Uyku stiliniz ilişkiniz hakkında ipucu veriyor

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kadınlar Kulübü Arşiv
Konu sahibi son olarak 899 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eşiyle sarılarak uyuyanlar veya uyurken dokunmayı tercih edenler, arada mesafe bırakarak uyuyanlara göre daha mutlu

Eşinizle sarılarak mı uyuyorsunuz yoksa uyurken aranıza mesafe mi koyuyorsunuz? İşte bu sorunun yanıtı, ilişkiniz hakkında ipucu veriyor.
Edinburgh Uluslararası Bilim Festivali'nde açıklanan araştırma sonucuna göre, eşi ile yatakta arasında 2,5 santimden daha kısa bir mesafe olanlar, yatağın her iki ucunda ayrı ayrı yatanlara göre daha mutlu bir ilişki yaşıyor.
Hertfordshire Üniversitesi'nde, 1000 kişi ile yapılan anket çalışmasında, insanların uyku alışkanlıklarının ilişkileri ile bağlantısı incelendi.

Dokunmak mutlu ediyor

Yatakta aralarında 75 santimden fazla uzaklık olan çiftlerin sadece yüzde 66'sı aralarındaki bağdan memnunken, aralarında 2,5 santimden daha kısa mesafe olan, yani kucak kucağa uyumayı tercih eden çiftlerin yüzde 86'sı ilişkilerinde mutlu. Öte yandan dokunmak da çiftlerin mutluluklarında rol oynuyor.

14041951440.84062100.jpg

Gece boyunca birbirlerine dokunmadan uyuyanların sadece yüzde 68'i mutluyken, uyku esnasında birbirine dokunmaktan kaçınmayan çiftlerin yüzde 94'ü mutlu bir ilişki yaşıyor.

Ne çok yakın ne de çok uzak

Araştırmaya göre çiftlerin sadece yüzde 12'si birbirlerine 2,5 santimden yakın mesafede dururken, çiftlerin yalnızca yüzde 2'si 75 santimden daha uzak yatıyor. Bu durumda çoğunluk, bu iki ölçünün ortasını tercih ediyor. Ne çok yakın ne de çok uzak..

14041951650.89060800.jpg

Şu araştırmaları yapanlar hakkaten ağır işsiz.

esim mesim yok denemedim hic
evlenince mutlaka gelip yazacagim hangi stil oldugumu :D

Kuru kalabalık..

Elimde metre aradaki boşluğu filan da ölçerim evlenince.
Ne bir milim ileri ne bir milim geri,ilişkimiz zedelenmesin :T:

Feng shui uzmanına git Aşram, onlar senin için her bir şeyi hesaplar..:T:

Üzerine çıkarak uyuduğumda, yok boğuluyorum, yok sıkılıyorum, can mı dayanır buna diyecek güçsüz, çelimsiz bir şey istemiyorum!1!!

Ben yastığa sarılıp yorganı bacak arama alarak gtüm açıkta kalacak şekilde uyuyorum. Çok mutluyum.

Ben popomu dönüp uyurum arkamdan sarılması pek güzel olabilir:D

Eşiyle sarılarak uyuyanlar veya uyurken dokunmayı tercih edenler, arada mesafe bırakarak uyuyanlara göre daha mutlu.

Yemin et .p

Adamlara bak be yatak odasına girip ölçüm bile yapmışlar.
Umarım ölçüm yaparken yanlışlıkla başka şeyleri de ölçmemişlerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri