Bana geometriyi öğreten öğretmenim önemlidir. Bunu ona yıllar sonra Facebooktan mesajla da demiştim. Geometrim 1 düşecekti, yükseltir misiniz dedim. Yok dedi. İkinci dönem de azmettim ve yüksek puanlar alınca 5 yapmıştı. Geometriyi bir sayısalcı kadar iyi çözer olmuştum. Not detaylarını tam hatırlamıyorum, lise not transkriptimi hâlâ saklarım bu yüzden. 12 yıl oldu yani.
İlkokulda sosyal bilgiler öğretmenimin bir tokadını unutmam. Bana Heredot derdi, derste müthiştim. Bir gün konu anlatırken kalktım yanına vardım, elindeki kitapta bir şey mi gösterdim tam hatırlamıyorum bu kısmı, sonra yediğim tek ve sağlam tokatla yerime oturdum. Zaten en öndeydim. İlkokulda Türkçe'm 1 düşmüştü ama öğretmen neredeyse bütün erkeklere 1 vermişti. Şiir ezberleri yaptırıyordu hep, erkekler bir yere kadar ezberleyip bıraktı; kızlar şiirlere devam etti sanırım ki düşük almadılar.
Lise hazırlıkta sınıf rehber öğretmenimiz bütün etkinlik isteklerimize "bilahare" derdi. Ara sıra ben de diyorum öğrencilere bunu. Aklıma da gelir dedikçe.
İlkokuldaki Türkçe öğretmenlerimden biri "Lan demeyi sevmem!" demişti. Günlük konuşmam da bunu prensip edinmiştim, son zamanlarda "lan" dedikçe aklıma gelir bu öğretmenim.
Her öğretmenimden bir şey kaptım, özellikle de geometri öğretmenimden. Umarım aynı hisleri öğrencilerim de benim için taşır.