Uydurulmuş Dinin İleri Gelenleri

Konu sahibi son olarak 82 gün önce görüldü
1.İmam Gazali
2.İmam Rabbani
3.Muhiddini Arabi

Bunların altına yüzlerce tasavvuf ve tarikatın sözde alimlerini ilave edebilirsiniz.

Nizamiye Medreselerinde hocalık da yapan
İmam Gazali; gördüklerinize, duyduklarınıza, dokunduklarınıza,
tattıklarınıza inanmayacaksınız,
bunlar yanıltıcı olabilir, gerçek bilgi, vahiy ve şeyhin kalbine gelen ilhamdır,
şeyhiniz ne derse gerçek bilgi budur, buna tabi olacaksınız yazmıştır meşhur eseri
ihya'i Ulumi’ddin kitabına.

Buda İmam Rabbaniden;
“Tarikat edeplerine ait işlerin devamı sırasında Yüce Allah’ın zahir ismi şerifine
bir zuhur yeri olma şerefine eriştim. Hem de tam manasıyla.
Hem de her şeyden ayrı bir anlam da erdim.
O kadar ki Allah’ü Teâlâ’nın tek-tek bütün eşyaya tecelli ettiğini gördüm.
Allah’ü Ekber, tek- tek Allah’ın eşyaya tecelli ettiğini gördüm.
Özellikle kadınların kisvesinde, hatta ayrı-ayrı her uzuvlarına tecellisini gördüm.
Bu kadınlar zümresine o kadar ram oldu ki, anlatamam.”
diye sapıkça düşüncelerini mektubat adlı kitabının birinci cildine ciddi ciddi yazmıştır.

Muhiddin Arabi ise tam bir fecaat,
Der ki: Bizim gibi keşfi açık velilerin ilmi araştırmalar yapmasına gerek yoktur,
biz bir bilginin doğruluğunu direk peygambere sorarız, teyyit alırız,
o tamam derse, bizim için ilim adamlarının araştırmasının bi kıymeti olmaz
ifadelerini kullanmış kitaplarında

Bizlere büyük alim diye yutturulan bu insanların aslında
İslam coğrafyalarınadaki kan, gözyaşı ve tecavüzlerinde,
geri kalmışlığında parmağı ve vebali olan insanların ta kendileridir.

Biz bunları anlamadıkça gücün, emperyalizmin zulüm ve zilletiden
kurtulmamızın imkanı yoktur.
-ala'turka-

Uydurulmamis din yeter! tabi inaniyorsaniz ...
Yanlız bütün kan gözyaşı ni sadece onlara ithaf edilmesi çokda doğru değil
Dinler arası bir savaşın tam da ortasinda olduğumuz bir dünyada yaşıyoruz uydurulmuş olsada olmasada böyle bir gerçek var
Dip not: bagdadidinin öldürülmüş olması haberi mutlu etti

Dinin olmadığı bir dünya hayal edin. Haçlı Seferleri'nin, Hintler ile Pakistanlıların ayrılmalarının, İsrail-Filistin savaşlarının, Sırp-Hırvat müslüman katliamlarının, "İsa katilleri" yakıştırmasıyla Yahudilere yapılan eziyetin, Kuzey İrlanda sorunlarının, namus cinayetlerinin olmadığı bir dünya hayal edin. Antik heykelleri yıkıp yok edecek bir Taliban'ın olmadığını, kafirlerin halk içinde kafalarının kesilmediğini, kadınların vücutlarının birkaç santimetresini gösterdikleri için kırbaçlanmadığını hayal edin.

Tanrı Yanılgısı, Richard Dawkins

Pompei tam öyle bir yerdi.

İnsanlar her zaman savaşacak bir neden bulurlar. Din olmasa ideoloji, ideoloji olmasa ırk, ırk olmasa siyahlık beyazlık. Bunlar sadece bahanedir. İnsanoglu kan dökmek için hep bir bahane bulmuştur.

Medeniyetin temeli din. Din olmasa hala mağara adamıydık.

1.İmam Gazali
2.İmam Rabbani
3.Muhiddini Arabi

Bunların altına yüzlerce tasavvuf ve tarikatın sözde alimlerini ilave edebilirsiniz.

Nizamiye Medreselerinde hocalık da yapan
İmam Gazali; gördüklerinize, duyduklarınıza, dokunduklarınıza,
tattıklarınıza inanmayacaksınız,
bunlar yanıltıcı olabilir, gerçek bilgi, vahiy ve şeyhin kalbine gelen ilhamdır,
şeyhiniz ne derse gerçek bilgi budur, buna tabi olacaksınız yazmıştır meşhur eseri
ihya'i Ulumi’ddin kitabına.

Buda İmam Rabbaniden;
“Tarikat edeplerine ait işlerin devamı sırasında Yüce Allah’ın zahir ismi şerifine
bir zuhur yeri olma şerefine eriştim. Hem de tam manasıyla.
Hem de her şeyden ayrı bir anlam da erdim.
O kadar ki Allah’ü Teâlâ’nın tek-tek bütün eşyaya tecelli ettiğini gördüm.
Allah’ü Ekber, tek- tek Allah’ın eşyaya tecelli ettiğini gördüm.
Özellikle kadınların kisvesinde, hatta ayrı-ayrı her uzuvlarına tecellisini gördüm.
Bu kadınlar zümresine o kadar ram oldu ki, anlatamam.”
diye sapıkça düşüncelerini mektubat adlı kitabının birinci cildine ciddi ciddi yazmıştır.

Muhiddin Arabi ise tam bir fecaat,
Der ki: Bizim gibi keşfi açık velilerin ilmi araştırmalar yapmasına gerek yoktur,
biz bir bilginin doğruluğunu direk peygambere sorarız, teyyit alırız,
o tamam derse, bizim için ilim adamlarının araştırmasının bi kıymeti olmaz
ifadelerini kullanmış kitaplarında

Bizlere büyük alim diye yutturulan bu insanların aslında
İslam coğrafyalarınadaki kan, gözyaşı ve tecavüzlerinde,
geri kalmışlığında parmağı ve vebali olan insanların ta kendileridir.

Biz bunları anlamadıkça gücün, emperyalizmin zulüm ve zilletiden
kurtulmamızın imkanı yoktur.
-ala'turka-

İthamda bulunmuşsun, kaynak belirtmemişsin.

Yalniz Alaturka din degil "gercek" Islami anlatmaya calisiyor.s
Hep yanlis anlionuz ponçiği.s

Biliyorum kabullenmesi çok zor fakat inançlarda; daha doğrusu iman etmenin şartı şu ki; aklı bir kenara bırakmalı (bir adı vardı unuttum, kıyam falan diye devam eden) Sorun tam olarakta bu aslında. Olaya mantık açısından baktığınız-baktığımız için anlamsız, kofti, heybeden söylenmiş şeyler geliyor. Konuya tam vakıf değilim, söyleyeceklerim bu kadar. Bu arada ateist gacılar ekleyebilir.

Ülkenin %99,42'sinin inancı, sohbet ve dalga konusu edildiği için, 4 dakika sonra banlanacaksınız.
Ayyaşlar!

camilere giriş paralı olsun kim gerçek müslüman ortaya çıkar...... var mısınız.....
Gerçek müslüman paradan kıyafetten sakaldan anlaşılmaz. Kalbinden anlaşılır. Orasını da bir kendisi, bir de Allah görür. Sen zaten bedavayken de gitmiyorsun anlaşılan.

bana dayatılanı yapmadım
ona göre yaşamadım

f4Xxn4.jpg

Diğerleri ile birlikte İbni Arabi de büyük bir alim, büyüklüğünden ötürü "Şeyh-ül Ekber" diye anılır. Fakat bugün, tefsirine Yahudi söylemlerinin karıştığı iddia ediliyor, yeterince karışık bir aklı iyice bulandırabileceği için okumamakta fayda var.

İmam rabbaninin geometri ilmini hiçe sayıyor
Buyurun

266 mektup
"Onların akla dayanan, düzgün ilmlerinden biri geometri dir ki, ne dünyâ se’âdetine, ne de ebedî kurtuluşa fâidesi yokdur. Bir üçgenin, üç iç açısının toplamı, iki dik açıya müsâvîdir(eşittir) demek ve bunu isbâtlamak, insanlığa ne kazandırır."

Milyonlarca Müslümanın peşinden gittiği ve Evliya saydığı
büyük İslam alimi! İmam Rabbani geometri ilmini
hiçe sayıyor.
Gözlerime inanamadım, evdeki mektubat açtım baktım,
noktasına virgülüne aynısını gördüm.

Geri