Uyuşukluk

• Kullanıcı Hakan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 77 gün önce görüldü
Sol elim serçe ve yüzük parmağımda 3 gündür sürmekte olan bir uyuşukluk var nedeni ne olabilir ? anlayan veya fikir sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Henüz doktora gitmeye fırsat yaratamadım eczacıya sordum B12 vitamininin bir nebze de olsa azaltabileceğini belirtti.

Ya zamanında bende de dudağım ve birkaç parmağımda olmuştu masa başı bir işte çalışıyorsan ya da öğrenciysen olurmuş.
Tıbbi açıdan doktor Karpal tünel sendromundan şüphe etmişti ama ben belirtiler tamamen tutmayınca peşini bırakmıştım.
Bir doktora görünün derim.

Ara sıra bende de oluyor bu durum, özellikle dirseğimi bir yere dayayınca. Bir de telefonu tutma şeklimden kaynaklı bir uyuşukluk yaşıyorum. Doktora gitmenizde fayda var, çünkü bazı sinirler kol boyuna uzanıyor, ve özellikle serçe ve yüzük parmağı gibi el parmaklarının bir kısmından sorumlu. Dirseğinizi bir yerlere dayamamaya özen gösterin bir de telefonla uğraşıyorsanız çok tutma şeklinize dikkat edin. Çünkü benim tutma şeklim tam olarak serçe ve yüzük parmağımın uyuşmasına sebep oluyor.

Ya zamanında bende de dudağım ve birkaç parmağımda olmuştu masa başı bir işte çalışıyorsan ya da öğrenciysen olurmuş.
Tıbbi açıdan doktor Karpal tünel sendromundan şüphe etmişti ama ben belirtiler tamamen tutmayınca peşini bırakmıştım.
Bir doktora görünün derim.

Teşekkür ederim ilginize en kısa sürede gideceğim. :hi:

Ara sıra bende de oluyor bu durum, özellikle dirseğimi bir yere dayayınca. Bir de telefonu tutma şeklimden kaynaklı bir uyuşukluk yaşıyorum. Doktora gitmenizde fayda var, çünkü bazı sinirler kol boyuna uzanıyor, ve özellikle serçe ve yüzük parmağı gibi el parmaklarının bir kısmından sorumlu. Dirseğinizi bir yerlere dayamamaya özen gösterin bir de telefonla uğraşıyorsanız çok tutma şeklinize dikkat edin. Çünkü benim tutma şeklim tam olarak serçe ve yüzük parmağımın uyuşmasına sebep oluyor.

Telefonu çok sık kullanan biri değilim bu sebeple ondan şüphelenmedim ama geçmeyince bir doktora görünmekte fayda var elbette. Teşekkürler değerli yorumunuz için. :hi:

Sinir sıkışmasından kaynakli olabilir. Uyusuklugun oldugu bolgeye 15-20 dakika soguk kompres yapin ve fazla zorlayici hareketlerden kacinin. Gecmis olsun. Prof. Dr. Mathiatus.p

Her parmağın uyuşması ayrı değerlendirilirmiş. En sağlıklı cevabı bir muayene sonrası alabilirsiniz.

Uyusukluk, hissizlik mi? Bunu hissettigin an o yerlere masaj yap ki kan dolasimini hizlandirasin/aktive edesin. Aklima ilk gelen bu oldu. Kesinlikle doktora gorun.

Hissizlik derken sadece uyuşma var hareket kabiliyetinde sorun yok, en kısa sürede görüneceğim.

Sinir sıkışmasından kaynakli olabilir. Uyusuklugun oldugu bolgeye 15-20 dakika soguk kompres yapin ve fazla zorlayici hareketlerden kacinin. Gecmis olsun. Prof. Dr. Mathiatus.p

Teşekkürler sayın prof.

Her parmağın uyuşması ayrı değerlendirilirmiş. En sağlıklı cevabı bir muayene sonrası alabilirsiniz.

Sağolasın Mesutum muayeneye gideceğim.

Uyuşikluk mu, uiy, ha de bakayum sen de mi bizdensun?

ben 26 yıldır, yer yer, her yerim, bazı yerlerim, sıklıkla, uyuşur karıncalanır elektriklenir filan, pişkolocikmiş, beni böyle iksmen gibi yataklara kablolara bağladılar 20 gün müşahede altında tuttular , sıkıldım, dedim ki ,

bana müşahede sana rast gelsin, senin de hatrın kalmasın, güzelsin anladık çok özelsin, sen kimseye benzemezsin...

made in livaneli-

bazılarının yaptığı işe eli aşina değildir yakışmazz
hani anlarsınn bu uyuşukluğuu öyle bişe işte .)

Geri