Unutulmayan minibüs/dolmuş anıları

Konu sahibi son olarak 3042 gün önce görüldü
Bakın bu dramdır. Olay yeri kent konut 2.etap durağı. Hat 33.

99102855537470031094_n.jpg

Üsküdar - Eminönü vapur hattı anıları olur mu ?

Mecidiyeköy’de 500T’ye binmişim yine bir gün. Bomboş otobüs. Yorgunum, kulaklık yok, otobüsün boşluğunu fırsat bilip kısıl sesle telefondan müzik dinliyorum. Lan gözümü bir açtım Anadolu’ya geçmişim. Bizim durağa 1 kalmış. Elim de öndeki koltuğun üstünde. Telefon yolcunun kulağında. Beni de maganda sanmışlar herkes uzak duruyor.

Telefonu kapattım hemen. Ben hareketlenene kadar kimse de ses yok. Durakta inerken birisi “Bayana yer versene” dedi. Dedim “Şuradan bir çıkabilsem, herkese yer verecem de, bir çıkamadık.”

okuması sıkıcı, ama yaşamak güzel; bu da böyle bir anımdı. :D

Gebze / Harem kadar nadide bir hat yoktur .

Okula giderken arkadaşımla dedikodusunu yaptığımız kişiye yakalanmamiz en büyük animdir. Sonrası kavga. O günden sonra bir daha binmedim minibüse :/

4 arkadaş en arka dörtlü koltuğa geçtik. Sevgilisine laf yetiştiren arkadaşımıza dedik ki bırak artık telefonu. Şoför dakikayı kaçırmış deli sürüyor. Tekrardan laf edecektik ki demeye kalmadan ani bir frenle koldukta oturan adam yerde yatış pozisyonuna geçti.

Arkada tek bir boşluk vardı şoför ısrarla abla otursana diye ısrar ediyor, kadın inat ediyor iki erkeğin arasına oturmayacak belli. Şoför de inat etti onu neden bu kadar ırgaladadıysa artık. Otur oturma derken abla ineceğim zaten dedi. İndi. Avm önünde şoför yolcu beklerken ablamızı arkadan gelen minibüse binmiş şeklinde görünce şaşkınlıkla gülmüştüm.

Yine bir gün arkada otururken ben teyzenin biri nerede ineceğine karar veremedi bir türlü şoför kıl oldu tabi. En sonunda müsait bir yer dedi inecekti bu sefer kararlıydı belli oluyıordu. Musait bir yer dedi. Şoför çok ters bir yerde indirdi, bastı gaza. İçerde teyzeden yankılanan ses dalgası kaldı senin müsait yer anlayışını sk.ymm diye

Anlayacağınız arka sıkıntı :D

Bir çoçuklar var para vermeden biniyorlar çok ses yapıyorlar

Oda spreyi zımbırtılarından konulmuş minibüse belli aralıklarda sıkıyor. Gözüme gelmişti bir kere nasıl yandı gözüm . Kimse bir şey anlamadı tabi benim gözümden yaşlar süzülüyor. Ben ayaktayım teyze koltukta kızım bu hayatta her şey olur konuşması yapıyor bana. Ben ağlıyorum herkes bana bakıyor yazık diye .

Otobüste minibüste büyüklere yer veren yok ben hep veririm

Çocukluğum da durağa doğru yaklaşan hareket halinde olan minibüsün yavaş olduğunu düşünerek atladığım anı yaşadığım korkuyu ve kurtulmama vesile olan insanı unutamam.

Mersin Erdemli hattında çalışan bir dolmusta rastladım yıllar evvel
Dolmuş hincahinc dolu arka koltuk en sol köşede oturan yolcu inecek ..
Dolmuş durdu adam pencereden sakince indi .. ben hariç kimse şaşırmadı :/

ne zaman binsem şoförün ücretini vermeyen parasının üstünü alamayan var mı ?
Dediğinde , 200 tl üzeri alabilir miyim diye karşılık veririm.

erzurum'a ilk geldiğim sene...
sırf evin oralarda bi yerde gördüm diye çarşıdan dönüşte o otobüse bineyim dedim.
biraz gittikten sonra başka başka yerlere girdi filan. hayır inemiyorum da çünkü girip çıktığı yerleri de bilmiyorum.
herhalde birkaç sokak sonra bizim o tarafa döner diye düşünürken, yanlış otobüse bindiğimi anladım.
yürüyerek belki 15-20 dakikalık yol tam 1 saatlik bir çileye dönüşmüştü.
tabi eşşşek kadar adamız diye utancımızdan milletin içinde şoföre "hacı abi ben yanlış binmişim" de diyemediğim için herkesin inmesini bekleyip öyle söylerim şoföre diye planlarken otobüsün gittiği yere kadar gittim tam 1 saat nnsnykm.....
en son ben kalınca da "hacı abi ben yanlış binmişim de ehiğğ ehhiiğğğ" diyerek maymunluk yaparak durumumu anlattım.
şoför, tamam bekle dedi, hallederiz.
döndüm dolaştım otobüse bindiğim ilk yere tekrar gelmiştim bumerang gibi.......

sigara içme yasağı gelmeden önce neydi öyle ya. oturan bir sigara yakıyordu. dumanlar eşliğinde gidiyorduk.

gebze hareme binmiştim bir gün vites kolunda bilardo topu ve vitesi değiştirdikte gacur gucur sesler geliyordu karşısında yer vardı neyse oturdum
baya har vurup harman savuruyor vitesi geri çektikçe dizime değiyordu ya zaten tıkış tıkış oturuyoruz sen yapma bari dedim bu işin raconu bu dedi sende haklısın dedim

Minibüs/dolmuş pek kullanmadım
Para verildiğini gördüğümde şaşırmıştım sadece, ben nerede yaşıyormuşum da haberim yokmuş olmuştum
Otobüs/metro/taksi anılarım vardır

Otobüse bindiğimde bir gün okul çıkışına denk gelmiştim. Liseli ergenlerle doluydu otobüs. Bi kız grubunun arasında kalmıştım. Sonra baktım bana bakıp aralarında kulaktan kulağa konuşup gülüyorlar. Derken biri el attı bana. Şaka değil vallaha el attılar :( Eve gidince saatlerce ağlamıştım.
Yokla şaka şaka :)

Yani ağladığım kısın şaka. Biri el attı işte gülüşmeye başladılar sonra aralarından sıyrılıp başka tarafa geçtim.
Anladığım kadarıyla bu ergenler kendi aralarında şu çocuğa el atarsın atamazsın diye iddalaştılar. Diğeri de yaparım deyip attı pandiği.

• Beğen
Tepkiler: 00
otobüs anıları diyince birisi çıkıp fakebus anısı anlatır diye korkmadım değil.

Geri