Uyuma Ey Müslüman

Konu sahibi son olarak 1683 gün önce görüldü
Uyuma ey müslüman uyuma uyan artık
Müslümanın derdiyle gam'ıyla boyan artık
Filistinde Musulda Kerkükte can pazarı
Zalimin kapısına ey ümmet dayan artık

Bilirim elbet yiğit kalkar düştüğü yerden
Şanlı mazim doğacak şahlanan yüreklerden
Bir bütün olmalıyız asrı saadet gibi
Nasıl uyur bu millet alem bizi beklerken

Kan ağlarken yürekler can düşerken toprağa
Ümmetin çiçekleri döndü kanlı yaprağa
İçimde hüseyinin zeynebin feryatları
Dayanamaz yüreğim yeni kerbelalara

Dualarda birleşsin buluşsun tüm yürekler
Gönlün feryatlarına amin diyor melekler
İlahi rıza için göz yaşı dökenleri
Zafer inananların tüm ümmet bizi bekler

Şadan Yenişafak

vay nesine uyumasın?
Musulda Kerkükte can pazarı
Zalimin kapısına ey ümmet dayan artık
sanki zulmeden müslüman değil!
burakın abicim artık şu posta gazetesi emekli amca şiirlerini.

Üstelik zulmeden asli müslüman! Asimile olmuşlar da onlara müslüman değil diyorlar!!!

Üstelik zulmeden asli müslüman! Asimile olmuşlar da onlara müslüman değil diyorlar!!!

Asli Müslüman derken !!!
Bize asimile derken ?!!

Buyrun tartışalım bu başlık altında, öğretin bana şu asli Müslümanlığı ?

Asli Müslüman derken !!!
Bize asimile derken ?!!

Buyrun tartışalım bu başlık altında, öğretin bana şu asli Müslümanlığı ?

Beni Kurayza gazvasını araştır, Kılıçtan geçirilen şamanist türkleri araştır, İslamiyetin kılıçla nasıl yayıldığını araştır. Şeriat nedir ve neye yarar? bunu da araştır, Selefi nedir, kimlerdir ve ne yaparlar ve amaçları nelerdir? Bunları araştır. Tartışmak istemiyorum...

Beni Kurayza gazvasını araştır, Kılıçtan geçirilen şamanist türkleri araştır, İslamiyetin kılıçla nasıl yayıldığını araştır. Şeriat nedir ve neye yarar? bunu da araştır, Selefi nedir, kimlerdir ve ne yaparlar ve amaçları nelerdir? Bunları araştır. Tartışmak istemiyorum...

Bu yazdıklarının hepsini ( Şaman Türkler'in kılıçtan geçmesi hariç ) biliyorum .. Ortaya bir laf atıyorsun içi bomboş .. Dolduralım dediğimde de " tartışmak istemiyorum " diyorsun ..
Selefiler hiç bir zaman asl-i Müslüman olmamışlardır .. İtikatları bozuktur ..

Bu yazdıklarının hepsini ( Şaman Türkler'in kılıçtan geçmesi hariç ) biliyorum .. Ortaya bir laf atıyorsun içi bomboş .. Dolduralım dediğimde de " tartışmak istemiyorum " diyorsun ..
Selefiler hiç bir zaman asl-i Müslüman olmamışlardır .. İtikatları bozuktur ..

Beni kurayza yahudilerinin teslim olmalarına rağmen 13 yaşından büyük erkeklerinin kafasının vurulduğunu ve kadınlarıyla çocuklarının Şam'daki köle pazarında satıldığını biliyorsun varsayayım mı? Biliyormuşmuş. Hadi savun bunu bakalım.

Beni kurayza yahudilerinin teslim olmalarına rağmen 13 yaşından büyük erkeklerinin kafasının vurulduğunu ve kadınlarıyla çocuklarının Şam'daki köle pazarında satıldığını biliyorsun varsayayım mı? Biliyormuşmuş. Hadi savun bunu bakalım.

Hay hay en sevdiğim konulardan biridir ve şevkle savunurum ..
Empati yaparken olayların bir yerinden başlayarak yapamazsın en başından başlayacaksın ..
Beni Kureyza Yahudileri neden öldürüldü peki ?

Medine'de 3 yahudi kabilesi vardı ki bunlar en güçlü kabilelerdi ..
Beni Kaynuka - Beni Nadir ve Beni Kureyza ..

Efendimiz bu üç kabileyle de ayrı ayrı barış ve ticaret anlaşmaları yapmıştır .. Lakin bu kabilelerden Kaynuka ve Nadroğulları zamanla anlaşmaları bozmuşlardır .. Bunun üzerine her iki kabile mensupları da Medine'den sürülmüşlerdir ..

Üçüncü ve son kabile olan Kureyzalılar'da Hendek savaşı sırasında İslam ordusuna ihanet edip anlaşmayı bozmuşlardır .. Kureyşlilerle gizlice ittifak kurmuşlar ama Hendek savaşını kaybeden Mekke ordusu geri çekilince güvendikleri dağlara kar yağmıştır ..

Efendimiz onlar hakkında hüküm vermesi için Müslümanlar arasından istediklerini seçebileceklerini buyurmuştur .. Onlarda yine kendi kabilelerinin büyüklerinden olan Sad Bin Muaz'ın hakem olmasını istemişlerdir ..

Hazret-i Sad da hükmünü açıklamıştır:

"Benim hükmüm odur ki, akil ve baliğ olan bütün erkeklerin boynu vurulsun! Kadınları, çocukları esir alınsın, malları da Müslümanlar arasında taksim edilsin!"

Bu kesin hüküm karşısında, Yahudiler donup kaldılar. Çünkü, kendi kitaplarında, azgınlık yapanlara verilecek ceza aynen böyleydi:

"Şehrin birine harb etmek için vardığında, onları sulha davet et. Bunu kabul edip, kapılarını açarlarsa, içindekilerin hepsi, sana haraç versinler ve hizmet etsinler. Şayet, harb etmeye karar verirlerse, onları muhasara et. Allah Tealanın ihsanı ile, onlara galip geldiğin zaman, erkeklerinin hepsini kılıçtan geçir. Kadınlarını, çocuklarını ve mallarını ganimet olarak al!.."

Sonuç olarak o yahudilere kendi kitaplarında olan hüküm yine kendi insanlarından biri tarafından verilmiştir .. VE KESİNLİKLE HAK ETMİŞLERDİR ..

Hay hay en sevdiğim konulardan biridir ve şevkle savunurum ..
Empati yaparken olayların bir yerinden başlayarak yapamazsın en başından başlayacaksın ..
Beni Kureyza Yahudileri neden öldürüldü peki ?

Medine'de 3 yahudi kabilesi vardı ki bunlar en güçlü kabilelerdi ..
Beni Kaynuka - Beni Nadir ve Beni Kureyza ..

Efendimiz bu üç kabileyle de ayrı ayrı barış ve ticaret anlaşmaları yapmıştır .. Lakin bu kabilelerden Kaynuka ve Nadroğulları zamanla anlaşmaları bozmuşlardır .. Bunun üzerine her iki kabile mensupları da Medine'den sürülmüşlerdir ..

Üçüncü ve son kabile olan Kureyzalılar'da Hendek savaşı sırasında İslam ordusuna ihanet edip anlaşmayı bozmuşlardır .. Kureyşlilerle gizlice ittifak kurmuşlar ama Hendek savaşını kaybeden Mekke ordusu geri çekilince güvendikleri dağlara kar yağmıştır ..

Efendimiz onlar hakkında hüküm vermesi için Müslümanlar arasından istediklerini seçebileceklerini buyurmuştur .. Onlarda yine kendi kabilelerinin büyüklerinden olan Sad Bin Muaz'ın hakem olmasını istemişlerdir ..

Hazret-i Sad da hükmünü açıklamıştır:

"Benim hükmüm odur ki, akil ve baliğ olan bütün erkeklerin boynu vurulsun! Kadınları, çocukları esir alınsın, malları da Müslümanlar arasında taksim edilsin!"

Bu kesin hüküm karşısında, Yahudiler donup kaldılar. Çünkü, kendi kitaplarında, azgınlık yapanlara verilecek ceza aynen böyleydi:

"Şehrin birine harb etmek için vardığında, onları sulha davet et. Bunu kabul edip, kapılarını açarlarsa, içindekilerin hepsi, sana haraç versinler ve hizmet etsinler. Şayet, harb etmeye karar verirlerse, onları muhasara et. Allah Tealanın ihsanı ile, onlara galip geldiğin zaman, erkeklerinin hepsini kılıçtan geçir. Kadınlarını, çocuklarını ve mallarını ganimet olarak al!.."

Sonuç olarak o yahudilere kendi kitaplarında olan hüküm yine kendi insanlarından biri tarafından verilmiştir .. VE KESİNLİKLE HAK ETMİŞLERDİR ..

Bu barbarlığı savunabiliyorsan, senin mantığına göre yola çıkacak olursak, IŞİD haklıdır ve ordaki şii türkmenler HAK ediyor. Çelişkilerine bak :) Şiiler Amerikan işgaline destek vermişti...

Ne kadar gülünç ve zorlama bir mantık içindesin ..

Ortadoğu'da yaşanan barbarlık mezheplerle ilgilidir .. Bense peygamber efendimiz zamanında kendini savunan ve var olma mücadelesi veren gerçek müminlerin cihadını örnek vermişim ..
Senin gibi tipler için zaten Müslüman ne yaparsa suçludur ..
Yahudiler arkadan saldırmışlar, hainlik etmişler felan önemli değil demi :)
Üstelik de onlar hakkında ki hüküm yine onların Kitabından verildiği halde ..
Kafan o kadar süper çalışıyor ki Efendimiz Medine'ye geldiği andan itibaren istese defalarca kez kılıçtan geçirebileceği yahudileri ancak onların azgınlıkları sonucu sürmüş ya da öldürmüştür ki eğer Müslümanların derdi yahudi katliamı olsaydı Nadiroğulları ve Kaynukaoğullarının gitmesine izin vermezdi .. Zaten bunların gitmesine izin verildiği için bir süre sonra bunlar Hayber civarında başa bela olmuşlar ve sonunda Hayberde de yenilgiye uğratılmışlardır ..

IŞİD gibi itikatı bozuk ve sunnilikle alakası olmayan selefileri haybeye ehli sünnete yamamaya çalışmayın .. Önce ehl-i sünnetin ne olduğunu öğrenin ..

sene olmuş 2014 hala gökten indiğine inanılan bir kitabın emri diye kafa kesen var.hadi onu bırak o arab bedevisini susuzluktan sıcaktan beyni lahmacun olmuş diye mazur görelim.size nooluyor anlamıyorum.

Geri