Utopik dondurma (cunku diyetlik).p

Konu sahibi son olarak 2099 gün önce görüldü
Bu tarifi mutfagin onunden gecerken bile kilo alan samimi bunyelere ithaf ediyorum .p

VMgP1n.jpg

Tatli tatli dondurmami yiyim ama oyle hemen gobisim cikmasin diyenler toplasin .p

7-8 tane cilegi dondurun. Sonra cok degil sadece az biraz buzu cozulene kadar bekletin. Rondodan gecirin. Uzerine damak tadiniza gore 2-3 yemek kasigi bal ve yaklasik yarim limon suyu ve bir fiske de tuz atip tekrar rondolayin. En son 4-5 yemek kasigi yogurdu ekleyip iyice karistirin. Bir iki damla vanilya aromasi da eklerseniz tadindan yenmez.p
Sonra karisimi uygun bi kaseye bosaltip dondurucuya atin.
Isin puf noktasi burdan sonrasi; dondurmanizi 2-3 saat araliklarla dondurucudan cikarip guzelce karistirin. Bu karistirma islemini ne kadar cok yaparsaniz o kadar guzel dondurmaniz olur.
Afiyet olsun xd

Püf noktalı süper bir tarif olmuş, karıştırma olayını falan ilk defa duydum.
Denemeli bunu.

Yapmak yazmaktan daha kolaydi xd
Hele yemesi en kolayiydi.p
Mumkun olsa bi kasik tatmana izin verirdim:u3:

Deme öyle pis boğazım ben, canım çok çekiyor. :mks:
Deneyeceğim ama en kısa zamanda. ;d

Almi sütle denemiştim bir ara, çok koyduğum için sıvı oldu ama oldu yani oluyor. :p

Almi sütle denemiştim bir ara, çok koyduğum için sıvı oldu ama oldu yani oluyor. :p

Ya şa sın:cvcv:
Gitmeden yapalım annikle de yiyelim biz bundan :p

Hayallerim yıkıldı yoğurdu bırak dondurmaya koymayı olduğu kaba dokunamam bile ben :p meyveli yoğurt koyarız danino :p

Mathiii çokzel tarif olmuş sütle falan yapamaz mıyoz canısı bunu:hppy:

Sivi kremayla yapabilirsin ama o zaman pek diyetlik olmaz xd

Soz konusu dondurma olunca ben de pislesiyorum:D
Afiyet olsun simdiden:u4:

Bardak buyur canisim qanqim xd

Hayallerim yıkıldı yoğurdu bırak dondurmaya koymayı olduğu kaba dokunamam bile ben :p meyveli yoğurt koyarız danino :p

Mathiii çokzel tarif olmuş sütle falan yapamaz mıyoz canısı bunu:hppy:

Yogurt kabina dokunamamak bak bu da ilginc fobilerden birisi :)

Almisu sen ilginc kizsin ya :)

:u2:
Yogurt kabina dokunamamak bak bu da ilginc fobilerden birisi :)

Almisu sen ilginc kizsin ya :)

Peynir ayran yoğurt, bunlara dokunursam o eli 300 kez yıkar bir süre de elimden geldiğince diğer elimi kullanırım, kokularına katlanamam, eskiden olduğu masaya oturmazdım şimdi benim tarafımda olmaması yetiyor :)
Almisu tam bir belaydı küçükken, şimdi de bela :p

:u2:

Peynir ayran yoğurt, bunlara dokunursam o eli 300 kez yıkar bir süre de elimden geldiğince diğer elimi kullanırım, kokularına katlanamam, eskiden olduğu masaya oturmazdım şimdi benim tarafımda olmaması yetiyor :)
Almisu tam bir belaydı küçükken, şimdi de bela :p

Kahvaltida peynir yememistin bana cok garip gelmisti.

Ben de peynirsiz kahvalti yapamiyorum. Yavan geliyor.

Mathii gece gece yapılır mı bu yahu... demicem çünkü tam şuan dondurmalı irmik helvası yiyom paylaşayım mı ben de xd

Vanilya yerine çilek şurubu da kullanılabilir. Bu da benden bir öneri olsun.

Geri