Uyumadan önce dua ediyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 1065 gün önce görüldü
Aklıma gelen her an ediyorum.Manevi huzur olurlar kendileri.

Uyanınca da ederim ben .

Evet.. Sabahım şükür ile başlar gecem şükür ile son bulur.
Yeğeninle dua etmesi başka tabi. ff

Duayı namazdan sonra ediyorum. Uyumadan önce dua etmem ama bayağı sure okurum alışkanlık olmuş.

Yirmili yaşlarıma kadar hergun.
Yorgunluktan gebersem bile yatakta doğrulur,duamı eder öyle uyurdum ve hepsi, istisnasiz hepsi kabul oldu. Olmayan daha iyisiyle oldu. Karşılıksız kaldı diyeceğim bir dua gelmiyor aklıma. Taa o zamanlarda varsa ömrümün ilerleyen yılları için ettiğim,büyük hedefli dualar kaldı henüz gerçekleşmeyen. Içimde onların da gerçek olacağına dair büyük bir inanç var. Özlediğim, ihmal ettiğim o kadar çok şey var ki. En büyüğü O'nunla ilgili olanlar.
Anımsadıkça gözlerim doluyor. Hickimse anlayamaz onla ilgili etkilesimimi, hislerimi.
Anlamasın da zaten.

ya bu adet gibi bir seydi bizim evde. kucukken annem kardeslerimi ve beni bir araya toplayip, ilk olarak butun sureleri okutuyordu. o bitince, herkes yatagina girip duasini ediyordu. iste bu sadece kucuklukte kalmadi, buyudukce devam ettik buna. yatagimin ustunde yoga pozisyonunda dik oturup, iki elimi acip uzun uzun dualar ederdim. hatta her gun uyumadan once genellikle ayni seylerdi dualarimda gecen. uzun uzun. yarim saat surdugu de oluyordu. artik basimi yastiga koyunca, yatagima dahi girince uykuya daliyom.

Her gün ayetel kürsi okurum. Sabah, gün içinde. Ama uyurken hayal kuruyorum ya ahansmshxbxnxm

çocukken bildiğim duaları okurdum
büyüdükçe duaları unuttum gitti

Geri