Üstad Doğru Söylemiş

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Günün Sözü
Müziği kısmaya üşendiğiniz Ezan'ı, şimdi dört gözle bekliyorsunuz.

Necip Fazıl Kısakürek

Sözüm ona ince dokunduracakmış, saygısızlıktan başka bi şey yapmamış.

Saygısızlık aynen.

Sanki insanlar bezgin bir şekilde oruç tutuyorda,Rahmet ayı olan ramazının bir an önce geçip gitmesini bekliyorda ''Öff gelse şu saaat,geçse şu günler yeaa'' gözüyle oruç tutuyor.Benim çıkardığım mana bu.Tabi Ramazan ayı için söylenmiş ise. (Mesajımdan bir müslümanın ezan okunurken bas bas müzik dinlemesi doğru bir şeydir şeklinde anlamlar çıkmaz umarım.)

nasıl alaka kurupta saygısızlığa bağlanıldı ilginç.

Ben burda saygisizlik gormuorum cok guzel ve dogru soylemis anlayana

Üstadın kurduğu cümleler hep derin anlam taşır düz bakınca vermek istediği anlamı anlayamazsınız.Ben saygısızlık göremedim.

ayy beynimiz yoksa demek ki anlayamamışız.

Bunu neden beyinsiz olarak algıladınız anlayamadım.
Ben üstadın şiirlerini takip ettiğim için bilirim.Başka bir şair gelse belki onun anlatmak istediğini ben anlayamam.Çünkü uslubunu bilmem.Ve bunu anlayamamış olmam benim beyinsiz olduğum manasına gelmez ;)

Üstada sormuşlar adın ne diye;
Üstad bu, durur mu, yapıştırmış cevabı;
Necip Fazıl diye...

;DDDDDd

Hangi niyetle söylediğini bilemeyiz elbette.İyi niyetle söylemiş bile olsa cümleler niyeti ifşa etmez.Ezan okurken müziği kısmaya üşenen birinin Ramazanda bir an önce iftar olsun geçsin şeklinde düşündüğünü,Müizği kısmaya üşenmek gibi hataya düşenlerin ibadetlerinde sabırsız olduğunu irdeleyen bir ima sezdim ben,Oruç tutanların ramazanı Allah'ın rızasını kazanmak için değerlendiriyorlar şeklinde bir sözle değilde,ezan okunsunda bir an önce orucumuzu açsak iması veren bir cümle iyi örnek alınır şekilde nasıl yorumlanabilir onuda çözemedim.Belkide ben yanlış düşünüyorum.Bilemiycem.

Üstadın kurduğu cümleler hep derin anlam taşır düz bakınca vermek istediği anlamı anlayamazsınız.Ben saygısızlık göremedim.

Görmek sadece reseptörlerle olsaydı, kaos olmazdı. Bu arada üstad kim yaw, ne çok seviyorsunuz birilerini yüceltmeyi ;DDDDD

Neden mi saygısız?
Hevesiyle oruç tutup, kokulu ağızları ile gün boyu çalışıp yine de orucu bırakmayan, inançları için bi şeyler yapma çabası olan nice insanları yargılamak ne haddine üstadinizin?
Bana küçükken namaz kılmayı öğrenmek istediğimde önce o kafanı kapat diyen hocadan hiç bi farkı yok. Dini öcülestiriyor böyle insanlar.
Daha cok ibadet ediyor olmak, daha az edenler üzerinde söz hakki yaratmaz.

Görmek sadece reseptörlerle olsaydı, kaos olmazdı. Bu arada üstad kim yaw, ne çok seviyorsunuz birilerini yüceltmeyi ;DDDDD

Üstad kelime anlamı : Herhangi bir ilim yada sanatta bilgili, tecrübeli kişilere üstad denilmektedir.

Necip Fazıl'da onlardan biri olduğuna göre üstad denilebilir.
Bunun yüceltmekle alakası yoktur :)

Ek olarak Oruç açma eyleminde ki görüşünü eleştirdim NFK'nın

(Başka yerlere çekilmemesi için altyazı)

Üstad kelime anlamı : Herhangi bir ilim yada sanatta bilgili, tecrübeli kişilere üstad denilmektedir.

Necip Fazıl'da onlardan biri olduğuna göre üstad denilebilir.
Bunun yüceltmekle alakası yoktur :)

Doğrudur, ama bir tek nck ya üstad deniyor, bence gülünç..

üstadınızın diyorsunuz ya, sırf din ile ilgilendiği için mi bu tavır.

nazım hikmeti de severim ben, nfk ile zıt bir hayatı olmasına karşın.

ayrıca çokda güzel ve doğru sözleri mevcuttur ki, buda yine herkesin kendi hayatıyla ve kendi hayatına katmak istedikleriyle ilgilidir sözüm lafım olamaz. (:

bir başka husus ise ibadet ile ilgili, ben çok, sen az, o en iyi, bu kötü şeklinde birşey söz konusu olamaz.

Daha çok ibadet ediyor olmakla üste çıkmak olsaydı herkesi çağıran mevlana olmazdı ve örnek alınmazdı.. Günümüzde dediğin gibileri mevcutsa ki mevcut uzak olmak en iyisi.

Geri