerlendirilir kendi fikirlerinizi de merak ettim: p

Bilimin, teknolojinin çaresiz ve yetersiz kaldığı bir konuda fikir yürütmek ve yorum yapmak bir hayli zor aslında ama denilenlere paralel olarak, ben başka evrenlerin olduğu konusuna sıcak bakıyorum mesela. Şuan içinde bulunduğumuz evrenin sonsuzluğu tartışıladursun, bence daha bunu gibi bir sürü evren mevcut.

çok ilgi çekici ya insanı büyülüyor ne kadar devasa bir sistem

Çok gizemli ve bir o kadar büyüleyici bir dünya benim için :tatlı:

Yıldızlara çok meraklıyımdır. Hepsinin ismi cismi yönünü ezberletmişti babam sağolsun. Evimiz çatı katı 360 derece gökyüzünü görebiliyoruz. En son aralık ayında olan göktaşın yağmurunda 70 e yakın gördük rengarenk :) Nebula hastasıyım. Ayrıca samanyolunu görebilenler dünyanın en şanslı insanları bence :)

Çok güzel kareler bazıları italyan sanatçıların eserlerine benziyor

ucu bucağı yok ve bu kadar büyük bir evrende tek başımıza olduğumuzu düşünmüyorum :D

Geri