Uyumsuzlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
TfWP3b.jpg

Rüşvetin İlk Belgesi
SÜMER OKUL GÜNLERİ tableti- VEYSEL DONBAZ
‘Sümer Okul Günleri’’ adını taşıyan tablette öğrencinin ailesi çocuklarının derslerinde başarılı olmasını istiyorlar. Bu amaçla öğretmeni, evlerine davet ediyorlar. Öğretmeni yedirip içiriyor, hatta türlü hediyeler de veriyorlar, başarısız öğrenci birden sınıfın en başarılı öğrencisi oluveriyor ve sınıfın başkanı yapılıyor…

Eski bir matem merasimi videosu. Yer İran, Türkce altyazılı.

Dogrusu hem makam, hem ezgi hem katılımcıların aynı oranda gösterdikleri koro harika. Doğu kültürünü İran üzerinden tanımlamak bence diğer kültürlere haksızlık sayılmaz.

"Zeynep misali, zalimin sarayını yık"
https://youtu.be/TitHp1A0UFM

Bu İsmail Saymaz cidden salak, geçen de ortadoğu uzmani diye tv'ye çıkarmislar. Halbuki bu bildiğin düz gerizekalı, ne uzmanlığı yav bidon kafa İsmail.

Oldum olası şu "demokrasi" kelimesinden hoşlanmadım arkadaş. Kendini bu kadar gösterip gösterip elletmeyen başka bir kavram yok. İlkel komünal yaşam dahil böyle bir kavramsal pratik yok. Olamaz da. Etmeyin şu kelamı. Gerçekten tav oluyorum.

EqDl2s.jpg

Bu kadını seviyorum.

Pippa Bacca, barış için gelinlikle dünyayı turlarken ülkeden geçeceği vakit, herkes onun başını kötü birşeyler geleceğini az-çok tahmin ediyordu. Nitekim çok geçmeden tecavüze uğrayıp, katledilmişti. Onu tanıyanlar: "o, tüm dünyayla evlenmek istedi. tüm kötülük ve şiddetle. ancak azizlere has bir delilikle..." diye tarif ediyorlardı.

https://youtu.be/hnROd-9JJDY

Bir şeyin eksiğini söylemek, söyleyen kişiyi ona düşman yapmaz! Bu ülke halkının bunu idrak ettiği gün kaderi değişmeye başlayacaktır bir anlamda.
Çünkü bu halk cumhuriyete, dine, devlete, kısaca bu ülkeye dair eksiklerini söylediğinde direkt düşman ilan ediyor seni.
Ülkece böyle bir problemi var bu halkın.

Çırak ustasının yanlışını görse dahi söyleyemez. Söylerse terslenir, azarlanır, hatta dayak yer. Alınacak çok yol var.
O yüzden daha çok viski içip kedi besleyin ve seksi olup sevişin.
Mevlana Celaleddin Rumi böyle öğütlemiş çünkü.

başlığı görmüştüm ama yorumları incelememiştim. çok iyi içerik, çok.

Geri