Uyumsuzlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
EW9MdG.jpg

Bilmeden yeşilliğine düşmüş bir damlayım ben.
Tüm dünyanın kalbinde her şeyin kaynağı sen.

Ten ırkçılığı ve akıl ırkçılığı bir insanın başına gelebilecek en büyük saplantılardan, takıntılardandır. Bugün "milliyetçilik" bayrağı altında dünyanın bütün çoğrafyalarında farklı biçimlerde bu canavar halen varolmakta ve varolacak.

Tanıdığım ne kadar milliyetçi bayrak taşıyan insan varsa istisnasız tümünü kazıdığımda altından korkunç bir cehil ve seviyesiz bir ırkçı çıktı, istisnasız tümü. Gerçek bir hayat deneyimlemek istiyorsanız bu militarize eden sakil ve dip seviye cemaatlerden uzak durmanızı tvsiye ediyorum. Çünki hiçbir ırk, din ve milli üstünlük iddiası, hiçbir ideolojik fikir, uğrunda ölüp öldürecek veriyi içinde taşımaz. İdealleri için ölmek sadece bir sınıfsal sömürü aracının farklı bayraklara sarılmış tabutlarını sahneye koyacağımız bir figürana indirger bizi.
Sizi "felsefe", "bilim" ve "din" ve "vatan" adı altında da motivasyonlarla bile bir "boşluk ve şehit" olarak varetmek arzusundaki, retoriğide sağlam büyük kürsülerden çığlık çığlığa bağıran sese dikkatli bakmanızı umarım.

Kendini tanı, insanı tanı, dünyayı tanı dostum çünki inan bu dünya da ki güzellik ve iyilik bu dünya da ki çirkin ve kötüden çok çok fazla.

Sevgili bidon kafalılar dini ve milli hassasiyetlerinize ek olarak bir de hani şu küçük dertleriniz, tasalarınız, dünyanın etrafınızda döndüğünü sanmanız birbirini gayet iyi tamamlamakta.
2AN66Z.jpg

Sevdiğimiz abilerden anarşist düşünür Stirner'in dediği gibi, “devlet, kendi şiddetine ‘hukuk’ adını verir, bireyin ise her şeyine ‘terör.'
Bu hususu kavramak cidden kapasite meselesi.

E3sqef.jpg

Ekim ayında da 36 kadın öldürüldü.

E8D86b.png

Sahi neydi mutluluk, belki de içinde onun olduğu her şeyi sevebiliyor olmak.

Hiçbir şey istediğim yok senden felek!
Ama yine de ucuz olsun ekmek
Ve pahalı olsun insan hayatı...
‘R.Hamzatov’

Ahmet Altan’ı erotik edebi yönü dışında politik olarak savunmam. Lakin kemalistleri evvelden kızdıran bir sözü varmış, sanırım bir kitabının içinde geçen bir cümle. Şöyle: “ben vatanı kiraz ağacının gölgesine ve kadın memesine satarım". Evet, bu sözü de savunabilirim.

Çünkü vatan bir pazarlama bölgesini ifade eder daima. Vatan uğruna ya ölürsün ya da satıp kurtulursun ondan. Lakin ne için sattığın önemli.

gboh6y.jpg

Eb1eOn.jpg

Levent Üzümcü'nün tiyatro oyununa Hopa Kaymakamlığı'ndan engel: Milli Eğitim'e bağlı bir orta okulun salonunda sahnelenmesine izin verilmedi.
Üzümcü, oyunu bir düğün salonunda sahneleyeceğini duyurdu.

Kendilerinden değilsen sanata bile tahammül edemiyorlar. Tiyatro oyununu yasaklamak nedir yahu.

Gündem geçtikçe bile sanat kalıcılığını hep taşır. Bugün Levent Üzümcü'nün suretinde yarın birgün başka bir sanatçinın hünerli ellerinde. Engelleyener gelir-gecer bir sanat kalıyor. Sanat hep kalıyor.

Ömrü boyunca yalnızlıktan bahseden canım Santre'nin cenaze merasiminden; yaşamakta/ölmekte fazla ironik, anlıyormusun?

LfsFJ6.jpeg

“Korkarım hiçbir şey gerçek değil.”
Sofinin dünyası kitabından , bu kitap bir dönem mutlaka birçoğumuzun okuduğu veya okumayı düşündüğü bir kitap . Bana göre kitaptan ötesi ..

yaşamak ve ölmek gerçekten ironik ama ya herşey aslında bir hiçbişeyse ?
Ya sen sadece sofi gibi Yazarın kaleminden çıkan bir düşünceysen ?

Son düzenleme:
Geri