Üstad Doğru Söylemiş

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Günün Sözü
Ezan okunurken dinlediği müziğin sesini kısmaya üşenen insanın şimdi oruç tutarken o ezanı dört gözle beklemesindeki iki yüzlülüğe laf çakmamış mı Nfk.
Sıkıntı ne şimdi .s

ustadiniz diyen bendim, din yuzunden mi dedin. dinimiz farkli mi bizim?

üstad kim yav vs diyen le birlikte sen olunca öyle yazdım yoksa şahsi bir yazı değil.

farz edelim kıvırma classic şahsi bana yazdın dedin.

üstadınız diyerek zaten sen ayırmış olmuyomusun bizi? kimse kimseyi sevmek zorunda değil elbette lakin bir değer bu, nitekim şöyleki cumhurbaşkanını sen seversin ben sevmem ama senin cumhurbaşkanın diye nitelendiremem.

falaan fistan uzar gider.

üstad kim yav vs diyen le birlikte sen olunca öyle yazdım yoksa şahsi bir yazı değil.

farz edelim kıvırma classic şahsi bana yazdın dedin.

üstadınız diyerek zaten sen ayırmış olmuyomusun bizi? kimse kimseyi sevmek zorunda değil elbette lakin bir değer bu, nitekim şöyleki cumhurbaşkanını sen seversin ben sevmem ama senin cumhurbaşkanın diye nitelendiremem.

falaan fistan uzar gider.

tamam ben nfkyi sevenler olarak ayri tuttum, sen nasil bunu dine bagladin?

Ezan okunurken dinlediği müziğin sesini kısmaya üşenen insanın şimdi oruç tutarken o ezanı dört gözle beklemesindeki iki yüzlülüğe laf çakmamış mı Nfk.
Sıkıntı ne şimdi .s

Sıkıntı şu (en azından benim açımdan)

1.Nfk herkes için mi söylemiş o sözü?
Herkes için söylememiş olsa dahi ;
2. Ezan okurken bir müslümanın müziği kısmaya üşenmesi evet bence bir hata.Ancak hepimiz insanız,Biri müziği kısmaz,biri içki içer vs. herkesin hatası farklı farklı yani.Şimdi bir insan müziği kısmadı diye Ezan'a (genel manada) saygı duymuyor mudur? çoğu insanda Namaz kılmaya üşeniyor şimdi bu insanlar namaz'a karşı antipati mi besliyor? hayır.Kısacası kişinin müziği kısmaya üşenmesi,ibadetinde sabırsız olduğunun bir kanıtı olur mu ki? Müziği kısmamıştır bir hata işlemiştir (günah kısmını bilmiyorum) böyle bir hata yapması onu Ramazan'da ikiyüzlü olduğunu göstermez yada ibadetlerinde sabırsız olduğunu göstermez.Tıpkı Zina edip yada iç ki içip Ramazanda oruç tutan arkadaşlarımız gibi.Günahlar kişinin boynuna,İnsanların niyetlerini ancak Allah bilir.

Üstad olmuşsun ama ötekileştirmemeyi öğrenememişsin!!1!

Şimdi bahse konu kişilerden olsam şu cümleyi okuduktan sonra aklıma "ezan okunurken müziğin sesini kısmalıyım" düşüncesi değil, yerildiğim ve ötekileştirildiğim için "ee, oruç mu tutmayayım yani?" sorusu gelir.

Geri