Utangaç olduğun konular nelerdir?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Utangaç olduğun konular nelerdir?

Eskiden utangaç biriydim, şimdi çok değiştim..

Mantigim öne gecerse,tabularim yoktur.
Her seyi konusur,tartisir,analiz edebilirim.Hisetmiyorum cünki.

Olay hissiyata dokunursa,cekinebilirim.
Galiba.Bilmiyorum.

Birçok konuda
Aşk, dostluk vs pek çok var aslında.
birinden bir şey isterken çekinirim mesela.

Utangaç değil de “İnsanlara yük olmayalım şimdi” hissi yoğundur bende. Bu da bazen “utangaçlık” olarak yöneltiliyor bana. Ama aynı şey değil.

Farzı misal ; Evlenirken düğün arabasını babamın Opel Astrası yapıp Damatlık üzerimde çiçekçide arabayı süsletirken utangaçlıktan “lüks arabası olandan arabasını rica” etmemezlik yapmadım ya da utandığım için arabayı süslemesi için arkadaşımdan ricada bulunamadım değil. Tam tersi utanmadığım için ben bana gücümce yaptım.

Asıl en utangaç olan benim. Benimle kimse yarışamaz. Asla birinden borç isteyemem mesela. Bu en zorlandığım konu.

Utanmaz, arlanmaz, haylaz biriyimdir. Beni gidi hınzır beni.

Bende bir "Ayıp olur" takıntısı var, ruh hastalığı seviyesinde, ayıp olur diye hiçbir şey istemem-yapmam, asla yırtık değilimdir, ilgi sevmem öne çıkmayı sevmem, ayıp olur, ortamdaki başkalarına ayıp olur, olumlu şeylerimin konuşulmasını asla istemem.

Her yerde her zaman herkeseeee ne olur? Ayıp olur...

Bir şey bozulunca yardım isteyemiyorum, sanki ben bozmuşum gibi hissediyorum. : (((

Ben utangaçım. Babamdan para isterken bile utanırdım. Şimdi de hâlâ azcık var. Bir şey isterken çekinirim mesela yabancı olsun olmasın…

Geri